Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Γέρων Γεώργιος: «Γιατί έβγαλε κραυγή αγανάκτησης ο Άγιος Πορφύριος;»

 

gerontas 1

Μιλώντας για το εωθινό Ευαγγέλιο ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για την υπόσχεση του Χριστού ότι θα έιναι μαζί μας μέχρι συντελείας των αιώνων.

Για τους ανθρώπινους νόμους που φτιαχτήκαν για να υπηρετούν αυτούς που εξουσιάζουν και δεν έχουν καμία σχέση με το νόμο του Θεού, θα μιλήσει ο Γέροντας Γεώργιος αναφέροντας την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη.

Ο Θεός έφθασε να γίνει άνθρωπος, να κακοποιηθεί και μέσα από το θάνατό Του να λυτρωθεί όλο το ανθρώπινο γένος, θα πεί ο Γέροντας Γεώργιος.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος θα μιλήσει για το φαινόμενο της σιμωνίας μέσα στην εκκλησία και πώς αληθινή εξουσία από τον Θεό έχουν οι επίσκοποι που περνούν όσα πέρασε και ο Χριστός.

Την εξουσία την έχουν όσοι έχουν την Αγιοσύνη του Χριστού θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα παρομοιάσει τους Έλληνες με τον ταλαίπωρο της παραβολής του καλού Σαμαρείτη που περιμένει κάποιον να τον σώσει.

Έπειτα ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι και όλα τα παράδοξα τα οποία εξακολουθούν να συμβαίνουν σε αντίθεση με όσα επιθυμούσε ο ίδιος ο Άγιος και το ρόλο που έπρεπε να διαδραματίζει το ησυχαστήριο και αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνάντησής του με την ηγουμένη Γερόντισσα Παρθενία από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Γαυριώτισσας Δαδίου, που έζησε δίπλα στον Γέροντα Αμβρόσιο Λάζαρη και όσα του είπε ή ίδια για το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου