Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κυβερνητικές πηγές: Χωρίς τιμές η υποδοχή του Αγίου Φωτός.

 

Κυβερνητικές πηγές: Χωρίς τιμές η υποδοχή του Αγίου Φωτός

Την αποκάλυψη του ope.gr ότι φέτος τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθεί επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές οι οποίες, σύμφωνα με την Καθημερινή, τονίζουν πως το τελετουργικό της άφιξης-υποδοχής στην Ελλάδα θα γίνει όπως επιβάλλει η συγκυρία, δηλαδή «με την δέουσα ταπεινότητα και σεμνά και όχι με τιμές αρχηγού κράτους».

Για την έλευση του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε αρχικά στη πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού να μεταβεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου προκειμένου να παραστούν στην τελετή του Αγίου Φωτός και εν συνεχεία να το μεταφέρουν στη χώρα μας. «Υπήρχαν αντιστάσεις από την πλευρά του Ισραήλ, αλλά κάμφθηκαν από την πλευρά μας», σημείωσε ο υφυπουργός ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

Σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ο κ. Βλάσης ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν δώδεκα πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και αλλού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από δύο αεροπορικές εταιρίες κατόπιν δικής τους επιθυμίας. «Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», είπε.

Φωτογραφία αρχείου.

orthodoxianewsagency.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου