Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

MIA AΔΕΛΦΙΚΗ ΑΠΛΗ ΥΠΟΜΝΗΣΗ #covid19

 

Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν τέτοια αδιακρισία, ώστε να μην μπορούν να διακρίνουν πότε ένας άνθρωπος βρίσκεται στην «παρά φύσιν» κατάσταση, πότε στην «κατά φύσιν» και πότε στην «υπέρ φύσιν» κατάσταση. Δυστυχώς, με αυτή την αδιακρισία τους πήραν στον λαιμό τους πολλούς, και στο τέλος και των ίδιων ο λαιμός διασωληνώθηκε και πολλοί εξ αυτών ήδη αναχώρησαν από αυτή τη ζωή, διασωληνωμένοι μέσα σε ΜΕΘ.

Το τίμημα για την Εκκλησία είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ξεκληρίζονται Ιερές Μονές, Ησυχαστήρια, αποβιώνουν επιφανείς Γέροντες, Ηγούμενοι, Ηγουμένες και Γερόντισσες, ενάρετοι κληρικοί ξεκληρίστηκαν μαζί με τις πρεσβυτέρες τους και τα παιδιά τους, Ναοί έκλεισαν διότι βρέθηκαν θετικοί ιερείς, ψάλτες, επίτροποι, εκκλησιαζόμενοι· Αρχιερείς νοσηλεύονται… Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, τηλεφωνούν στο Ησυχαστήριό μας διάφοροι αδελφοί και μας παρακαλούν να ευχόμαστε για μοναστήρια, όπου ηγούμενος και μοναχοί, ηγουμένες και μοναχές νοσούν από κορωνοϊό· μας παρακαλούν να προσευχηθούμε για Ιερείς που νοσηλεύονται, που είναι διασωληνωμένοι κ.λ.π. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι από ένα μέρος της Ελλάδος από όπου μας τηλεφώνησαν και μας έδωσαν τα ονόματα δύο Ιερέων του Ναού τους, τα ονόματα των πρεσβυτέρων τους, των παιδιών τους, των ψαλτών και των επιτρόπων, καθώς όλοι αυτοί νοσούν από τον ιό. Λόγω προσωπικών δεδομένων, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω όλα αυτά που έρχονται εις γνώση μας και για τα άτομα που μας παρακαλούν να ευχόμαστε και που είναι πάρα πολλά. Δημοσιοποιώ όμως κάποια στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προς γνώσιν σας.

Επίσης αυτές τις ημέρες διάφοροι αδελφοί μας τηλεφωνούν και μας ενημερώνουν ότι στις πολυκατοικίες τους πολλές οικογένειες είναι πλέον με κορωνοϊό και σε καραντίνα. Εμείς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση του ιού. Μην εξαπατάσθε και μη χαλαρώνετε λόγω άρσης των μέτρων. Αποφασίζουν την άρση των μέτρων καθαρά με οικονομικά κριτήρια για τον τουρισμό· και επειδή έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης και των συνεπειών, γι’ αυτό πριν την άρση των μέτρων ήδη με τροπολογία ψήφισαν το «ακαταδίωκτο» γι’ αυτούς που αποφασίζουν για την άρση των μέτρων. Εσείς από τις αποφάσεις τους μπορεί να υποστείτε συνέπειες· αντιθέτως, αυτοί δεν θα υποστούν καμία απολύτως συνέπεια και θα είναι σύμφωνοι και με τον νόμο!

Τηρήστε την εντολή του Κυρίου μας και ταυτόχρονα τηρήστε με ευλάβεια τα μέτρα, αλλά και τις συμβουλές του ιατρού σας. Γέγραπται γαρ: «ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι» (Ματθ. ΚΓ΄,23).

Φυσικά, αυτά ισχύουν για όσους φρονούμε ότι έχουμε χρεία μετανοίας και χρόνου, για να επιμεληθούμε τις εντολές του Κυρίου μας. Όσοι όμως φρονούν ότι έχουν φθάσει στο «υπέρ φύσιν» και ότι ισχύει γι’ αυτούς το: «σημεία δε τοις πιστεύσασι ταύτα παρακολουθήσει […] όφεις αρούσι· καν θανάσιμόν τι πίωσιν, ου μη αυτούς βλάψει· επί αρρώστους χείρας επιθήσουσι, και καλώς έξουσιν…» (Μαρκ. ΙΣΤ΄,17-18), φυσικά, αυτοί –λόγω αυτεξουσίου– μπορούν να ακούσουν τον λογισμό τους και τους λογισμούς των ομοφρόνων Γεροντάδων τους και Επισκόπων τους.

Ο Θεός είπε διά του προφήτου Ησαΐα: «βάδιζε, λαός μου, είσελθε εις τα ταμιεία σου, απόκλεισον την θύραν σου, αποκρύβηθι μικρόν όσον όσον, έως αν παρέλθη η οργή Κυρίου· ιδού γαρ Κύριος από του αγίου επάγει την οργήν επί τους ενοικούντας επί της γης» (Ησαΐα ΚΣΤ΄,20-21). Είναι απολύτως βέβαιο λοιπόν, ότι όσα «δεν μπόρεσε» ο Υιός του Θεού να κάνει σε εμάς (εξαιτίας της δικής μας υψηλοφροσύνης), ότι θα τα κάνει ο ιός!

Υπομνήουμε σε όλους σας ότι την ημέρα της Αναστάσεως οι μαθητές βρίσκονταν «κεκλεισμένων των θυρών» στο κατάλυμά τους για τον φόβο των Ιουδαίων· και ο Κύριός μας εισήλθε «κεκλεισμένων των θυρών» και πήγε Αυτός κοντά τους. Όσοι τον έχουμε αδιαλείπτως στον νου και στην καρδιά μας, μην ανησυχείτε· Εκείνος είπε: «όπου εισί δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί [και Εγώ] εν μέσω αυτών». Ο Κύριος εισέρχεται κεκλεισμένων των θυρών στο σπίτι μας. Μην ανησυχείτε!

Με αγάπη Χριστού,

Αρχιμ. Χριστόδουλος

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου

«Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

Υ.Γ.: Φρονώ ότι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζετε ότι το Παρεκκλήσιό μας είναι τόσο λίγα τετραγωνικά μέτρα, που βάσει των μέτρων της πολιτείας και της Εκκλησίας μας για τον κορωνοϊό, δεν δικαιολογεί την παραμονή εντός αυτού καλά καλά ούτε των μελών του Ησυχαστηρίου μας. Συνεπώς, δεν θα ανοίξουμε καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

2

Για περισσότερη ενημέρωση περί κρουσμάτων στον χώρο της Εκκλησίας, μπορείτε να δείτε στο f/b το κάτωθι άρθρο μας από τον Αύγουστο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου