Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ.

 Φαίνεται ότι υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός πιστών στους οποίους ο Χριστός αναπαύεται και ένα ελάχιστο ποσοστό μετανοούντων, όχι όμως αρκετών, ώστε να αναβάλλουν για πολύ, ή να τροποποιήσουν το σχέδιο του Θεού, αλλά να μεταθέσουν για ελάχιστες στιγμές, ή ώρες, ή μέρες, ή εβδομάδες την έναρξη των κυρίων γεγονότων, μετά τα οποία όμως ΔΕΝ θα υπάρξει επιστροφή σε κανενός είδους «κανονικότητα» από αυτές που φαντάζεται ο καθένας, αλλά μάλλον θα πρόκειται για έναν ασύλληπτης έντασης «κατακλυσμό» (μια μικρή «Δευτέρα Παρουσία»), στον οποίο – όπως έχει προαναγγελθεί από τον Κύριο – θα επιβιώσουν μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στη νοητή κιβωτό Του, η οποία όταν κατακάτσουν τα νερά του κατακλυσμού θα δέσει άγκυρα στην Πόλη, από όπου και θα ξεκινήσει ο Επανευαγγελισμός.















Ας μην κρίνουμε λοιπόν τόσο αυστηρά και απόλυτα το μόνο ιεράρχη που κρατάει τα νάματα της Πίστεως και είμαι σίγουρος πως ό,τι μαθαίνει, λαμβάνει πρώτα ευλογία από Αγίους για να το μεταδώσει στον κόσμο.

Σκεφθείτε τον Άγιο Πορφύριο που σαν άλλος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής είδε να ξετυλίγονται μπροστά του τα γεγονότα της Αποκάλυψης, αλλά παρόλα αυτά επιμένει να λέει, ότι οι προφητείες γράφτηκαν για να μην εκπληρωθούν, αλλά μόνο για να συνετίσουν. Φανταστείτε πόσο πονάει ο Πατέρας για την απώλεια τόσων παιδιών Του που θα βρεθούν απροετοίμαστα και δε θα ωφεληθούν ούτε δράμι από τη σταυρική Του θυσία. Προτιμάει να εκθέσει λίγο τους γνήσιους φίλους Του ως προς τις ημερομηνίες, προκειμένου να σωθεί έστω και μια (1) ψυχούλα επιπλέον που θα μετανοήσει.

ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΝΤΡΙΑΝΟΣ

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου