Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: ΤΑ «ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»…

Του συγγραφέα, καθηγητή και πρώην βουλευτή κ. Ηλία Δ. Καλλιώρα.
1. Οι Γραφές δεν μας επιτρέπουν να θέτουμε/προβλέπουμε χρόνους, αφού μόνον ο Κύριος τους θέτει ή τους γνωρίζει. Διαφορετικά, θα ομοιάσουμε τον π. Μάξιμο και την σχετική πρόβλεψή του για την Β’ Παρουσία του Σωτήρος που, εν τέλει, …δεν ήρθε!

2. Η Αγία Γραφή, τα κείμενα και οι λόγοι των Αγίων της Εκκλησίας μας μιλούν μόνον ή αποκλειστικώς για τα «Σημεία των Καιρών».

3. Τα «Σημεία των Καιρών», για τον αναμενόμενο Ελληνο-Τουρκικό και τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ήδη! όλα! εμφανισθεί, όπως, είναι λόγου χάρη: τα «δύο καλοκαίρια» του Πατροκοσμά (ΝΑΣΑ: τα πιο θερμά έτη, τα τελευταία 180 χρόνια, ήταν τα 2016 και 2017). Ή, επίσης, του ιδίου Αγίου, ότι θα «πέσουν μαζί δύο Πασχαλιές» (φέτος, ο Ευαγγελισμός και το Πάσχα «έπεσαν» μαζί, έτσι όπως ακριβώς είχε γίνει το 1821, το 1912 και το 1992).
Προσθέστε δε σε αυτά και τις προρρήσεις-Θεοσημείες, όπως είναι για παράδειγμα: οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα προσκυνήματα, τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, τα διάφορα μωσαϊκά, τα αρχαιολογικά μνημεία των Ρωμηών που «ανακαλύπτονται», σχεδόν κάθε εβδομάδα, στην Μικρά Ασία, οι ουράνιες ψαλμωδίες και η απροσδόκητη εμφάνιση του Άγγελου στον Τρούλο της Αγίας Σοφίας, τον εμφανισθέντα Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέαοι καλυμμένες τοιχογραφίες που έχουν αναδυθεί μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας που μοσχομυροβλύζει πολλές φορές άγιο θυμίαμα και άρρητες ευωδίες, η ανάδυση της  χαμένης 10ης Πριγκηποννήσουη εφημερίδα Σαμπάχ που παρουσίασε ειδικό αφιέρωμα για τα τόσα πολλά «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας» που έρχονται στο φως, το «κάτι εκπληκτικό» που βρήκαν πρόσφατα οι Τούρκοι στην Παναγία Σουμελά, η εύρεση μετά από 800 χρόνια της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης, η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, το άλυτο θέμα που «θα αρχίσει από την Θράκη», η συζήτηση για τα «12 μίλια», κάποιοι «παλαβοί» (με αρχή τον εθνομάρυτρα Κ. Κατσίφα) που θα απελευθερώσουν περιοχές της παλαιάς Ρωμανίας-Βυζαντίου, τα ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα, κοκ.
Δείτε, λχ, περισσότερα για τα γενικότερα «Σημεία των Καιρών» τον κάτωθι σύνδεσμο
4. Κάποιοι «ζηλωτές» περί του χρόνου και όχι των «Σημείων των Καιρών» ας ενθυμηθούν και ας «χαρούν», εντούτοις, με την γνωστή ρήση του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (1896-1993) ή ότι: «Η Κωνσταντινούπολη θα είναι πάλι ελληνική το 2020».
5. Επίσης, για τους «ζηλωτές» περί του χρόνου, σας προσθέτω ότι ο Άγιος Παίσιος έχει πει ότι για την Ελλάδα ισχύει ο κανόνας των «Εβδομήκοντάκις επτά», μετά την Πτώση της Θεοφύλακτης ή της Κωνσταντίνου-Πόλης ή, με άλλα λόγια: 70 επί 7 και! 70 και 7. Που σημαίνει: 70 x 7 = 490 και 70 + 7 = 77. Και άρα, 490 + 77 = 567. Κατά συνέπεια, 1453 + 567 = 2020!!!… (Παρατήρηση: αυτό είναι δική μου προσέγγιση/ανάλυση).
6.  Προσέτι, για τους «ακριβοχρονο-ζηλωτές», ο μακαριστός και θεοφόρος Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης της Ιεράς Μονής Δαδίου είπε, το έτος 2001: «Τα επόμενα 20 χρόνια θα δείτε πολλά… πόλεμοι παντού… Η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει, αλλά θα πεινάσει!».
7. Σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να κάνουμε ή να προνοήσουμε τόσο για τα πνευματικά όσο και για τα στοιχειώδη υλικά πράγματα ή προετοιμασίες για την μεγάλη πείνα στην Ελλάδα, δείτε τον σύνδεσμο:
8. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς προσωπικά και για τους διπλανούς μας είναι η λέξη, η έννοια και η Άνωθεν πνευματική εντολή που λέγεται: «ΜΕΤΑΝΟΙΑ»!… Γέροντες, Μοναχοί και Ασκητές του Αγίου Όρους, και όχι μόνον, μας έστειλαν την πνευματική εντολή τους ή ότι: «Μικροί μεγάλοι να έρθουν στην μετάνοια…».
9. Προσέτι, σας θυμίζω ότι στις 5 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο Άγιος Παϊσιος στο Άγιον Όρος (γεγονός που επιβεβαίωσε και ο σημερινός ηγούμενος του Ιερού Κελλίου της «Παναγούδας», π. Αρσένιος, στο Άγιον Όρος) και είπε: «Έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν ΜΕΤΑΝΟHΣEI»…
10. Τέλος, πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο και Σωτήρα μας! Μετά τα επερχόμενα γεγονότα, έρχεται η Θεϊκή χαρά τόσο με την παγκόσμια Αναλαμπή της Ορθοδοξίας όσο και της Ελλάδας και του Ελληνισμού!…
ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου