Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

BAS_4 : Απάντηση περί Μόρφου προς τάλανες ή μη.

 Εδώ και καιρό ο Μητροπολίτης Μόρφου κκ.Νεόφυτος στοχοποιείται από εγκάθετους του ψευτορωμέηκου ή μη, γενικά από τάλανες ή μη, χωρίς να αντιστοιχώ απόλυτα την ταλαιπωρία με το ψευτορωμέηκο.











Προσωπικά έχω αρθρογραφήσει πολλαπλά πάνω στο θέμα των προφητειών αποφεύγοντας κι αποτρέποντας την εστίαση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θεωρώντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η ημερομηνία και η κακομοιριά που προκαλεί σε πολλούς η στείρα αναμονή (λες και είσαι φαντάρος και μαδάς τη τσατσάρα σου μέχρι να απολυθείς) αλλά η πνευματική αφύπνιση κι εγρήγορση, ώστε να ξεφύγεις από το σατανικό τέλμα που βιώνουμε και να μην σε πνίξει σε αιώνια απώλεια.
(BAS_4 : Ο γέροντας, μου είπε
BAS_4 : Ο γέροντας, μου είπε (2) κ.α.)

Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης πιθανόν αποβλέπει και σε κάποιες ομάδες πιστών ή μη, που δεν αφυπνίζονται με τρεις θεολογικές κουβέντες αλλά με κάποιες πνευματικές “σφαλιάρες”, ειδικά όταν πολλοί δεν ξυπνούν ούτε με τις κοσμικές μπούφλες. Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο, πολλοί (όχι απλά κάποιοι) να είναι στο κατώφλι του θανάτου και να επιθυμούν σφόδρα επιστροφή στη “κανονικότητα” (βλέπε διαβολικότητα) (BAS_4 : Κανονικότητα; δεν την θέλουμε!!! Alors, c’est la guerre!). Τόσο χάλια.

Αναμφισβήτητα ο Πανιερώτατος Μόρφου έχει καταφέρει να αφυπνίσει πάμπολλους ορθοδόξους με άκρως θεολογικό τρόπο αλλά παράλληλα πολύ ευχάριστα κι ευκολόπεπτα, τους φιλοτίμησε να προσεύχονται για τα χάλια όλων μας.
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΣΟ ΜΑΖΙΚΑ;
Γι αυτό κι έχει συγκεντρώσει την μήνη της προσκυνημενης ελλαδικής ιεραρχίας, αφού αποδεικνυει περίτρανα την … ανεπάρκεια της (sic).
(BAS_4 : ΚΥΡΙΑ, Ο ΑΨΗΛΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΟΠΙ ).
Θα πρότεινα λοιπόν στον κάθε αμφισβητία του όπως στον (Ο Μόρφου Νεόφυτος έπεσε εξω στις προφητολογιες του. Κανένας όμως απ’τους αρθρογράφους της Τρικλοποδιάς δεν τον εχει βάλει ακόμα στη θέση του. Γιατί ;;;)
, αν θέλει τεκμηριωμένη απάντηση να δηλώσει πρώτα τα εξής :

1 – Πιστεύει τεκμηριωμένα στην Ορθοδοξία και πως;

2 – Αν πιστεύει, αναπαύεται σε κάποιον ή κάποιους άλλους καλύτερα κι αν ναι γιατί δεν μένει εκεί;
ή απλά βαρέθηκε να μαδάει τη τσατσάρα του μέχρι να απωλεσθεί; Ας πάρει άλλη μια.

Και μην τον δω στη γνωστή μπουρδολογική ταλαιπωρη ιστοσελίδα, που καθημερινά βάζουν εμβολιαστικό δελτίο και ειρωνεύονται την Ορθοδοξία, προς χάρη του κουλισμού, του ανθελληνισμού δηλαδή όπως ο ίδιος περηφανεύεται.

Πέρα από τους αμφισβητίες του Μόρφου (να μην ξεχνάμε ότι ο διάβολος πήρε το όνομά του από τη διαβολή, επειδή διαβάλει – όπως και οι υποτακτικοί του, εκόντες ή άκοντες, διαβάλουν) υπάρχουν εσχάτως και φριχτοί κατήγοροι από το σώμα της ιερωσύνης, που του προσάπτουν “προδοσία”. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο πρόεδρας της Κύπρου (τρομάρα του) τον αποκάλεσε “δειλό” (τόσο σκοτισμένος δεν μπορούσε να πει τίποτα πιο άσχετο – να μην ξεχνάμε τον “περιπαίκτη”)

Θα πρότεινα λοιπόν στον ιερομόναχο Ευφρόσυνο Σαββαϊτη (που η ιστοσελίδα συχνά φιλοξενεί άρθρα του) να τεκμηριώσει τις κατηγορίες του περί προδοσίας, δεδομένου ότι οι τελευταίες του αναρτήσεις κατά Μόρφου και γ.Ευθυμίου Καψάλας, μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση για τον όπως μου φάνηκε ανορθόδοξον τρόπον διατύπωσης και κατάκρισης. Έχω δει κατά καιρούς αντίστοιχες διαφωνίες, που εκφράζονται με πραγματικά αδελφικό τρόπο :

“Αδελφέ, πρόσεχε σε αυτό που λες, μην είναι πλάνη” κλπ κι όχι “η προδοτική στάση του Μόρφου” ή “ο πλανημένος φερόμενος διάδοχος του Οσίου γ.Παϊσίου” λες κι εκείνος τύπωσε card visit δηλώνοντας διάδοχος του Οσίου. Ταιριάζει με αυτόν το τρόπον το μεγάλο αγγελικό σχήμα;

Αλλά είπαμε : ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

BAS_4

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου