Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Χριστιανισμός χωρίς Θεό, η νέα μόδα.

 Αν ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο εχθρός του χειρότερου είναι το κακό γιατί η εμπειρία του σε προφυλάσσει από το χειρότερο.Ο χριστιανισμός χωρίς Θεό είναι μόδα είναι κάτι σαν τη μπύρα χωρίς αλκοόλ, επισημαίνει ο Jean-Pierre Denis Διευθυντής σύνταξης του εβδομαδιαίου περιοδικού La Vie.


Τονίζει «ο χριστιανισμός χωρίς Θεό μοιάζει να είναι μόδα. Το τέσταρα. Αυτός είναι περίπου τόσο ενδιαφέρον όσο η μπύρα χωρίς αλκοόλ.» Αυτός ο χριστιανισμός χωρίς Θεό που είναι σαν μια μπύρα χωρίς αλκοόλ είναι ένας ξενέρωτος χριστιανισμός υγιεινίστικος, άνευ μέθης μετοχής και μέθεξης. H διατύπωση περιέχει και μια άλλη αναφορά ότι ο χριστιανισμός αντιμετωπίζεται πλέον ως προϊόν, διακινείται στην ελεύθερη αγορά ανελεύθερος ο ίδιος. Προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της και στάνταρ γίνεται ένας «έξυπνος» χριστιανισμός ένας εκκοσμικευμένος χαμαιλέοντας που επιδιώκει όχι την αυτοδιαιώνιση αυτοδικαίωση του αλλά τη διατήρηση της θέσης του εντός του κοινωνικού πλέγματος με οποιοδήποτε τίμημα. Ένας χριστιανισμός που φοβάται την απώλεια κρατικής νομιμοποίησης και την κοινωνική απόρριψη, την σταύρωση. Εναλλακτικός διασταυρωμένος αντί ένσταυρος κι Εσταυρωμένος.

Ο γνόφος αντικαθίσταται από ένα τοξικό βιοχημικό νέφος θολούρα του πνεύματος και χαρακτηρίζεται από χαμηλή πνευματική ορατότητα. Η ενατένιση καθηλώνεται χάνεται η βλεματική επαφή με το θείο η θεοπτία, η επικοινωνία η φυσική παρουσία του θείου. Ο Θεός αυτοπεριορίζεται από ένα πρωτοφανές lockdown που του επιβάλουν οι κρατικίστικες νόρμες είναι εξ αποστάσεως αποκλείεται η φυσική του παρουσία εξοβελίζεται σ΄ένα απροσπέλαστο επέκεινα. Ο Λακανικός Άλλος αντικαθίσταται από τον οποιοδήποτε άλλον.

Ήδη καλούμαστε να ζήσουμε αυτό που έχει από καιρό προαναγγελθεί μια θρησκεία χωρίς Θεό ή μια ηθική χωρίς Θεό. Μια πίστη μη υπερβατική με κανόνες, υπακοή, θανάσιμη αμαρτία με πρώτη τον εμβολιασμό κατά covid19, διαμόρφωση νεοσύστατης κοινότητας σε άλλο πλαίσιο με νέα δόγματα-θέσφατα αλλά και ιδιαίτερα διακριτικά (μάσκες) που θυμίζουν τους Ναυατιανούς «οἱ δὲ Ναυατιανοὶ οὗτοι, παρομοιάζοντες μὲ τοὺς Φαρισσαίους, ὠνόμαζαν τὸν ἑαυτόν τους καθαροὺς καὶ δικαίους· ἐφόρουν ἄσπρα φορέματα, τάχα διὰ νὰ δείξουν τὴν καθαρότητα τῆς πολιτείας τους·»

Το κακό είναι απλά μια προειδοποίηση πριν τα πράγματα χειροτερέψουν καιρός να τη λάβουμε υπόψιν μας.

capnews.me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου