Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΜΗ ΠΕΠΟΙΘΑΤΕ ΕΠ’ ΑΡΧΟΝΤΑΣ…

Διανύουμε αισίως τη Μεγάλη Εβδομάδα και όσοι από εμάς δεν έχουμε φάει το κουτόχορτο της “πανδημίας”, αντιλαμβανόμαστε, ότι αυτή είναι πιο μαρτυρική από ποτέ. Το καραγκιοζιλίκι του θεάτρου του παραλόγου από το θίασο της κουλοκυβέρνησης αλαμπρατσάντε με την “ιεραρχία” της “εκκλησίας” καλά κρατεί. Και αναρωτιέται κανείς: Πότε ήταν καλύτερα; Πέρυσι που κάναμε Πάσχα με τις εκκλησίες ερμητικά κλειστές ή φέτος που ο … Καίσαρας και το λοιπό σκυλολόι μας επέτρεψαν, να κάνουμε κουτσά στραβά τις ακολουθίες εμπαίζοντας τον Κύριό μας και Θεό μας;











ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΕΡΑ… κατά Κουλό και Τζερώνυμο. Αλλά δε βαριέσαι; “Οικονομία”, σου λένε. Μόνο που δε μας το έκαναν λιανά αυτή η… οικονομία σε πόσα αργύρια μεταφράζεται. Γιατί τα τριάκοντα φαντάζουν πολύ λίγα, όταν είναι τόσοι οι προδότες, ων ουκ έστιν αριθμός! Μάλλον ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ και κάποιοι έχουν ξεχάσει, ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες…

Και τον κόβω τον Τζέρυ να πιάνει πρώτο τραπέζι πίστα στα Τάρταρα και να τραγουδάει πρίμο σεκόντο αγκαζέ με τον Ιούδα: “Ανάβεις φωτιές, ανάβεις κι όλα τα καις”. Καλά ρε ούφο! Μόνο δέκα φορές το Χριστός Ανέστη; Γιατί; Στις έντεκα τι γίνεται; Καίγεσαι; ΄Οχι μόνο καίγεσαι αλλά και τσουρουφλίζεσαι! Κι εσύ και όλοι οι αντίχριστοι και πάνω από όλα το αφεντικό σας, ο ξαποδίτης!

Και να τα τεστ και να η διπλή μάσκα και να αύριο και το εμβ@λιο αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να εισέλθει κανείς στον Οίκο του Κυρίου, που καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για να τον μετατρέψουν σε οίκο συν-ενοχής… Και σαν να μην έφτανε το καρναβάλι, επιβάλλεται και η “αποστασιοποίηση”, για να καταργηθεί και το “αλλήλους περιπτυξώμεθα” (περιπτύξεις = εναγκαλισμοί) και να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί…
Ουαί υμίν “άρχοντες” του κόσμου τούτου, που θεωρείτε, ότι είστε παντοδύναμοι και άτρωτοι…

Να δω τη μαγκιά σας:

΄Οταν δε θα περιστοιχίζεστε από 11 τζιπ ή 17 διμοιρίες ΜΑΤ…

΄Οταν θα σας εγκαταλείψουν οι πάτρωνές σας, γιατί δε θα σας χρειάζονται πλέον…

΄Οταν θα ψάχνετε ελικόπτερο, για να την κοπανήσετε…

΄Οταν θα πέσετε εις χείρας Θεού ζώντος…

΄Οταν καμία “ασυλία” δε θα σας σώζει…

Ουαί ημίν “Χριστιανοί” της δεκάρας, αν δεν επιλέξουμε εγκαίρως πλευρά και δεν κατανοήσουμε, ότι ου δυνάμεθα δυσί κυρίοις δουλεύειν…

Ερώτηση: Μα τι μπορούμε, να κάνουμε;

Απάντηση: Η αφεντιά μου δε στροφάρω και τόσο αλλά…
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ;

ΨΑΛΜΟΣ 1ος
Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν. ἀλλ᾿ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός.
(Μακάριος ο άνθρωπος που μ’ ασεβών ιδέες δεν πορεύτηκε ούτε σ’ αμαρτωλών το δρόμο στάθηκε κι ούτε συναναστράφηκε με θεομπαίχτες. Αλλά είναι με το νόμο του Κυρίου σύμφωνο ό,τι επιθυμεί, μέρα νύχτα στοχάζεται το νόμο του.)

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ LIVE ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΑΛΜΟ:

ΨΑΛΜΟΣ 2ος
Παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν.
(Της γης οι βασιλιάδες συσπειρώθηκαν κι οι άρχοντες μαζεύτηκαν ενάντια στον Κύριο και στον εκλεκτό του και σκέφτονται: “ας συντρίψωμεν τους δεσμούς, που μας κρατούν υποτεταγμένους στον Κύριον και στον χριστόν αυτού και ας αποτινάξωμεν μακράν από ημάς το ζυγόν των”.)

ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ;

ΨΑΛΜΟΣ 145 – Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ
…μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία… ἐξελεύσεται τὸ πνεῦμα αὐτοῦ. καὶ ἐπιστρέψει εἰς τὴν γῆν αὐτοῦ· ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ ἀπολοῦνται πάντες οἱ διαλογισμοὶ αὐτοῦ.
(Μην εμπιστεύεστε τους άρχοντες, είναι μονάχα άνθρωποι και δεν μπορούν να σώσουν. Του καθενός από αυτούς, όσον ισχυρός και αν φαίνεται, το πνεύμα θα εξέλθη από το σώμα κατά την ώραν του θανάτου του και θα διαλυθούν όλα τα σχέδιά του.)

ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΑΡΧΟΝΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ;

ΨΑΛΜΟΣ 2ος
ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς. τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς …
ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψει αὐτούς….
ὅταν ἐκκαυθῇ ἐν τάχει ὁ θυμὸς αὐτοῦ, μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτῷ.
(Αλλά αυτός, που κατοικεί στους ουρανούς, ο παντοδύναμος και δίκαιος Θεός θα τους περιπαίξη και θα τους χλευάση, θα τους κάμη καταγέλαστους ενώπιον όλων. Εις δε τον κατάλληλον χρόνον θα ομιλήση προς αυτούς με την οργήν του και θα τους συγκλονίση επάνω εις την έκρηξιν του δικαίου του θυμού… θα τους συντρίψει με τόσην ευκολίαν, σαν να ήσαν πήλινα σκεύη …γιατί ο θυμός του θα ξεσπάσει. Μακάριοι όσοι προσφεύγουνε σ’ αυτόν!)

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΗ (ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ…) ΟΤΙ:
ΨΑΛΜΟΣ 145
μακάριος οὗ ὁ Θεὸς Ἰακὼβ βοηθὸς αὐτοῦ, ἡ ἐλπὶς αὐτοῦ ἐπὶ Κύριον τὸν Θεὸν αὐτοῦ… ποιοῦντα κρῖμα τοῖς ἀδικουμένοις, διδόντα τροφὴν τοῖς πεινῶσι. Κύριος λύει πεπεδημένους, Κύριος σοφοῖ τυφλούς, Κύριος ἀνορθοῖ κατεῤῥαγμένους, Κύριος ἀγαπᾷ δικαίους… καὶ ὁδὸν ἁμαρτωλῶν ἀφανιεῖ. βασιλεύσει Κύριος εἰς τὸν αἰῶνα…
(Μακάριος ο άνθρωπος που ’χει βοηθό του το Θεό του Ιακώβ κι έχει στον Κύριο, το Θεό του, την ελπίδα του. Αυτόν, ο οποίος αποδίδει το δίκαιον στους αδικουμένους, δίδει τροφήν στους πεινώντας, ελευθερώνει τους σιδηροδέσμιους αιχμαλώτους, δίδει σοφίαν στους τυφλούς με το φως της αληθείας του, ανορθώνει τους ηθικώς και σωματικώς συντετριμμένους. Ο Κύριος αγαπά τους δικαίους… και θα εξαφανίση τας πορείας των αμαρτωλών. Ο Κύριος θα βασιλεύση στον αιώνα…)

ΓΙΑΤΙ, ΠΑΙΔΕΣ, ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟΥ…
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ…
ΚΟΝΤΟΣ ΄Η ΜΑΚΡΥΣ ΨΑΛΜΟΣ ΙΔΩΜΕΝ…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου