Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Κυβέρνηση-Ιερά Σύνοδος “ανέστησαν” πασχαλιάτικα την “αγία ανυπακοή”.

 Η Διοικούσα Εκκλησία έπεσε στην παγίδα των εξουσιαστών και εκτέθηκε στα μάτια των πιστών- "Αγία ανυπακοή" και στην Κύπρο. 













Το μόνο που κατάφεραν κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδος με την τακτική τους για το Πάσχα ήταν να εφαρμόσουν την πρακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Γράφαμε και χθες πως μετά τις ανακοινώσεις της εβδομάδας που πέρασε ξέσπασε “πόλεμος” Ιεραρχών για την Ανάσταση στις 9.

Η Ιερά Σύνοδος εκτίθεται από παντού! Και εκτίθενται ακόμη περισσότερο κάποιοι Μητροπολίτες που επιχειρούν να προσπεράσουν τα θεολογικά ζητήματα και με την μέθοδο της δήθεν αγαπολογίας, και να πείσουν τους πιστούς πως τον Θεό δεν τον νοιάζει τι ώρα θα γίνει η Ανάσταση.

Ο παραλογισμός της απόφασης για την Ανάσταση στις 9 το βράδυ για πρώτη φορά χθες προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο λόγω αλλά και έργω! Και ήδη έχουμε και τα πρώτα δείγματα “αγίας ανυπακοής” από τους ιερείς της Μητροπόλεως Κυθήρων με την ευλογία μάλιστα του Δεσπότη τους.

Η “αγία ανυπακοή” ως...κίνημα είχε δημιουργηθεί μετά την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, η οποία δίχασε την Εκκλησία της Ελλάδος και δημιούργησε ένα φαινόμενο ιερέων που δεν μνημόνευαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τότε πολλοί φοβισμένοι Μητροπολίτες όπου στέκονταν κι όπου βρίσκονταν διεμήνυαν την σημασία της “υπακοής στον Επίσκοπο”.

Τώρα όμως οι ιερείς της Μητροπόλεως Κυθήρων έχουν και την ευλογία του Δεσπότη τους!

Η Διοικούσα Εκκλησία εκτίθεται κι από το γεγονός πως απαγόρευσε στους Ιεράρχες να μιλούν σε συνεντεύξεις. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναγκάστηκε να αναβάλει προγραμματισμένη συνέντευξη Μητροπολίτη για αυτόν τον λόγο.

Και την ίδια στιγμή οι μάσκες πέφτουν. Η κυβέρνηση φαίνεται ξεκάθαρα πως εκμεταλλεύτηκε την διοικούσα Εκκλησία όχι γιατί νοιάζεται για τα κρούσματα και τον κορονοϊό αλλά για δόλιους σκοπούς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως συνεχίζει τους εμβολιασμούς ακόμη και την Μεγάλη Παρασκευή ποδοπατώντας τα ιερά και τα όσια του λαού μας. Αλλά την ίδια στιγμή ανακοινώνει αποφάσεις για άνοιγμα των Malls κλπ.

 

Αναστάσεις διαφόρων ωρών....

 

Δείγμα πάντως της σύγχυσης που επικρατεί και στις Μητροπόλεις με όλα αυτά τα δυσάρεστα είναι πως στις ανακοινώσεις του ωρολόγιου προγράμματος για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από Μητρόπολη σε Μητρόπολη υπάρχουν αποκλείσεις.

 

Για παράδειγμα:

 

Στην Μητρόπολη Κομοτηνής αναφέρεται Ανάσταση στις 19.30 στό Δημοτικό Κοιμητήριο Κομοτηνής και τίποτε περαιτέρω.

 

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος θα κάνει Ανάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τους ασθενείς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, αφού έχουν προηγηθεί οι Αναστάσεις στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξηριωτίσσης Λαμίας και στις

18:45 μ.μ. στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Λαμίας παρουσία του Φρουράρχου Λαμίας και Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη. Στις 21:00 μ.μ. θα γίνει Δ’ Τελετή Αναστάσεως στην πλατεία Ελευθερίας Λαμίας. Στη συνέχεια η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

H Μητρόπολη Κυδωνίας αναφέρει κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι.Ναούς στίς 20.30.

Η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει για τις υπόλοιπες μέρες αλλά δεν αναφέρει τίποτα για το Μεγάλο Σάββατο!

H Mητρόπολη Σύρου το Μεγάλο Σάββατο αναφέρει έναρξη ακολουθίας στις 20.00.

H Mητρόπολη Πέτρας λέει κωδωνοκρουσία στις 20.00 και Ανάσταση στις 21.30!

Και πολλές-μα πάρα πολλές-Μητροπόλεις δεν έχουν εκδώσει καν πρόγραμμα ακόμη! 

 

"Αγία ανυπακοή" και στην Κύπρο. 

 

Αντιδράσεις είχαμε και στην Κύπρο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Σε έντονο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε ότι δε θα υπακούσουν στην απόφαση της Κυβέρνησης καθώς η Εκκλησία, όπως δήλωσε, από την αρχή ήταν αυστηρή στην τήρηση των μέτρων.

«Ως εκκλησία από την αρχή ήμασταν πολύ αυστηροί και έλεγα πάντοτε δε θα δεχόμαστε κανένα μέσα στους ναούς αν δεν έχουν τη μάσκα τους, ο ένας θα έχει απόσταση από τον άλλο περίπου  3 με 4 τετραγωνικά μέτρα», ανέφερε o κ, Χρυσόστομος.

Κάλεσε δε την Κυβέρνηση και τους ειδικούς να απαντήσουν εάν οι πιστοί φορούν μάσκα και έχουν αυτή την απόσταση μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια και αν όντως μπορούν τότε ο ίδιος συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Εάν όμως δε μεταδίδουν, συμπλήρωσε, απορώ γιατί η Κυβέρνηση παίρνει αυτή την απόφαση και δηλώνω απερίφραστα ότι δε θα υπακούσουμε.

«Εμείς θα καλούμε τους πιστούς μας εις τους ναούς, θα κρατούμε αυτές τις αποστάσεις και δε θα επιτρέπουμε χωρίς τη μάσκα. Η Κυβέρνηση την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν πάντοτε αυστηροί. Το δηλώνω απερίφραστα δε θα υπακούσουμε. Και παρακαλώ να αλλάξουν την απόφαση για την Εκκλησία. Υπάρχει δικαιοσύνη, να μας πάρουν στη δικαιοσύνη», ανέφερε.

Μάλιστα η στάση αυτή είχε αποτέλεσμα καθώς η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της απόφαση!! 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου