Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αμερικής Δημήτριος: ''Προσευχηθείτε για τα θύματα της σφαγής''.


Στο άκουσμα των φρικτών ειδήσεων της τερατώδους μαζικής δολοφονίας στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook του Newtown του Κονέκτικατ, που προκάλεσε τον τραγικό και άδικο θάνατο 26 ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν μικρά παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως με τον π. Πέτρο Καρλούτσο, ιερέα του Ελληνορθόδοξου Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Danbury του Κονέκτικατ, που βρίσκεται κοντά στον τόπο σχολείο Sandy Hook.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον έντονο πόνο του, την βαθιά του λύπη και την μεγάλη του ανησυχία για το τρομερό συμβάν και τις τρομερές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και πρόσφερε κάθε δυνατή συμπαράσταση εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα απίστευτου χαρακτήρα και μεγέθους, μια ειδεχθή πράξη, το είδος της οποίας η κοινωνία μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εμποδίσει και να απαλείψει.
Επιπλέον κάλεσε του πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ανά την επικράτεια, να προσευχηθούν με θέρμη και πίστη για την από Θεού στήριξη και παρηγορία προς όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν και για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων της φοβερής αυτής τραγωδίας.
Η προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων στο Stamford του Κονέντικατ αναβάλλεται και αντ’ αυτής ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Danbury, ώστε προσφέρει ποιμαντική μέριμνα και παραμυθία στους ανθρώπους της περιοχής και να προσευχηθεί μαζί τους κατά την Θεία Λειτουργία που θα αρχίσει στις 10 π.μ.              http://www.romfea.gr/epikairotita/14860-2012-12-15-02-11-04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου