Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Σταθερά βελτιωμένη η υγεία του Γέροντα Εφραίμ.

 

Σταθερά βελτιωμένη η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Βελτιώνεται αργά και σταθερά η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ενώ, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με Covid.

Ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στην ιατροφαρμακευτική αγωγή, κάτι που γεννά αισιοδοξία για μια γενική καλυτέρευση, αν και τα υποκείμενα νοσήματα που έχει ο Γέροντας αλλά και το σηπτικό σοκ που υπέστη ο οργανισμός του τις πρώτες μέρες της διασωλήνωσης, δυσκόλεψαν αρκετά την πρόοδο της θεραπείας.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου υπεβλήθη σε τραχειοστομία επιτυχώς ενώ μέχρι σήμερα τα σημάδια βελτίωσης είναι φανερά αφού οι φυσικοθεραπείες τον βοηθούν να δυναμώσει σε συνδυασμό με σωστή διατροφή για την ενδυνάμωση και του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Θυμίζουμε ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου είχε νοσήσει με Covid-19 και βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από την Παρασκευή 28 Μαΐου, ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Λίγες μέρες μετά την διασωλήνωση κι ενώ ο Γέροντας βελτιωνόταν σύμφωνα με τους γιατρούς, υπέστη σηπτικό σοκ με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ΜΕΘ. Για τουλάχιστον τρία 24ωρα η ζωή του βρέθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ο οποίος ξεπεράστηκε χάρη στην άμεση αντίδραση των γιατρών.

orthodoxianewsagency.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου