Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες τη Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Αλικαρνασσό, Ιερουργούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β' ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ηράκλειο.

«Ένα προσκύνημα ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγιου Ελευθεριού θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατα πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια.» ανέφερε σε δηλώσεις του. «Και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν μπορούσε να περιμένει οτι φτάσαμε εδώ. Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ήρθαν αυτές οι ημέρες. Και όταν περιέγραφα τις καταστάσεις της Αφρικής με την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν περίμενα ότι οι ίδιες εικόνες θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει πως η κατάσταση στη χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο ενώ ζήτησε από τον κόσμο να κάνει κουράγιο σημειώνοντας πως μπορεί οι Έλληνες να έχουν πέσει ωστόσο γρήγορα θα ξανασηκωθούν στα πόδια τους. Μετά τη λειτουργία ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β' και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συζήτησαν για διάφορα θέματα μεταξύ τον οποίων και της συνεργασίας του Πατριαρχείου με το Δήμο Ηρακλείου.               http://www.agioritikovima.gr/patriarcheia/13535-patriarchis-ale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου