Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Οι Ιερείς ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση – «Η Εκκλησία είναι ενωμένη».



του Γιώργου Νταλιάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Αταλάντευτη είναι η θέση των Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης στο ζήτημα του εργασιακού καθεστώτος, αλλά και στα κρίσιμα άρθρα 3 και 21 του Συντάγματος που η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.


Η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, βρήκε τους Ιερείς ενωμένους και αποφασισμένους. Η στάση τους παραμένει σταθερή και επανέλαβαν στον υπουργό πως διαφωνούν με οποιαδήποτε αλλαγή που θα τους θέσει εκτός του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι όπως αυτό εκφράστηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο Κώστας Γαβρόγλου επιχείρησε να τους καθησυχάσει κάνοντας λόγο για πλήρη διασφάλιση και παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια.
Αυτό το σκέλος θέλησαν να κατοχυρώσουν οι Ιερείς και οι νομικοί που τους συνόδευαν, και ζήτησαν εγγράφως να τους δοθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις, καθώς δεν είναι λίγες οι αντίθετες φωνές και δηλώσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο που προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις.
Οπως τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που ήταν παρών στη συνάντηση με τον υπουργό: «Δε θέλουμε να συζητάμε σε θεωρητική βάση. Οι νομικοί μας θα λάβουν εγγράφως όσα ειπώθηκαν, κάτι που θεωρείται σημαντικό για τη διαδικασία του διαλόγου».
Ο π.Γεώργιος τόνισε πως η Εκκλησία είναι ενωμένη στην προσπάθεια αυτή: «Είναι θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης, και των Ιερέων όλης της επικράτειας. Η σημαία του αγώνα δεν υποστέλλεται».
Ο ΙΣΚΕ αναμένει το προσεχές διάστημα να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον οποίο έχει αποστείλει σχετικό αίτημα, ενώ ίσως και σήμερα υπάρξει ανάλογο αίτημα και προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για μια κατ’ιδίαν συνάντηση.
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου