Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πύρινος Λόγιος : ΟΧΙ, δεν πρόκειται για “Αναλαµπή” Ορθοδοξίας! Πρόκειται για ΝΙΚΗ της Ορθοδοξίας!

 


Μέσα στο σκοτάδι και τον φόβο που αυτό προκαλεί και που µας έχει κυριεύσει ως το µεδούλι, η κρίση και η σκέψη µας έχει προ πολλού ανασταλεί. Το µόνο που µας απασχολεί είναι το…πώς θα επιβιώσουµε, το πώς θα αντικαταστήσουµε την ενέργεια που σε λίγο θα µας στερήσουν ως αγαθό µε κάτι εναλλακτικό, πώς θα αποθηκεύσουµε τρόφιµα, πώς θα προφυλαχτούµε από τυχόν πυρηνικές επιθέσεις κλπ κλπ και ξεχνάµε ίσως, το σπουδαιότερο ή αν θέλετε, το αγνοούµε: Την Θεία Πρόνοια, η οποία και θα είναι κατά πολύ εντονότερη σε όλους µας σε τούτες τις έσχατες µέρες, σε όποιους από εµάς τουλάχιστον, µείναµε να φυλάµε “Θερµοπύλες”…

Γράφει ο

Πύρινος Λόγιος

Άκουγα πριν αρκετό καιρό, στο ραδιόφωνο του Focus FM της Θεσ/νίκης, έναν ιερέα από την Κρήτη, ανεµβολίαστο, ο οποίος έδινε αγώνα εναντίον των εµβολίων, (δεν έχω συγκρατήσει το όνοµα του) και µέσα σε όλα τα άλλα, να µιλάει εντελώς απαξιωτικά για τους σύγχρονους Άγιους Γέροντες λέγοντας πως τα λόγια τους έχουν παραποιηθεί (εν µέρει ισχύει αυτό) και να επιµένει ότι η όποια… “αναλαµπή” της όποιας Ορθοδοξίας έχει αποµείνει, είναι µια ουτοπία, µια ΑΠΑΤΗ, για να µείνουµε ΑΠΑΘΕΙΣ, επειδή έτσι µας θέλει το…σύστηµα! Και επεξηγούσε την αυθαίρετη αυτή – και αιρετική συνάµα – άποψη του, µε επιχειρήµατα που µάλλον αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της συνωµοσιολογίας, ανακατεύοντας µέσα ξένες υπηρεσίες (FBI, CIA), ελληνο-τουρκική προπαγάνδα (“Μαρµαρωµένος Βασιλιάς”, ανάκτηση Πόλης, Ρωσία, “Ξανθά Γένη”) και …ολίγη από Παγκοσµιοποίηση η οποία και θα…επικρατήσει(!), για να γίνουµε όλοι µας µάρτυρες…Θεού και ότι µετά θα έρθει η…Δευτέρα Παρουσία για να κριθούµε όλοι!

Όπως αντιλαµβάνεστε, κάποιοι…βιάζονται πάρα πολύ να φέρουν την…Δευτέρα Παρουσία ή τον Αντίχριστο και οι λόγοι – για εµένα προσωπικά – είναι µάλλον… θολεροί και πιθανόν και …προβοκατόρικοι!

Η “ψευδής αναλαµπή” και η απήχηση που είχε και έχει ακόµη στο ελληνικό κοινό

Σ’ αυτόν τον τόπο τον αγιασµένο από τους Απόστολους και τους Μάρτυρες, πάντα ο καθένας έβγαινε και έλεγε το “µακρύ και το κοντό” του ενισχύοντας την επικρατούσα σύγχυση, µη λαµβανοµένου υπ’ όψιν των συνεπειών των λόγων του.

Και φυσικά µπροστά στην φιλοδοξία του να αποκτήσει…κύρος, δεν αντιλαµβάνεται πως µε τις δηµόσιες αυτές δηλώσεις, ενισχύει την νεοταξική ατζέντα και κατά κάποιον τρόπο, δικαιώνει και τον “πολιτικό ευνούχο” του Σβάµπ, τον Γιουβάλ Νώε Χαράρι, ο οποίος διακηρύττει κάθε τρεις και λίγο πως ο … Χριστός είναι ΗΟΑΧ, πως ο Παράδεισος είναι…επί της Γης (παραλλάσσοντας ουσιαστικά τα δόγµατα των Χιλιαστών) και πως ότι η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις θρησκοληψίες. Δεν είναι µόνο απλά µωροφιλόδοξοι αυτοί οι τύποι. Είναι και επικίνδυνοι, διότι εµµέσως καταστρέφουν σταδιακά τις ελπίδες του δοκιµαζόµενου Ελληνικού Γένους.

Στην αρχή δεν είχα δώσει σηµασία στις …ερτζιανές µπούρδες του παπά, για τις οποίες ο Στέφανος ο Δαµιανίδης που έκανε τον συντονισµό της συνέντευξης, δεν έβγαζε…µιλιά! Εξ αιτίας αυτού άλλως τε, δεν συγκράτησα και το όνοµα του, ούτε την εκκλησία στην οποία εφηµερεύει. Άργησα πολύ όµως να καταλάβω το πόση επίδραση είχαν σε πολλούς τα λόγια του, µιας και αποτέλεσαν …συζητήσεις ατέρµονες µεταξύ …ανηµέρωτων (κυρίως) αλλά συνάµα και ευκολόπιστων

Ελλήνων. Ώσπου πριν 4 µέρες και επ’ αφορµή του πονήµατος µου “H πτώση του Ψευτορωµαίϊκου, η διάλυση της Ευρώπης και η φοβερή προφητεία του Αγίου Παϊσίου” ένας εκλεκτός καθ’ όλα αναγνώστης, µου έστειλε το παρακάτω µήνυµα το οποίο µεταξύ άλλων, αναφέρει:

Αφού συνεχάρην τον εκλεκτό αναγνώστη, τόσο για τον σκεπτικισµό του (προνόµιο των Ελλήνων ανέκαθεν), όσο και των ιδιαίτερης σηµασίας ερωτήσεων προς το πρόσωπο µου, επιτέλους κατάλαβα το πόσο αρνητικά έχει επιδράσει στους χειµαζόµενους Έλληνες αυτή…ακατάσχετη “προφητολογία”, η οποία και παρήχθη κυρίως από µη σκεπτόµενους “µπλόγκερ” των αρχών της δεκαετίας του 2010, όπου το µπλόγκινγκ αναδείχθηκε ως το…νέο σπορ των νεαρής κυρίως ηλικίας Ελλήνων που εκτός των άλλων, είχε και σκοπό…επικερδή. Η “προφητολογία” αυτή, γέννησε και την…αµφισβήτηση και πολλές φορές η αµφισβήτηση αυτή έφτανε σε σηµείο ακραίο. Ποιός από εµάς άλλως τε, δεν θυµάται αυτήν την “περίφηµη” υβριστική και καθ’ όλα εµετική σελίδα στο FaceBook από έναν…άµυαλο και επιεικώς αστοιχείωτο “ψευτοδιανοούµενο” µε τον τίτλο “Γέροντας Παστίτσιος”, όπου η µορφή αυτού το Μεγίστου Αγίου και εθνικού µας Γέροντα, παρουσιαζόταν µε µορφή… παστίτσιου(!!!) προκαλώντας σε όλους µας απέχθεια και αηδία. Μέχρι που…εδέησε η καθ’ όλα προδοτική κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου να κινητοποιήσει την Αρχή Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, να συλλάβει τον βέβηλο και να τον οδηγήσει στον Εισαγγελέα για περιύβριση Αγίου.

Και να έφτανε µόνο αυτό;…

Ακολούθησαν µυριάδες αναφορές σε …υπαρκτές και µη προρρήσεις των Γερόντων για τα έσχατα που θα ζούσαµε…κάποτε, αλλά και επίσης πολλές αναφορές σε… άγνωστους “Γέροντες” που επικαλούνται διάφοροι που κανείς µεν δεν ξέρει, αλλά αυτοί δε (οι “Γέροντες” εννοώ) είναι…αυθεντία στα πάρε-δώσε µε τον… Ύψιστο και µας “ενηµερώνουν” για το τι θα πράξει ο…Πούτιν, ποια εξέλιξη θα έχει ο Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεµος, ακόµη και το…πότε θα πέσουν και οι πρώτες “πυρηνικές”… µπαλοθιές!

Ένα απίστευτο γαϊτανάκι από “αεριτζήδες” ψεύτο-άγιους”, οι οποίοι χρησιµοποιούν πιθανόν…µαγεία(!) για ό,τι λένε, παρασέρνοντας τους αφελείς ακόλουθους τους, οι οποίοι µε τη σειρά τους “ταλαιπωρούν” εµάς που πάµε να τους…διαβάσουµε.

Ήθελα να ΄ξερα πώς ακόµη µας ανέχεται αυτή η άπειρη αγάπη του Θεού προς τα πρόσωπα µας, εµάς τους καθ΄όλα ΑΝΑΞΙΟΥΣ που δεν νογάµε να βάλουµε µια σωστή κουβέντα δίπλα στην άλλη και…παριστάνουµε τους πολύξερους και τους…καµπόσους, δείχνοντας πως … έχουµε τα “µέσα” να …µαθαίνουµε από τους “γέροντες” ό,τι είναι να γίνει και εποµένως να τα…πουλάµε ως φρέσκο και …ιερά έγκυρο δυνητικό γεγονός!

Τα κλωτσίδια που θέλει ο πισινός µας είναι…κι αυτά δυνητικά άραγε;

Και µ΄αυτά και µε τούτα, ήταν επόµενο να …καταλήξουµε στο να µας κοιτάζουν µε – τουλάχιστον – σκεπτικισµό, οι ορθώς σκεπτόµενοι µεν, αλλά δυστυχώς…ανενηµέρωτοι και κυρίως, ακατήχητοι Έλληνες…

Με βάση λοιπόν όλα ετούτα που ανέφερα πιο πάνω, άρχισαν να ξεπηδάνε και οι ιερόσχηµοι αµφισβητίες των ιερών προρρήσεων και επικαλούµενοι τα – πιθανά – λάθη που έκαναν κάποιοι Άγιοι στο απώτατο παρελθόν – και µιλώ φυσικά για τους πρώτους χρόνους του Χριστιανισµού µε χαρακτηριστικό στοιχείο την διαφωνία που υπήρξε µεταξύ του Πέτρου και του Παύλου για το θέµα της περιτοµής (ο Πέτρος θεωρούσε την περιτοµή ως αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει βαπτισθεί ο νέος Χριστιανός ενώ ο Παύλος όχι και εκ των πραγµάτων αποδείχθηκε ότι ο Παύλος είχε το δίκιο) – να αµφισβητούν τα ιερά λόγια των Μεγάλων σύγχρονων Αγίων µας, να τα θεωρούν ως…κατασκευασµένη προπαγάνδα µε την επικάλυψη των κυβερνητικών, αλλά και των ίδιων των Νεοταξιτών µε σκοπό την πρόκληση… αφασίας προς τον ήδη δοκιµαζόµενο ελληνικό λαό, η οποία “αφασία” θα τον κρατά σε …καταστολή, περιµένοντας είτε την επέµβαση των Ρώσων (ξανθού γένους) στη περίπτωση της επερχόµενης ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, είτε στην περίφηµη… “αναλαµπή” της Ορθοδοξίας η οποία και στο τέλος θα…σβήσει!

Όλα τα παραπάνω, δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόρροια της παντελούς έλλειψης της γνώσης της Ιστορίας και κυρίως της Εκκλησιαστικής Ιστορίας από τους νέους – κυρίως – Έλληνες, οι οποίοι ενώ µεν παλεύουν να κρατηθούν από τις ρίζες και τις παραδόσεις µας, εν τούτοις λόγω της άγνοιας, πιστεύουν και αποδέχονται τον κάθε τσαρλατάνο, δείχνοντας µε αυτόν τον τρόπο την έλλειψη εµπιστοσύνης προς τον Εσταυρωµένο Θεό, θεωρώντας πως το…κακό θα επικρατήσει και στο τέλος θα κριθούµε όλοι µέσω της Δεύτερης Παρουσίας του Κυρίου.

Ω σφάλµα δυσθεώρητον! που θα αναφωνούσε και ο πατέρας της Θεολογίας, ο αµφισβητούµενος Ωριγένης.

Πάµε παρακάτω.

Ας ξεκινήσω µε την λέξη “αναλαµπή”. Η ετυµολογία της λέξεως αυτής αποτελείται από το πρόθηµα “ανά” και το ρήµα “λάµπω” (εκ του ουσιαστικού “λάµψη”). Μ’ άλλα λόγια, η λέξη αυτή χρησιµοποιείται στην κοινή ελληνική για κάτι το οποίο βρίσκεται σε …κατάσταση ύφεσης και πρόκειται να …αλλάξει ξαφνικά, ανεβαίνοντας επίπεδο και εν συνεχεία να …σβήσει, π.χ. “Είχε µια αναλαµπή µνήµης αλλά πολύ σύντοµα κατέρρευσε”.

Τι ακριβώς εννοεί ο καθένας, χρησιµοποιώντας αυτή τη λέξη, ακόµη και για …καλό που λέµε; Ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται σε κατάσταση …καταστολής και ότι θα… αναζωπυρωθεί, ήγουν να “αναλάµψει”; Και µετά…τι; Θα …ξανασβήσει;

Ο συνάδελφος, επίσης Ιστορικός, Νεκτάριος Δαπέργολας, τον οποίο σέβοµαι τα µάλα και υπολήπτοµαι, τα έχει βάλει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα µε τους ανάξιους ιεράρχες και τους χτυπάει λεκτικά σχεδόν καθηµερινά, σούρνωντας τους τα “εξ αµάξης” και ΔΙΚΑΙΩΣ, χωρίς ποτέ του να αναφέρει στους επιλόγους των κειµένων του, την λέξη “αναλαµπή” ή τη φράση “αναλαµπή της Ορθοδοξίας”.

Αναρωτήθηκε κανείς εξ υµών το “Γιατί”;

Μήπως, διότι ως Ιστορικός, γνωρίζει ΤΟΣΟ την αξία της Ορθοδοξίας, όσο και την διαχρονική της ΣΗΜΑΣΙΑ και εποµένως ΓΝΩΡΙΖΕΙ και το τι ακριβώς είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Προφανώς και ναί! Διότι αγαπητοί µου συνέλληνες, σκεπτικιστές ή µη, ανιστόρητοι ή µη, πλανεµένοι ή µη, η Ορθοδοξία δεν είναι ΔΟΓΜΑ, όπως π.χ. ο Καθολικισµός (έτσι όπως εξελίχθηκε ανά τους αιώνες) ή ο Προτεσταντισµός ή ο Καλβινισµός ή ακόµη και ο

Αγγλικανισµός.

Η Ορθοδοξία, είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ στην ΟΡΘΗ του µορφή! Εποµένως, όταν µιλάµε για…αναλαµπή Ορθοδοξίας, µιλάµε για…αναλαµπή του ίδιου του Χριστιανισµού!

Και ερωτώ λοιπόν το συµπαθές και λατρεµένο κοινό που µε διαβάζει:

Πότε ακριβώς ο Χριστιανισµός …εξέπεσε, για να …αναλάµψει στη συνέχεια;” Διότι, αν ανατρέξουµε στην Ιστορία, θα διαπιστώσουµε ότι ο Χριστιανισµός, ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Χριστιανισµός και όχι τα πλανεµένα ευρωπαϊκά κατάλοιπα του, ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε πέσει! Αυτοί που εξέπεσαν, ήταν και είναι ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ και οι ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ του! Μ’ άλλα λόγια, ο…κλήρος, ο οποίος αποτελείται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οι οποίοι ασφαλώς και είναι επιρρεπείς προς την αµαρτία και την επιορκία, ξεπέφτουν, γίνονται ασεβείς, συµφεροντολόγοι, καταχραστές (θρησκευτικής) εξουσίας, ποταποί και ανάξιοι! Και στους έσχατους καιρούς, δηλαδή τώρα, έγιναν ΟΙ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ, όπως έγραφε και ο Απόστολος Παύλος εξιστορώντας την εποχή της Πτώσης του ανθρώπου και την έλευση του Αντίχριστου.

Τι νοµίζετε κύριοι και κυρίες αναγνώστες µου; Ότι δηλαδή ο …Χριστός έπαψε να… λάµπει γιατί κάτι µίσθαρνα ανθρωπάρια που φορούν τα ράσα, Τον …αρνήθηκαν επί της ουσίας αλλοιώνοντας τα λόγια και τις διδαχές Του υπηρετώντας ουσιαστικά τον Αντίδικο; Πλανάσθε πλάνην οικτράν αγαπητοί µου!

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, είναι όχι απλά πολύ πιο πάνω από όλα αυτά τα µιάσµατα, αλλά βρίσκεται σε τέτοιο δυσθεώρητο ύψος, που δεν Τον αγγίζει τίποτε, µα απολύτως ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά!

Για ΠΟΙΑ λοιπόν ΑΝΑΛΑΜΠΗ µιλάµε;

Γιατί και για ποιους λόγους, η Ορθοδοξία θα ΝΙΚΗΣΕΙ!

Το ότι η εδραίωση του Χριστιανισµού έχει άρωµα…ελληνικό και ΜΟΝΟΝ, αυτό δεν είναι καθαρά δική µου εκτίµηση. Είναι εκτίµηση η οποία συνάγεται από τα ιστορικά ντοκουµέντα. Υπεύθυνη γι αυτό εξ άλλου, ήταν η Α’ Οικουµενική Σύνοδος, η οποία συνεκλήθη το 325 µ.Χ. στην σηµαντική ιστορικά πόλη της Νίκαιας στη Μικρά Ασία και στην οποία παρέστη ο ίδιος ο Μέγας Κων/νος, δίνοντας αυτή την ιδιαίτερη βαρύτητα που απαιτούσε η περίσταση, µιας και “παιζόταν” τότε η …ορθότητα της ίδιας της πίστης.

Τριακόσιοι και πλέον ιεράρχες συγκεντρώθηκαν – κυρίως από τον ελλαδικό χώρο (Μικρασία και ελληνική χερσόνησος), στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες το γένος (το βεβαιώνει αυτό ο Σωκράτης ο Σχολαστικός στην Εκκλησιαστική Ιστορία του) για να απορρίψουν τις θεωρίες του Αρείου και να εδραιώσουν το

“οµοούσιος”, εδραιώνοντας επί της ουσίας, την ίδια τη µορφή του ορθού Χριστιανισµού. Είναι χαρακτηριστικό µάλιστα πως η…τότε Δύση (δηλαδή η Ρώµη) δεν ενδιαφέρθηκε και τόσο για την σύνοδο αυτή, µιας και ο τότε Επίσκοπος Ρώµης (στην ουσία ο Πάπας) Συλβέστρος έκανε τον…άρρωστο και έστειλε απλά δυό διακόνους να τον εκπροσωπήσουν. Έτσι, η γλώσσα που χρησιµοποιήθηκε σε αυτή την πρώτη Σύνοδο, ήταν τα Ελληνικά και ό,τι γράφηκε για την Σύνοδο αυτή, ήταν στην Ελληνική γλώσσα. Ακολούθησαν φυσικά και οι άλλες Οικουµενικές Σύνοδοι, οι οποίες κατά κύριο λόγο συµπλήρωναν το Σύµβολο της Πίστεως και καταδίκαζαν τις όποιες αιρέσεις ερχόταν σε αντίθεση µε αυτό. Έτσι ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ από Έλληνες το γένος (στην πλειοψηφία τους), µια θρησκεία που ερχόταν ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ από τον ίδιο τον Θεό, µιας και όλες οι Σύνοδοι ήταν θεόπνευστοι.

Και µη ξεχνάµε, πως οι τρείς Πατέρες της Εκκλησίας ή αλλιώς Τρείς Ιεράρχες, δηλαδή ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστοµος, ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και µάλιστα µε Ελληνική Παιδεία, η οποία είχε ως βάση την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και ηθική.

Ο ίδιος ο Χριστιανισµός δοκιµάστηκε πολλές φορές ανά τους µεσαιωνικούς αιώνες και …βγήκε νικητής, µε σηµαντικότερη απ’ όλες την δοκιµασία της Εικονοµαχίας (8ος αιώνας µ.Χ.), µιας …αιρέσεως µέσα στα σπλάχνα της ίδιας της θρησκείας, που βασίστηκε σε µια…επιεικώς ηλίθια ιδέα ενός µή Έλληνος τη καταγωγή

αυτοκράτορα, του Λέοντα του Γ’ από την Ισαυρία (περιοχή νότια της Καππαδοκίας, ορεινή και µε κατοίκους χωρίς καµµιά παιδεία ή πνευµατική µόρφωση), ο οποίος κάποια στιγµή βλέποντας τους πιστούς να προσκυνούν τις ιερές εικόνες µε τέτοια λατρεία, που αυτουνού του φάνηκε σαν …ειδωλολατρία(!). Μέχρι και ο Λατίνος Πάπας της Ρώµης αντέδρασε στο – αρχικό – διάταγµα του Λέοντα που ήθελε τις…εικόνες να τοποθετηθούν υψηλότερα για να µη τις φτάνει ο κόσµος, φαντάσου δηλαδή το πόσο έκοβε το µυαλό αυτού του τύπου. Και να µη τα πολυλογώ, το αρχικό αυτό διάταγµα µετετράπη σε…ολική απαγόρευση της λατρείας των εικόνων, ερχόµενο σε πλήρη διάσταση µε τα θρησκευτικά και λατρευτικά αισθήµατα των Πιστών. Μια διάσταση που έµελλε να βαφτεί στο αίµα και να γεννήσει νέους µάρτυρες της Πίστης µας. Αρκεί και µόνο να αναφέρω πως η ηλίθια αυτή διαµάχη, έφερε και τις …πρώτες συγκρούσεις µεταξύ Ρώµης και Νέας Ρώµης, µιας και ο Πάπας Γρηγόριος ο Γ’ που στο µεταξύ είχε συγκαλέσει Σύνοδο (παραλίγο να γίνει η Σύνοδος αυτή Οικουµενική), καταδίκασε τους Εικονοµάχους αναθεµατίζοντας τους, φέρνοντας από την άλλη ολοένα και περισσότερο κοντύτερα την ιδέα της…πλήρους αποσχίσεως µεταξύ των δύο εκκλησιών! Ουσιαστικά, έναν αιώνα αργότερα αυτό επετεύχθη µε τον Καρλοµάγνο, ο οποίος και πάτησε πάνω και στην Εικονοµαχία, για να πείσει τον άλλον… καππαδόκη, τον Πάπα Λέοντα να ενστερνιστεί το Filiogue και να ευλογήσει την…Αγία Ρωµαϊκή Αυτοκρατορία που ο ίδιος ίδρυσε εντελώς αυθαίρετα.

Ο Χριστιανισµός έζησε τότε την µεγαλύτερη σατανική επίθεση που έζησε ποτέ, χειρότερη κι από αυτήν ίσως την σηµερινή που βιώνει. Ακραίες καταστάσεις, βίαιες και αιµατηρές, ταλάνιζαν την Αυτοκρατορία υποκινούµενες από εντελώς περίεργα φανατισµένους αξιωµατούχους και στρατιωτικούς που έφταναν µέχρι την δίωξη των µοναχών, την δήµευση περιουσιών µοναστηριών, ακόµη και µε …απαγόρευση λατρείας του προσώπου της ίδιας την Θεοτόκου, η οποία θεωρούνταν και ως η προστάτιδα και Αρχιστράτηγος της Πόλης!

Εκατό και πλέον χρόνια βάσταξε το κακό αυτό, µέχρι που δύο θεόπνευστες αυτοκρατόρισσες, η Ειρήνη η Αθηναία (αρχικά µε την προσπάθεια της Ζ’ Οικουµενικής Συνόδου) και αργότερα η Θεοδώρα, σύζυγος του επίσης εικονοµάχου και παντελώς ανίκανου Θεόφιλου που πέθανε και κηδεµόνας του γιού της Μιχαήλ του Γ’, η οποία και ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕ τελικά τις εικόνες και µάλιστα χωρίς να…ανοίξει µύτη (!) µε ταυτόχρονη τη χειροτονία του εικονολάτρη (ασφαλώς) Μεθοδίου ως του νέου Πατριάρχη και…όλη η χριστιανική Υφήλιος ανέπνευσε µε ανακούφιση

Πολλοί σύγχρονοι ιστορικοί απορούσαν, πώς ήταν δυνατόν µια τέτοια περίοδος, η οποία δηµιουργήθηκε κάτω από βίαιες και παράλογες καταστάσεις να λήγει τόσο… θεαµατικά σύντοµα και µέσα σε…λίγους µόλις µήνες – µέρες θα έλεγα – µετά τον θάνατο του εικονοµάχου Θεόφιλου και µάλιστα από πρώην…εικονοµάχους (συνεπίτροποι που όρισε η Θεοδώρα για τον γιό της ανήλικο αυτοκράτορα και έναν

…αδιάφορο, τον αδερφό της Βάρδα) οι οποίοι και οι τρείς ως …εκ θαύµατος, συνέβαλαν στο να αναστηλωθούν οι Εικόνες και συναίνεσαν χωρίς καµµιά αντίρρηση στη χειροτονία του Μεθοδίου! Απορούσαν – ίσως και να απορούν ακόµη

– διότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ επί της ουσίας ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Διότι αν ΑΥΤΟ δεν ήταν ΘΑΥΜΑ, τότε τί στα κοµµάτια ήταν;

Η πανηγυρική ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ γιορτάστηκε µε απίστευτη ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ στην Αγία Σοφία και έτσι, µε αυτόν τον ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ τρόπο, χωρίς να πέσει ούτε σταγόνα αίµα (και υπήρχαν ακόµη πολλοί φανατικοί εικονοµάχοι τόσο στον στρατό, όσο και στις γραφειοκρατικές θέσεις) ο Χριστιανισµός ΝΙΚΗΣΕ!

Τόσο ΑΠΛΑ, τόσο ΚΑΘΑΡΑ!

Τότε πρωτοσυναντάµε και την έννοια “Ορθοδοξία”, η οποία πιστοποιεί την Ορθότητα του ελληνικού Χριστιανισµού, δηλαδή του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, καθώς η πρώτη Κυριακή των Νηστειών κατά την οποία αναστηλωθήκαν οι εικόνες, ονοµάστηκε ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Πως ο Παπισµός προσπάθησε να “καταλάβει” την Ορθοδοξία από την…πίσω πόρτα!

Όταν ο Πάπας Γρηγόριος ο ΙΓ’ στα τέλη του 16ου αιώνα και µετά από παρότρυνση του γιατρού του Αλφόνσο Αλοΐσιο Λίλιο, αποδέχτηκε και θέσπισε το νέο ηµερολόγιο το οποίο αντικατέστησε το παλαιό που είχε θεσπίσει ο Ιούλιος Καίσαρ στα µέσα του 1ου π.Χ. αιώνα, ουδείς στην ανατολική Ορθοδοξία µπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό θα γινόταν µια µέρα … παγκόσµια αποδεκτό. Αυτό που στην ουσία έκανε τους Ορθόδοξους να δυσπιστούν, ήταν η…πρωτοβουλία του µισητού Πάπα για την αλλαγή αυτή και µόνον, µιας και επί της ουσίας, δεν ετίθετο θέµα δογµατικό ή οτιδήποτε άλλο αιρετικό. Το ερώτηµα που βασάνιζε κυρίως το Οικουµενικό Πατριαρχείο, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για την ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν το…γιατί οι Παπικοί Φράγκοι µπαίνουν σε µια διαδικασία τόσο επίπονη και…επικίνδυνη, διότι δεν ήταν σίγουρο το αν θα δεχόντουσαν αναντίρρητα, τουλάχιστον πολιτικά όλοι οι δυτικοί λαοί το νέο ηµερολόγιο. Πόσω δε µάλλον, όταν επρόκειτο για τις ανατολικές χώρες, οι οποίες διάκειντο εχθρικά προς το Βατικανό και µε το δίκιο τους. Η άποψη που επεκράτησε στην πλευρά των Ελληνορθοδόξων, ήταν αυτή που υποστήριζε πως ο Πάπας στόχευε σε µιαν άνευ προηγουµένου αποκοτιά, προκειµένου να υφαρπάξει τα πρωτεία όσον αφορά τη διοίκηση των Χριστιανικών Εκκλησιών ανά τον κόσµο, µε έναν πονηρό και βδελυρό τρόπο, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την καθολική επικράτηση του Παπισµού. Και κατά την ταπεινή µου άποψη, παρά του γεγονότος πως το νέο αυτό ηµερολόγιο δεν είχε καµµιά απολύτως δογµατική επίδραση, οι φόβοι των Ορθοδόξων είχαν όντως βάση. Και πράγµατι, η πρωτοβουλία του Γρηγορίου του ΙΓ’, δεν ήταν και…τόσο “αγνή”. Ήξερε πως θα δηµιουργούσε σάλο και τροµερά προβλήµατα σε όλη την Χριστιανοσύνη. Και αυτό φάνηκε περίτρανα, όταν απέστειλε ο ίδιος επιστολή προς τον τότε Οικουµενικό Πατριάρχη Άνθιµο τον Ζ’, για να εισπράξει µια καθαρή άρνηση, λέγοντας του µάλιστα και τον λόγο που δεν ήταν άλλος από τον…µελλοντικό “προσηλυτισµό”.

Παρ’ όλα αυτά και κυρίως, λόγω της δυναµικής που ασκούσε η θρησκευτική εξουσία του Πάπα, τελικά, έστω και δύσκολα, µέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, όλη η δυτική Ευρώπη (Καθολικοί, Προτεστάντες, Αγγλικανοί) το υιοθέτησε και σε αυτό βοήθησε φυσικά και η Βρετανική αυτοκρατορία, µε τις ανά τον κόσµο αποικίες της, συµπεριλαµβανοµένων και των ΗΠΑ, οι οποίες αποικίες κάλυπταν ένα πολύ µεγάλο µέρος του πλανήτη. Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν στο τέλος και όλες οι άλλες χώρες που δεν ανήκαν στο λεγόµενο “Χριστιανικό Τόξο” αλλά συνδέονταν µε κάποιο τρόπο µε την Δύση, µη έχοντας άλλη επιλογή. Όλες οι χώρες πλην των… Ορθοδόξων, που µερίµνη του Οικουµενικού Πατριαρχείου, κρατούσαν πεισµατικά την ηµερολογιακή “αυτονοµία” τους. Ο στόχος όµως του Βατικανού, δεν ήταν στην πραγµατικότητα οι…άλλες, οι τρίτες χώρες. Ο στόχος του ήταν η Ελληνορθοδοξία!

Όταν και αυτή “συνθηκολογούσε”, οι υπόλοιποι θα ακολουθούσαν, εύκολα ή δύσκολα.

Πράγµατι λοιπόν, αρχές της δεκαετίας του 1920, 342 χρόνια αργότερα και µε πρωτοβουλία του βασιλέα της Ελλάδας Γεωργίου του Β’, ο οποίος επιθυµούσε σθεναρά (λόγω και της καταγωγής του ασφαλώς, µιας και ήταν µέλος της οικογένειας των Γλύξµπουργκ) την υιοθέτηση του Γρηγοριανού ηµερολογίου, θεωρώντας πως µε αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα γινόταν και επίσηµα µέλος της Δυτικής Ευρώπης και ίσως και να επιτευχόταν ακόµα και η…ένωση των Εκκλησιών(!) και φυσικά, κατόπιν συννενοήσεως µε τον Οικουµενικό Πατριάρχη Γρηγόριο (ο οποίος τελικά είχε δώσει τη συγκατάθεση του, ερχόµενος µάλιστα σε σύγκρουση τόσο µε τις άλλες αυτοκέφαλες Ορθόδοξες εκκλησίες όσο και µε το

Πατριαρχείο Μόσχας), εξέδωσε βασιλικό διάταγµα για την υιοθέτηση του Γρηγοριανού ηµερολογίου, το οποίο και θεσµοθετήθηκε από την 10η Μαρτίου 1924 η οποία υπολογίσθηκε ως η 23η Μαρτίου 1924.

Τότε ήταν ακριβώς η µέρα που η Ελλάδα χωρίστηκε ΚΑΙ θρησκευτικά (υπήρχε ήδη ο Διχασµός “Βενιζελικών-Βασιλικών”) και το Οικουµενικό Πατριαρχείο στην ουσία ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ στο Βατικανό…

Από τότε, πέρασαν 100 χρόνια, ένας ολόκληρος αιώνας. Σήµερα, µπορούµε να δούµε κατάφατσα πλέον, πως το Βατικανό, δια µέσου των Αγγλοσαξώνων (Βρετανών και Αµερικανών) και των άλλων Γερµανικών φυλών που απαρτίζουν την ΕΕ, ελέγχουν ΑΠΟΛΥΤΑ την Ελλάδα, την Ελλαδική Ορθοδοξία αλλά πρωτίστως, την πηγή της ελληνικής Ορθοδοξίας: το Οικουµενικό Πατριαρχείο, δια µέσου των Τούρκων, οι οποίοι και εκτελούν χρέη εκβιαστικού µοχλού πίεσης.

Η πρώτη φράση που ακούστηκε από χείλη Ελλήνων, όταν έσκασε η βόµβα της είδησης πως τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάζουν πλέον στα τέλη του κάθε χρόνου (25 Δεκεµβρίου) και όχι στις αρχές του (7η Ιανουαρίου), ήταν: “Φραγκέψαµε αδέρφια! Μπήκε ο Πάπας στις εκκλησιές µας απ’ τη πίσω πόρτα ο τρισκατάρατος!” Πόσο δίκιο είχαν οι πρόγονοι µας που µισούσαν θανάσιµα τον Καθολικισµό, τον Πάπα και τους…(δυτικο)ευρωπαίους. Για να αντιληφθεί κάποιος το µίσος αυτό, θα πρέπει να στραφεί στην ελληνική λογοτεχνία µε πιο σηµαντική περίπτωση, το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη “Αναφορά στον Γκρέκο”, όπου εκεί ο µεγάλος µας αυτός στοχαστής και συγγραφέας, αναφέρεται µυθιστορηµατικά στον βίο του.

Στο κεφάλαιο “Νάξος” ο Καζαντζάκης περιγράφει την εγγραφή του στην Καθολική Σχολή (Πολλοί από τους κυκλαδίτες είχαν ασπαστεί τον Καθολικισµό, µετά την κατοχή των νήσων από τους Βενετούς όταν οι σταυροφόροι µπήκαν στη Πόλη το 1204), η οποία ανήκε στην Καθολική επισκοπή Νάξου, η οποία ιδρύθηκε το 1208 από τον Πάπα Ιννοκέντιο τον Γ’. Και µιας και το νησί δεν διέθετε Γυµνάσιο, ο πατέρας του, καπετάν-Μιχάλης Καζαντζάκης, τον έγραψε στη Σχολή υπό τον όρο να µη δεχτεί ποτέ να “φραγκέψει”. Εκεί, ο νεαρός Καζαντζάκης µαγεµένος από την καθολική µεγαλοπρέπεια που είχε η Σχολή, όσο και από την ιδιαίτερη αδυναµία που του είχε ο καρδινάλιος Λωράν και αποφάσισε τόσο του να αλλάξει δόγµα, όσο και να ακολουθήσει µυστικά τον καρδινάλιο στο Παρίσι. Κάποιοι όµως που µπαινόβγαιναν στη σχολή, έµαθαν για τα σχέδια των Φράγκων και τα ξεφούρνισαν στον αγριωπό πατέρα του. Για να σωθεί ο γιός του, ο καπετάν-Μιχάλης ξεσήκωσε όλη τη Χώρα της Νάξου και απείλησε να κάψει τη Σχολή και το µοναστήρι αν δεν του τον δώσουν πίσω. Τροµαγµένοι από την τροπή που είχαν πάρει τα πράγµατα, οι Φράγκοι αναγκάστηκαν να δώσουν πίσω τον νεαρό στους γονείς του, διαγράφοντας τον από τη Σχολή για να λήξει εκεί το ζήτηµα.

Για µια ολόκληρη χρονιά (όπως αφηγείται ο συγγραφέας), ο πατέρας του δεν του µιλούσε κι όταν απευθύνονταν στον γιό του, τον καλούσε µε τον ταπεινωτικό επιθετικό προσδιορισµό… “Ιούδας”! Τον συγχώρεσε, όταν η µάνα του µικρού τον ανάγκασε, λόγω της εορτής του…Πάσχα!

“Πάσχα έρχεται, Ανάσταση θα έχουµε, ας συγχωρήσουµε και τον …Ιούδα”, γράφει σχετικά ο συγγραφέας.

Αντιλαµβάνεστε λοιπόν το τι σήµαινε για τους Έλληνες Ορθοδόξους η…επαφή και µόνο µε αιρετικό παπικό σχήµα. Πόσω δε µάλλον, να αποδεχτούν ένα ηµερολόγιο που έβγαινε µέσα από τα σπλάχνα του Παπισµού!…

Ακόµη και µέχρι τις µέρες µας, που υποτίθεται ότι…έχει επικρατήσει η Ορθολογιστική σκέψη και το περίφηµο “Political correct”, αναρωτιέται ο µέσος Έλληνας το γιατί υπάρχει ακόµη ο διαχωρισµός Παλαιοηµερολογητών και Νεοηµερολογητών µέσα στην εκκλησία, αφού δογµατικά δεν υπάρχει καµµιά απολύτως διαφορά, πέραν του ζηλωτισµού που υπάρχει από την πλευρά των πρώτων! Την απάντηση σε όλο αυτό το…µπέρδεµα, τη δίνει ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος µέσω µιας σχετικής ερώτησης ενός πιστού προς το πρόσωπο του: “Καλό θα ήταν να µην υπήρχε αυτή η εορτολογική διαφορά, αλλά δεν είναι θέµα πίστης”. Κι όταν άκουσε τις αντιρρήσεις του πιστού που τόνιζε ότι το νέο ηµερολόγιο βγήκε από το Βατικανό, απάντησε χαµογελώντας; “Ε, καί; Το νέο το έκανε αιρετικός και το παλιό το έκανε ειδωλολάτρης! Άλλαξε τίποτα στην πίστη µας;”

“Τίποτε δεν άλλαξε Μέγιστε Γέροντα µου”, απαντώ κι εγώ ταπεινά. “Μόνο που ο Πάπας προσπάθησε να µπεί ανάµεσα µας απ’ τη πίσω πόρτα, αλλά η Ορθοδοξία τον πέταξε έξω”!

Η Ορθοδοξία δεν θα κάνει… “Αναλαµπή”. Η Ορθοδοξία ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ γιατί είναι ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!

Θα αναρωτιέστε προφανώς, γιατί αναφέρθηκα στο θέµα του ηµερολογίου και µάλιστα µε τόσο εκτενή τρόπο. Η απάντηση είναι ότι προσπαθώ να δώσω µια – όσο µπορώ πιο αναλυτική – παρουσίαση του πιο κακοτράχαλου δρόµου που έχει διαβεί ανά τους αιώνες µια θρησκεία, της οποίας η µόνη της προσδοκία είναι η ΑΓΑΠΗ και η ΣΩΤΗΡΙΑ της Ανθρωπότητας.

Όποια µάχη και να έδωσε αυτή η θρησκεία, ήταν µάχη ΖΩΗΣ µε τελικό αποτέλεσµα τη ΝΙΚΗ.

Σε όλο του τον βίο, εδώ και 2.000 και πλέον χρόνια, ο Ελληνικός Χριστιανισµός ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ από τους κάθε είδους Δαίµονες µε τροµακτική λύσσα. Πότε µε πραγµατικούς πολέµους, όπως οι επιδροµές των βαρβάρων, πότε µε “εµφυλίους” πολέµους, όπως η Εικονοµαχία και ο Ηµερολογητισµός (Παλαιός και Νέος), πότε µέσω υπόγειων διαδροµών, όπως είναι σήµερα µε τους ασεβείς και νεοµοντέρνους ιερείς και επισκόπους, πότε µέσω διωγµών και δολοφονιών, όπως ήταν και εξακολουθεί να είναι ακόµη, η περίπτωση των ελληνορθοδόξων Σύριων που έσφαζαν και διώκουν ακόµη οι τζιχαντιστές χωρίς καµµιά ευαισθητοποίηση από την…υπερευαίσθητη “δυτική-διεθνής κοινότητα”, και που αυτοί οι άνθρωποι αντί να φοβηθούν και να…εξαφανιστούν, γίνονται ακόµη πιο πιστοί, επιµένοντας στον άγιο αγώνα που δίνουν!

Είδατε εσείς πουθενά να έχει χάσει τη λάµψη του;

Να έχει πέσει σε…αδράνεια ή να βρίσκεται σε…ύφεση;

Είδε κανείς από εσάς όλους που µε διαβάζετε, να µην υπάρχει ένα ΘΑΥΜΑ που προκαλεί ο ΖΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ενάντια σε κάθε τι βδελυρό που πράττουν οι αρχιερείς και οι έχοντες την εξουσία Αρχιεπίσκοποι και Πατριάρχες;

Μια ποταπή πράξη κάνουν οι έχοντες προσκυνήσει το Θηρίο οι Δεσπότες και Αρχιερείς µας, δέκα ΘΑΥΜΑΤΑ βγαίνουν στην επιφάνεια, τα οποία κατακλύζουν την επικαιρότητα µας!

Αναρωτηθείτε όλοι εσείς που µε διαβάζετε τόσα χρόνια – και που ταπεινά σας ευχαριστώ για την εµπιστοσύνη που µου δείχνετε – γιατί δεν έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης η Ορθοδοξία, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και όχι απλά η…Ορθοδοξία, ενώ θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε αφανιστεί µε τέτοιο ποιοτικό και µε τέτοιας δυναµικής πόλεµο που υφίσταται όχι µέρες, όχι χρόνια, αλλά ΑΙΩΝΕΣ τώρα αυτή η θρησκεία;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αυτή η θρησκεία, ακόµη και τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, σε αυτές τις βδελυρές µέρες που ζούµε, βγάζει ΑΓΙΟΥΣ; Αποδεδειγµένα ΑΓΙΟΥΣ ανθρώπους, όπως για παράδειγµα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος;

Ξέρετε πόσοι νέοι Άγιοι αναδείχθηκαν ΜΟΝΟ στον 20ό αιώνα που ζήσαµε; Από τον Άγιο Νεκτάριο, µητροπολίτη Πενταπόλεως και τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη µέχρι τον Όσιο Εφραίµ τον Αριζονίτη που έφυγε τον Δεκέµβρη του 2019, έχουµε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50!!! Ναί!!! Τόσοι είναι κι αν δε µε πιστεύετε, δεν έχετε παρά να κάνετε µια απλή έρευνα στο διαδίκτυο!

Εσείς λοιπόν τι λέτε; Μπορεί µια θρησκεία ή έστω, ένα δόγµα όπως το ΔΙΚΟ ΜΑΣ, να πολεµάται τόσο πολύ και µε τόση ισχύ και παρ’ όλα αυτά, αντί να…φθίνει και να σωριάζεται, αυτό να παραµένει ΟΡΘΙΟ και να ΠΟΛΕΜΑΕΙ µε περισσή ΑΝΔΡΕΙΑ; Έχει αυτή η θρησκεία ανάγκη από…ΑΝΑΛΑΜΠΗ; Ποιά ΑΝΑΛΑΜΠΗ και σε ΠΟΙΟ βαθµό; Θα τρελαθούµε όλοι τώρα οµαδικώς;

Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ “Αναλαµπή” σεβαστοί µου κύριοι και σεβάσµιες κυρίες µου! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ η ΝΙΚΗ! Η ΝΙΚΗ σε αυτόν τον ανηλεή ΠΟΛΕΜΟ, όπου το πρόσωπο που δέχεται αυτόν τον πόλεµο δεν είµαστε εµείς, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

Για ποια “Αναλαµπή” λοιπόν µιλάτε και µιλάνε πολλοί σας εσάς, όταν µέχρι πριν από λίγες µέρες, βαφτίστηκε ΟΡΘΟΔΟΞΟ άλλο ένα ζευγάρι Αγγλοσαξώνων Αυστραλών στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουµελά στη Μελβούρνη, από τον εφηµέριο του Ναού που τυγχάνει να είναι και προσωπικός µου φίλος, επειδή, όπως µου είπαν, “µόνο στην Ορθοδοξία βρήκαµε το πραγµατικό ΝΟΗΜΑ του Χριστιανισµού”; Ναί! Έτσι µου είπαν, σας ορκίζοµαι! Και µόνο που δεν έβαλα τα κλάµµατα µπροστά τους, αν κι έναν δάκρυ µικρό φτερούγισε στα βλέφαρα µου κι έκανα τιτάνια προσπάθεια για να το συγκρατήσω!

Πώς λοιπόν, ένα τέτοιο ΘΕΙΟ “δηµιούργηµα” που έχει την ευλογία Εκείνου που κάποτε ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ και ΝΙΚΗΣΕ τον ΘΑΝΑΤΟ µπορεί να

…χαθεί ή να …χρειάζεται όποιας µορφής “αναλαµπή” για να δηλώσει Παρών;

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι δηµιούργηµα ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίοι ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ και ΕΥΛΟΓΙΑ να στήσουν επί της ΓΗΣ το πιο λαµπρό, το πιο θαυµαστό, το πιο ΔΥΝΑΤΟ, το πιο ΕΝΔΟΞΟ κράτος που γνώρισε ποτέ η Ανθρωπότητα και την πιο ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, της οποίας τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και οι ΔΟΞΑΣΙΕΣ έχουν απ’ ευθείας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ µε τα ίδια τα ΟΥΡΑΝΙΑ!

Ναί, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εµείς οι απόγονοι των χιλιάδων ΣΟΦΩΝ, των χιλιάδων ΗΡΩΩΝ, των χιλιάδων ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ που έδωσαν το ΦΩΣ της ΓΝΩΣΕΩΣ και της ΗΘΙΚΗΣ σε όλον τον κόσµο, ΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ουρανόθεν για να στήσουν επί Γης αυτό ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ πνευµατικό ΕΡΓΟ! Και αυτό το ΕΡΓΟ νοµίζετε ότι …χρειάζεται “αναλαµπή” για να σηκωθεί και πάλι;

Μα είναι ΗΔΗ ΟΡΘΙΟ αγαπητοί µου! Αυτοί που χρειάζονται… “Αναλαµπή” είµαστε µόνο ΕΜΕΙΣ! Εµείς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ που εδώ και 60τόσα χρόνια, ξεχάσαµε ότι… φραγκέψαµε και γίναµε…πιο Φράγκοι απ τους Φράγκους, έχοντας ενστερνιστεί το δόγµα των ελληνοκάπηλων που λέει ότι…ανήκωµεν εις την Δύσιν!

Εµείς χρειαζόµαστε να “αναλάµψουµε”, όχι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!

Ακούτε και διαβάζετε καθηµερινά για τους…σκοπούς και τις επιδιώξεις των Νεοταξιτών Σατανιστών, για τα σχέδια τους, για τις επιδιώξεις τους. Σας κυριεύει ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΡΟΜΟΣ και οι µόνοι που κερδίζουν από αυτήν την ΔΗΘΕΝ ενηµέρωση, είναι οι…ΕΚΔΟΤΕΣ αυτών των ειδήσεων! Αυτοί σας ταΐζουν ΤΡΟΜΟ γεµίζοντας τους λογαριασµούς τους µε ευρώ και εσείς ψαχνόσαστε για… “αναλαµπές” και ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!

Τι µας έλεγε ο Άγιος Παΐσιος µέσω εκείνου του χειρόγραφου βιβλιαρίου “Περί Αντίχριστου”, που αναγκάστηκε ο άγιος να το γράψει επειδή τον…είχανε πρήξει οι διάφοροι πιστοί που τον επισκέπτονταν και τον ρωτούσαν σχετικά;

“Ας πούµε βρε παιδιά και µια φορά γιά τον Χριστό… Όσο µπορούµε να είµαστε κοντά στον Χριστό! Αν είµαστε µε τον Χριστό, τον Αντίχριστο θα φοβηθούµε;”

Εµ, έλα ντε! Έλα ντε!

Ναί, εντάξει, είµαστε ΛΙΓΟΙ, όσοι αποµείναµε ανάµεσα στους…µεταλλαγµένους συµπατριώτες µας. Ναί, είµαστε ακόµη ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και πολλοί εξ ηµών, απέχουν µίλια µακρυά από την Εκκλησία. Από τη στιγµή όµως που όλοι εµείς έχουµε ακόµη τον Χριστό µέσα µας, ο Θεός θα κάνει το χρέος Του. Εκείνος ΞΕΡΕΙ σε τι κόσµο µεγαλώσαµε. Ξέρει πως παρασυρθήκαµε από τις “σειρήνες”. Ξέρει ποια πάθη µας έχουν κυριεύσει. Ξέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον καθένα µας. Αλλά και τον φονιά που είχε δίπλα Του πάνω στον σταυρό, τον πήρε ΠΡΩΤΟ στα ουράνια που ανέβηκε “φεύγοντας” από το γήινο σώµα Του κι αυτό µας λέει ότι µας δίνει… ΠΙΣΤΩΣΗ χρόνου κι ότι εξακολουθεί να πιστεύει σε ΕΜΑΣ. Γιατί ΕΚΕΙΝΟΣ µας διάλεξε κάποτε, για να διαδώσουµε τον Λόγο Του. Οπότε, “κι ένας µόνο Έλληνας να µείνει, ο Θεός θα κάνει το χρέος Του”. Ο Άγιος Παΐσιος το είπε, όχι εγώ.

Και να πω και…δυό λογάκια για …εµάς τους γράφοντες που έχουµε βαριά ευθύνη για τα “από δώ και πέρα” γενόµενα, που δεν θα είναι και λίγα.

Δε λέω, τα γράψαµε όλα αυτά τα…τροµερά µια φορά, βγάλαµε τα σχέδια των σατανιστών στη φόρα, παλέψαµε όλοι για τα εµβόλια-δηλητήρια, είπαµε, προειδοποιήσαµε… Νισάφι πια! Αν πάτε δε στο el.gr του Λιακόπουλου, οι 8 στις δέκα αναρτήσεις είναι για…ταινία τρόµου! Ακόµα κι εγώ τον σιχτίρισα, που φηµίζοµαι για την…υποµονή µου (και την επιµονή µου σε κάποια πράγµατα).

Καιρός λοιπόν είναι να πούµε για τον ΧΡΙΣΤΟ, για την Ιστορία µας που µας έχουν στερήσει και αλλοιώσει, για θέµατα που αφορούν όλους µας, για το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της πατρίδας µας, για θέµατα που αφορούν την εξήγηση για το πώς φτάσαµε ως εδώ, για το πώς αλλοτριώθηκε η Γενιά µας, ποιοί ευθύνονται γι αυτό. Να πούµε για την εκκλησιαστική µας ιστορία, να µάθουµε εκ νέου τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, να δώσουµε ελπίδα στον συνάνθρωπο και ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ µας, να του πούµε πως οι “αναλαµπές” και τα συναφή, δεν είναι παρά …παραµύθια της χαλιµάς και ότι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ήδη ΝΙΚΑ και δεν χρειάζεται κανενός είδους “αναλαµπή”. Κι όποιος ΔΕΝ το βλέπει, είναι απλά ΤΥΦΛΟΣ, τόσο πνευµατικά, όσο και διανοητικά.

Ξέρετε τι είπε ο Σερ Στήβεν Ράνσιµαν, αυτός ο τιτάνιος άντρας που κατάφερε να αναδείξει την αξία του Ελληνικού ανατολικού Ρωµαϊκού κράτους και να τη τρίψει στη µούρη των ανάξιων συναδέλφων του, λίγο προτού πεθάνει;

Σε ερώτηση λοιπόν που δέχτηκε για το τι πιστεύει σχετικά µε την παρουσία της Ορθοδοξίας στην σύγχρονη Ευρώπη, είπε τα κάτωθι:

Μερικές φορές -τι να πω- αισθάνοµαι πολύ απογοητευµένος από τις άλλες Εκκλησίες της Δύσεως. Όµως, χαίροµαι µε την σκέψη ότι στα επόµενα 100 χρόνια η Ορθοδοξία θα είναι η µόνη ιστορική Εκκλησία που θα υφίσταται. Η Αγγλικανική εκκλησία είναι σε πολύ κακά χάλια. Η Ρωµαιοκαθολική Εκκλησία χάνει συνεχώς έδαφος. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μου κάνει µεγάλη εντύπωση ο αυξανόµενος αριθµός αυτών που ασπάζονται την Ορθοδοξία και µάλιστα στην Βρετανία. Πιστεύω ότι προσφέρει την πραγµατική πνευµατικότητα που οι άλλες εκκλησίες δεν µπορούν πλέον να µεταδώσουν. Όλα αυτά µε οδηγούν στο συµπέρασµα ότι η Ορθοδοξία θα διατηρηθεί σε αντίθεση µε τις άλλες.

Σε άλλη (πονηρή) ερώτηση για το τι πιστεύει ότι θα µπορούσε να προσφέρει η Ορθοδοξία σε µία ενωµένη Ευρώπη και γενικά σ’ όλον τον κόσµο, η απάντηση που έδωσε ήταν πραγµατικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ, όσο και …αποστοµωτική:

Να σας πω! Πολύ αµφιβάλλω ότι θα έχουµε ποτέ ενωµένη την Ευρώπη ή όλο τον κόσµο. Πιστεύω όµως ότι στο πρόβληµα της ενότητας των λαών η Ορθοδοξία προσφέρει µια άριστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς, δεν προβάλλει τον εθνικισµό καθόλου. Αλλά και διότι δίδονται από αυτήν ευρύτερες και πιο ελεύθερες απόψεις σε σύγκριση µε την Ρωµαιοκαθολική Εκκλησία. Όλα αυτά µε γεµίζουν µε την πεποίθηση ότι η Ορθοδοξία έχει µπροστά της ένα βέβαιο και πολύ καλό µέλλον.

Τι µας είπε δηλαδή ο εξαιρετικά ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ αυτός άνθρωπος; Μα το ότι Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κάποια στιγµή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Αυτό µας είπε κυρίες µου και κύριοι! Ποιός;

Ένας ΞΕΝΟΣ, ένας άνθρωπος που ΔΕΝ γεννήθηκε Έλληνας, αλλά που ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ την Ελληνική Θρησκεία, επειδή ΚΑΤΑΛΑΒΕ ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που κληροδοτήθηκε σε αυτούς από τον ΙΔΙΟ τον ΘΕΟ!

Τι δεν καταλαβαίνετε; Εξακολουθείτε ακόµα να αµφιβάλλετε και να περιµένετε… αναλαµπές;

Αναρωτιέστε επίσης, για το πότε θα έρθει ο Θρίαµβος και η Νίκη, σωστά; Θα σας το γράψω αµέσως!

Ο θρίαµβος της Ορθοδοξίας αγαπητοί µου, θα έρθει ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ η ΠΟΛΗ! Και δεν είµαστε καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ µακρυά από αυτό. Είναι ζήτηµα…µηνών, κι αυτό θα είναι ένα από τα γεγονότα που θα συµβούν είτε στα τέλη του 2023 είτε στα µέσα του 2024. Αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ εκτίµηση, αν ασπαστώ την ίδια την Γεωπολιτική, αλλά και τα λόγια και τις προρρήσεις των Αγίων Γερόντων µας. Τότε θα έρθει και ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ της θρησκείας του ΧΡΙΣΤΟΥ.

Η ανάκτηση της Πόλης, δεν είναι απλά και µόνο ένα γεγονός µε τεράστια γεωπολιτική αξία. Θα είναι και ένα γεγονός ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ αξία! Διότι µε την ανάκτηση της ΠΟΛΗΣ συµβολίζεται:

  • Ο Θρίαµβος του αληθινού Χριστιανισµού, που αντιστάθηκε αιώνες τώρα τόσο στον εκτουρκισµό, όσο – και αυτό είναι το σηµαντικότερο – στον ΠΑΠΙΣΜΟ και στα παρακλάδια του!
  • Η ολοκλήρωση της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία ξεκίνησε το 1821 και… ολοκληρώνεται µε την ανάκτηση της Πόλης.
  • Η επαναδηµιουργία της Μήτρας του Χριστιανισµού, που ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ η Κωνσταντινούπολη και ΟΧΙ η Ρώµη, η οποία ΞΕΠΕΣΕ λόγω των σοβαρών αµαρτηµάτων της. Στην Πόλη συστάθηκε ο Χριστιανισµός, εκεί και θα επιστρέψει!
  • Η πνευµατική και γεωπολιτική ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ και τον ρόλο που πρόκειται να παίξει πλέον, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά. Σε αυτόν τον ρόλο, µέγιστη συµβολή θα έχουν τα…χρυσά πηγάδια της ΑΟΖ µε τον ορυκτό πλούτο των 1,3 τρις σηµερινής αξίας (δεν ξέρω ποιό νόµισµα θα έχει επικρατήσει µέχρι τότε)
  • Η νέα ΑΝΥΨΩΣΗ του Τίµιου Σταυρού και ΠΑΛΙ στην Πόλη και στην Αγία Σοφία, που αυτό το γεγονός από µόνο του θα είναι και το ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ για το ΘΗΡΙΟ του WEF, του Σβάµπ και της παρέας του.

Η Ρωσία θα νικήσει αρχικά στον µεγάλο πόλεµο που έρχεται και η νίκη της αυτή θα είναι προσωρινή. Ίσα για να ανακτήσει την Πόλη από τους Τούρκους. Μετά…ό,τι συµβεί στο µεγάλο µακελειό που θα ακολουθήσει, θα έχει, αυτό που λέµε, τη ΣΦΡΑΓΙΔΑ του ΘΕΟΥ. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

Μέχρις εδώ, ελπίζω να απάντησα σε πολλές από τις …απορίες σας. Αν όχι, το µαίλ µου είναι στη διάθεση σας, θα απαντήσω σε όλους, να είστε βέβαιοι. Σας κούρασα, το ξέρω, συγχωρέστε µε. Αλλά το θέµα έπρεπε να αναλυθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα και δυστυχώς, δεν φηµίζοµαι για τον…λακωνισµό µου! Και πάλι εύχοµαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά και …ο Θεός µαζί µας!

Πύρινος Λόγιος

sergioschrys@outlook.com

Υ.Γ. Κάποιοι από εσάς, µου ζήτησαν να δούνε την εικόνα που εικονογραφήθηκε καθ’ υπόδειξη του Αγίου Παϊσίου και που δηµοσίευσε ο Νεκτάριος ο Δαπέργολας στο άρθρο του “Νεοεποχίτικοι λακέδες, πάντα πιστοί στο θέµα των ηµερών”. Είναι αυτή εδώ που παραθέτω πιο κάτω. Έτσι τον είδε ο Μέγας Γέρων, έτσι ΠΡΕΠΕΙ και να είναι!

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου