Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μητροπολίτες μιλούν για την περιπέτειά τους με τον κορωνοϊό .

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ επωνύμων, ανώνυμων, πλουσίων και φτωχών. Δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε κληρικούς και σε Μητροπολίτες, καθώς χτυπάει όλους ανεξαίρετα. Για την περιπέτεια της υγείας τους με τον κορωνοϊό μίλησαν στον «Φιλελεύθερο» οι Μητροπολίτες Ταμασού κ. Ησαΐας και Λεμεσού κ. Αθανάσιος, περιγράφοντας τα όσα βίωσαν.Μητροπολίτες μιλούν για την περιπέτειά τους με τον κορωνοϊό

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, ανάφερε πως στάθηκε τυχερός που πέρασε τον ιό με πολύ ήπια συμπτώματα, χάρη στο γεγονός ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβόλιου 8 ημέρες πριν νοσήσει. «Δόξα σοι ο Θεός, είχα πολύ ελαφρά συμπτώματα και δεν το μετέδωσα σε κανέναν. Αυτό έγινε γιατί είχα βάλει το εμβόλιο 8 ημέρες πριν νοσήσω. Είμαι πολύ ευτυχής, είχα εμβολιαστεί με το AstraZeneca», σημείωσε, λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν ελαφρύ συνάχι και πονοκέφαλο.

«Είχα κάνει τεστ Τετάρτη και Σάββατο για να λειτουργήσω την Κυριακή. Την Κυριακή 10 Απριλίου λειτούργησα και τέλεσα και κηδεία. Το βραδύ έκανα και πάλι τεστ και τελικά βρέθηκα θετικός», εξηγεί, σημειώνοντας πως από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός στον ιό, δεν τον μετέδωσε σε κανέναν άλλο, ούτε ακόμη και στη μητέρα του με την οποία διαμένουν μαζί. «Η δική μου περίπτωση είναι ένα παράδειγμα που πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν». Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αν και ηλικιακά δεν ήταν η σειρά του να εμβολιαστεί, εντούτοις έκανε το εμβόλιο καθώς συμπεριλαμβανόταν στην ευπαθή ομάδα των υπέρβαρων. «Μου είπε ο γιατρός ότι είμαι υπέρβαρος και πρέπει να κάνω το εμβόλιο αλλιώς κινδυνεύω εάν ασθενήσω. Έτσι το έκανα. Ευτυχώς, που τον άκουσα», είπε.

Σε ερώτηση για το θέμα των εμβολίων, ανέφερε πως είναι υπέρ, εφόσον το συστήνουν οι προσωπικοί ιατροί. «Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά σώζει ζωές. Ο κόσμος πρέπει να πάρει συμβουλή από τον προσωπικό του ιατρό, όπως έκανα και εγώ». Αναφέρθηκε ακόμη και στις δύο περιπτώσεις κληρικών οι οποίοι βρίσκονται διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Πρόκειται όπως είπε, για κληρικούς ηλικίας 28 και 58 ετών. Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στην Εκκλησία σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο Μητροπολίτης Ησαΐας σημείωσε ότι «ο κάθε ένας έχει την άποψη του, έχει την ευθύνη και τη συνείδηση του. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους. Σέβομαι την άποψη όλων και ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός».

Από την άλλη, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο και ένα μήνα μετά το εξιτήριο δεν είναι ακόμη σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Για το πώς διαχειρίστηκε την ασθένειά του μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, όπου περιέγραψε ότι ακόμη ταλαιπωρείται με κάποια κατάλοιπα του ιού. Ερωτηθείς για το αν φοβήθηκε όταν έμαθε ότι ήταν θετικός στον ιό, παραδέχθηκε πως για μερικά λεπτά τον κυριάρχησε φόβος, αλλά μετά τα άφησε όλα στα χέρια του Θεού. «Είπα όπως θέλει ο Θεός ας γίνει».

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν του ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί, η πρώτη του σκέψη ήταν ότι «όλα εδώ τελείωσαν. Ετοιμάστηκα για τον θάνατο». Εξήγησε πως δεν ήταν δύσκολα τα πράγματα αλλά μέσα στο μυαλό έκανε σκέψεις για διασωληνώσεις κτλ. «Είπα γιατί όχι και σε μένα όπως και στους άλλους».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φροντίδα που έλαβε από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, λέγοντας πως όλοι ήταν άψογοι. Εξήγησε ακόμη πως χρειάστηκε οξυγόνο, κορτιζόνη, ορούς, ωστόσο όλα πήγαν καλά και σε 7 ημέρες έλαβε εξιτήριο. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα καθήκοντά του καθώς δεν έχει δύναμη για λειτουργίες.  Όπως είπε, οι γιατροί του είπαν πως το επόμενο δίμηνο θα έχει αυτή την κόπωση.  Σχετικά με τα εμβόλια και αν θα εμβολιαστεί είπε πως ο γιατρός του συνέστησε να περάσει ένα χρονικό διάστημα από τότε που νόσησε και μετά θα αποφασίσουν από κοινού εάν θα εμβολιαστεί.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου