Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Άνθιμος: ''Είναι δάκτυλος εις βάρος της Ορθοδοξίας η κατάργηση της Κυριακής''


thess-anthimos
“Η Κυριακή είναι μέρα Κυρίου. Ποιος θα βάλει τα χέρια του στη φωτιά κ. υπουργέ της εργασίας; Αν τα βάλετε θα καούν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό”!
Με τα λόγια αυτά, από άμβωνος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το μέτρο στο οποίο επιμένουν οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης θα πολεμηθεί!
“Γιατί; Θέλω να το πω από τις θέσεως αυτής. Θα προταθεί από την Ιερά Σύνοδο κι εμείς με κηρύγματα, θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας. Αν και λένε ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν μετά τις 10, δε γίνεται έτσι η συμμετοχή στην προσευχή της Κυριακής. Γίνεται μακριά από τις συναλλαγές, τις στενοχώριες, για να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία.Γιατί να μας χαλάσουν την Κυριακή μας; Τι κάναμε; Μήπως νομίζουν ότι θα αποκτήσουν κάποιες θέσεις εργασίας; Είναι λάθος! Γιατί δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να πληρώνουν τους υπαλλήλους που θα είναι και την Κυριακή και από τη Δευτέρα. Είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, πράξη ακυρώσεως της Ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας. Πράξη που θα πολεμηθεί”, τόνισε ο Παναγιότατος!
Όπως είπε, η Κυριακή των Χριστιανών είναι “παράγων πολιτιστικός υπ αριθμόν 1”. Θύμισε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος κι ο Θεοδόσιος θέσπισαν με νόμους την αργία της Κυριακής, η οποία διατηρήθηκε “παρά το ότι περάσαμε την κυριαρχία των Τούρκων τόσων αιώνων”.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ξανασκεφτούν το μέτρο: “Αν έγινε κάποια εκτίμηση λανθασμένη και δεν ξέρουμε ότι η αργία της Κυριακής είναι παρμένη από τον Γολγοθά, το μαρτύριο του Κυρίου, μην βάζετε τα χέρια σας σε τέτοια γεγονότα κατακαίοντα, της πνευματικής μας ζωής. Για κάντε ένα δημοψήφισμα να δούμε ποιος θα δεχτεί να χάσουμε την Κυριακή αργία”, είπε και κατέληξε:
“Είναι δάκτυλος εις βάρος της Ορθοδοξίας η κατάργηση”, αναφερόμενος, επίσης, στην επιστροφή μεταλλίου που απεικόνιζε τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, επειδή… έφεραν φωτοστέφανο!    http://www.romfea.gr/epikairotita/14892-2012-12-18-09-45-32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου