Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΘΑΥΜΑΣΤΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ΜΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ.

Βοήθεια μας ο Άγιος Πορφύριος. Θυμόμαστε τον π. Γεράσιμο που σαν χθες το βράδυ έκανε μνημόσυνο στο Γέροντα και έλεγε ότι δεν αργεί ο καιρός που θα πάψουν τα τρισάγια και τα κόλλυβα, και θα αρχίσουν τα "Άγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών". Πράγματι δεν άργησε ο καιρός ... 

Τον Άγιο Πορφύριο μάς γνώρισε ο μακαριστός π. Ιερόθεος Σουρβάνος, όταν μετά από θαύμα που του έγινε, άρχισε να μοιράζει βιβλία για τον Γέροντα Πορφύριο στο εκκλησίασμα του Αγίου Νικολάου των Ξένων στο Αργοστόλι. Ο π. Ιερόθεος είχε χάσει την ωραία φωνή του και δεν μπορούσε να λειτουργεί. Ήταν ένας εκλεκτός λειτουργός του Υψίστου και στενοχωρηθήκαμε όλοι πολύ για ό,τι έπαθε. 
Όμως κάποια Κυριακή λειτούργησε και η φωνή του ακουγόταν υπέροχα, γεμάτη κατάνυξη άνοιγε τον Ουρανό. Μέσα στο ναό επικράτησε μια χαρά ανείπωτη και λέχθηκε ότι του έγινε θαύμα. Ήταν περίοδος του Σαρανταλείτουργου και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας βρεθήκαμε στον Άγιο Νικόλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το φως των ματιών αυτού του ιερέα όταν έξω από την Ωραία Πύλη μάς αποκάλυψε ότι έκανε το σημείο του σταυρού στο λαιμό με το λαδάκι που του έφερε η κ. Β. Α. από την ακοίμητη κανδήλα του Γέροντα Πορφυρίου από τη Μονή στον Ωρωπό και η φωνή του επανήλθε.
Και ο π. Ιερόθεος με ευγνωμοσύνη προς τον Ευεργέτη του, κρέμασε μιαν ωραία μεγάλη κανδήλα στο ναό και άρχισε να μοιράζει βιβλία για τον Γέροντα Πορφύριο προς δόξα Θεού.
Μετά μάθαμε κι από τον π. Γεράσιμο πολλά για τον Γέροντα Πορφύριο. Μας είπε ότι ήρθε στην Κεφαλονιά και είδε ότι οι μοναχές στον Άγιο Γεράσιμο ταλαιπωρούνταν φέρνοντας νερό από απόσταση. Με το χάρισμα που είχε τους βρήκε νερό πολύ κοντά στο μοναστήρι. 
Επίσης ο Άγιος ένα βράδυ κοιμήθηκε στο σπίτι του π. Ευάγγελου Χιόνη και ο π. Γεράσιμος μάς έδειχνε το κρεβάτι και χαιρόταν που το σπίτι που τον φιλοξενούσε, φιλοξένησε και τον Άγιο Πορφύριο.
apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου