Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Όλοι φταίμε, όλοι κάναμε σπατάλες''.

kyptou-chr
Την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον κυπριακό λαό, ο οποίος έχει μια δυναμική και ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις δύσκολες, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.
«Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα σφίξουμε τα ζωνάρια, θα κάνουμε τα μανίκια πάνω και θα πέσουμε στη δουλειά. Επίσης ο λαός μας ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και εκεί που έκανε σπατάλες του είναι πολύ εύκολο να συμμαζευτεί και να κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία. Ξέρει να κάνει οικονομία ο λαός μας και πιστεύω πως όλοι μας θα κάνουμε οικονομίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι σκέφτεται εντός των ημερών να δώσει εντολή στην κουζίνα της Αρχιεπισκοπής να μην ετοιμάζει δεύτερο ή τρίτο φαγητό, αλλά ένα φαγητό την ημέρα για σκοπούς οικονομίας.
Πρόσθεσε πως ό,τι περισσέψει μπορεί να δοθεί σε εκείνον που πεινά.
Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «όταν κανείς σκέφτεται για τα επουσιώδη και πηγαίνει μέχρις εκείνου του σημείου», τότε σκέφτεται και για τα ουσιώδη που είναι πολλά.
«Έτσι πιστεύω ότι θα σκεφτεί όλος ο λαός μας. Θα κάνει παντού οικονομία και θα κόψει ακόμα και από το φαγητό», είπε.
Ερωτηθείς αν αυτό θα πράξουν και οι εκπρόσωποι του λαού, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλος ο λαός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο μικρό Κύπριο πολίτη θα πράξει κάτι τέτοιο και αυτό είπε είναι προς τιμήν όλων και «έτσι βγαίνουμε από τα αδιέξοδα».
Πρόσθεσε ότι αυτό το πίστευε, το πιστεύει και είναι σίγουρος ότι θα το δει στην πράξη.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις οποιεσδήποτε απεργίες γίνονται στην Κύπρο για θέματα αυξήσεων.
Ανέφερε ότι μετά την εισβολή του 1974 δέχτηκαν οι εργαζόμενοι να πάνε στο 50% του μισθού τους και κανένας δεν πείνασε.
«Δυσκολευτήκαμε, θα δυσκολευτεί ο λαός αλλά δεν θα πεινάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσόστομος.
Έκανε έκκληση οι συντεχνίες «να προσγειωθούν και να μην κατεβαίνουν στους δρόμους και να ζητούν αυξήσεις».
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι θα κόψουμε από το μισθό μας για να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που ενέσκηψαν στον τόπο μας και φταίμε όλοι. Δεν φταίνε μόνο η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Όλοι κάναμε σπατάλες. Οφείλουμε να συμμαζευτούμε και να πέσουμε στη δουλειά για να βγούμε από πάνω και μπορούμε να βγούμε από πάνω. Τέτοιες προσπάθειες ο Θεός τις ευλογεί», πρόσθεσε κλείνοντας.             http://www.romfea.gr/epikairotita/14927-2012-12-20-01-06-29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου