Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες -Σοβαρά τρεις – Ο δράστης συνελήφθη./Αυτός είναι ο ιερομόναχος που σκόρπισε τον τρόμο.

 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί (δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών) έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες.

Οι τρεις μητροπολίτες έχουν διακομισθεί τραυματισμένοι στο ΚΑΤ και οι άλλοι τέσσερις στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Ο Φρουρός στη Μονή Πετράκη που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, δέχθηκε και αυτός καυστικό υγρό. Οι επτά Μητροπολίτες και ο φρουρός διακομίστηκαν με εγκαύματα στα άκρα και το πρόσωπο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΪΑΣ. 

eretikos.gr 

 

Αυτός είναι ο ιερομόναχος που σκόρπισε τον τρόμο.

 
 
Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος είναι ο φερόμενος ως δράστης στην επίθεση με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους κόλπους της εκκλησίας. Ποιός είναι όμως ο ιερομόναχος και τι τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη;

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθείας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκκαϊνης το 2018.

Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε την νομική οδό.

Το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα θα αποφάσιζε την επικύρωση της καθαίρεσής του.

Ο Ιερομόναχος διατηρεί σελίδα στο Facebook, και είχε χειροτονηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Λίγο μετά τη σύλληψή του είχε αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook  τα παρακάτω:


 

tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου