Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ βομβάρδισε το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Yaroun στο Νότιο Λίβανο. ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ !!! ΦΩΤΟ.

 

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε χθες την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Γιαρούν/ Yaroun ( Bint Jbeil) στο νότιο Λίβανο.. To γαλλόφωνο μέσο L’ Orient le Jour δημοσιεύει την είδηση όπως και πολλές άλλες πηγές. Το μέσο αναφέρει ότι στις 20 Νοεμβρίου 2023 το ισραηλινό πυροβολικό στόχευσε την εκκλησία το Αγίου Γεωργίου στο Yaroun ( Bint Jbeil) προκαλώντας υλικές ζημιές μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI και τοπικά μίντια.

Η σημειολογία του χτυπήματος είναι ότι βομβάρδισαν το ναό του μεγάλου Αγίου της Παλαιστίνης αφού ο Άγιος Γεώργιος o Τροπαιοφόρος ήταν Παλαιστίνιος στο γένος από την μητέρα του Πολυχρονία και Μικρασιάτης από πατέρα και ο τάφος του βρίσκεται στη Λύδα Παλαιστίνης.

Επαναλαμβάνουν το σενάριο με την αιματοχυσία στην ελληνορθόδοξη μονή Αγίου Πορφυρίου Γάζας. Οπότε δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση.. δεύτερη εκκλησία που χτυπούν οι Ισραηλινοί που σημαίνει έχουν στοχοποιήσει χριστιανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή.

Η εκκλησία ανήκει στους Μελκίτες.

Από την κανονιά κατέρρευσε τμήμα της ξυλόστεγης οροφής σωριάστηκε ο πολυέλεος μπάζα γέμισαν ο ναός και τα στασίδια. ”Το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού στόχευσε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γιαρούν, στην περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αυτήν” αναφέρει και το LBCI.

Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του χριστιανικού τμήματος του Yaroun. Το Yaroun είναι ένα λιβανέζικο χωριό που βρίσκεται στην Caza του Bint Jbeil στο Κυβερνείο Nabatiye στο Λίβανο.

Αυτό το περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες στον τοπικό πληθυσμό και μπορεί να κλιμακώσει τις εντάσεις σε μια ήδη ασταθή περιοχή. Η εκκλησία, εκτός από τόπος λατρείας, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό ορόσημο και η επίθεση σε έναν τέτοιο χώρο θεωρείται συχνά προκλητική πράξη.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Καθολικών Μελκιτών, ο Γιουσέφ Μπακάς, κατήγγειλε τον βομβαρδισμό του ισραηλινού πυροβολικού που στόχευσε την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Μελκιτών στην πόλη Yaroun – Περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτήν.
Σε δήλωσή του ανέφερε: «Φαίνεται ότι η καταγγελία και οι εκκλήσεις δεν ωφελούν πλέον και η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να εξουδετερώσει την επίθεση στα κέντρα λατρείας όπου κι ανήκουν. Αυτό που συμβαίνει δεν επιτρέπεται πλέον. ειδικά επειδή ορισμένες εκκλησίες έχουν συμβολισμό, όπως η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Yaron, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.» Είναι η θερινή έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Marjayoun.
Και κατέληξε: «Η επίθεση εναντίον αμάχων στο νότιο Λίβανο, καθώς και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, παραμένει επίσης αντικείμενο καταδίκης και αποδοκιμασίας, καθώς ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες και κόκκινες γραμμές».

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου