Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Τι θα γίνει με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός φέτος.

 

Τι θα γίνει με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός φέτος

Πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και αυστηρό πλαίσιο θα τηρηθεί και φέτος το Πάσχα όσον αφορά την αφή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην χώρα μας, δεδομένων των μέτρων προστασίας για την πανδημία κορωνοϊού που εφαρμόζονται στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στον skai.gr, δεν θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία αφής από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα αλλά το Άγιο Φως θα παραληφθεί από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του ελληνικού προξενείου και θα μεταφερθεί οδικώς από τα Ιεροσόλυμα στο Τελ Αβίβ και στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, όπου θα βρίσκεται το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα ανέφερε ότι στη χώρα μας το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και θα το παραλάβει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι φέτος, όπως αποφάσισε η ΔΙΣ, η Αναστάσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ., μένει να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την μεταφορά του Αγίου Φωτός στις υπόλοιπες Μητροπόλεις της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines που μετέφεραν το Άγιο Φως σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες εάν αυτό θα συμβεί και φέτος.

orthodoxianewsagency.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.