Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μας παρακολουθεί συνέχεια αοράτως και θα µας ενισχύη...

 

...θα δώση την θεϊκή Του δύναµη, να συντρίψουµε τα κέρατα του πονηρού.

[…] Πολύ χαίροµαι, όταν βλέπω ψυχές πού προσέχουν και αγωνίζονται µέσα στον κόσµο πού γέµισε από ταγκαλάκια (διαβολάκια).

Ο Θεός, σαν καλός και δίκαιος πού είναι, έδωσε σε όλους µας και ανάλογα χαρίσµατα – π.χ. στους άνδρες τον ανδρισµό και στις γυναίκες την αγάπη -, για να αγωνιζόµαστε και να ανεβαίνουµε την πνευµατική κλίµακα µε την βοήθεια της θείας Χάριτος και να πλησιάζουµε όλο καί περισσότερο σ’ Εκείνον που είναι ο Δηµιουργός µας.

Ποτέ δεν πρέπει νά ξεχνούµε ότι έχουµε δίπλα µας, έκτος από ανθρώπους που µπορούν να µας βοηθήσουν πνευµατικά, και τον ίδιο τον Χριστό που µας βοηθάει, την Παναγία, τα Χερουβείµ, τα Σεραφείµ και τους Αγίους Πάντες.

Θάρρος λοιπόν! Ο Χριστός είναι πολύ δυνατός, είναι παντοδύναµος, και θα δώση την θεϊκή Του δύναµη, να συντρίψουµε τα κέρατα του πονηρού. Μας παρακολουθεί συνέχεια αοράτως και θα µας ενισχύη, όταν εµείς έχουµε την αγαθή προαίρεση και κάνουµε τον µικρό κατά δύναµιν αγώνα µας.

Όσο µπορούµε, να αποφεύγουµε τις αφορµές της αµαρτίας. Να προσέχουµε τις αισθήσεις µας, γιατί όλα από εκεί ξεκινούν. Και όταν αυτό καµιά φορά, ή και πολλές φορές, είναι δύσκολο, να αποφεύγουµε τουλάχιστον την περιέργεια, για να µην παίρνουν τα µάτια µας εικόνες αµαρτωλές, και µας παίζουν µετά οι δαίµονες σινεµάδες.

Εάν πιάσουµε ένα καρβουνάκι αναµµένο και το κρατήσουµε στην χούφτα µας, επόµενο είναι να µας κάψη. Εάν όµως το κουνάµε στο χέρι – εννοείται για λίγη ώρα -, δεν θα µας κάψη. Έτσι και οι άσχηµες εικόνες, όταν κινούνται σύντοµα, τα µάτια δεν τις κρατούν, αλλά απλώς τις πιάνουν, και δεν καίνε τήν ψυχή. […]

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

«Πνευματική Αφύπνιση»

yiorgosthalassis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου