Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

«Παππού γυρίσαμε στο σπίτι μας»: Οι αλύτρωτες πατρίδες περιμένουν την απελευθέρωση τους...

 


Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλύτρωτες πατρίδες που περιμένουν την απελευθέρωση και την εθνική ολοκλήρωση

Κάποιοι απάτριδες λένε ότι είναι εντελώς εκτός Χριστού όταν λέμε ότι οι αλύτρωτες πατρίδες μας ανήκουν και θα τις πάρουμε πίσω, τότε κύριοι γιατί Άγιοι και Γέροντες μιλούν για ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ;

 

Γράφει ο GEWKWN

Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΚΟΒΑΛΗΣ…..Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε…  Και την Καππαδοκία θα την πάρουμε ( λέει για αλύτρωτες πατρίδες )

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ , Ιερά Σκήτη Προφήτου Ηλία…… του είπα : ¨Μερικοί Έλληνες κάνουν το λάθος και λένε«οι χαμένες πατρίδες » , Γέροντα  να τους συμβουλεύετε να λένε οι «σκλαβωμένες πατρίδες » ή «αλύτρωτες πατρίδες » . Με ξανααγκαλιάζει . Ήταν τόσο πατριώτης . Ήταν τόσο λαμπρός , τόσο φωτισμένος . Τα λέω αυτά και συγκινούμαι  ανατριχιάζω. Το πρόσωπο του έλαμπε . ¨Σε ευχαριστώ πολύ ¨ , μου λέει , ¨που μιλάς έτσι . Λίγοι Έλληνες τα τονίζουν αυτά . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ, Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιοςο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 445

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε ,Σελ: 77…..Μας έφερε ο γέροντας ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή . Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: Η Πατρίδα είναι σαν μεγάλη μάνα. Σκεπάζει με τις φτερούγες της όλους τους Έλληνες……..Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες.

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος : ”Ιερό πράγμα να τιμά κανείς τη μητέρα του. Ο καθένας έχει τη δική του μητέρα, Κοινή όμως μητέρα όλων η πατρίδα…”

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΜΑΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…… Συζητήσαμε για εθνικά θέματα. Του είπα : ¨Πάτερ Παΐσιε , έχω την γνώμη ότι η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ότι απώλεσε : Βόρειο Ήπειρο , Μακεδονία των Σκοπίων , Ανατολική Ρωμυλία , Κωνσταντινούπολη , Μικρά Ασία ¨ . Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι , μου λέει : ¨Έλα ,παιδί μου, να σε φιλήσω¨ . Σκύβω , με φιλάει και τον φιλάω κι εγώ στο μάγουλο. Μετά μου λέει : ¨Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι !¨Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 287

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΜου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μιλούσε τότε πολύ για την Κωνσταντινούπολη , για την επιστροφή της στους Έλληνες .

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιοςο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 212

Υπέρ του γένους και της Πατρίδος….. Υπερασπιζόταν  την ελληνικότητα της Μακεδονίας …….Στα θέματα της πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοί να είναι αδιάφοροι . Πολλοί λυπόταν που έβλεπε πνευματικούς ανθρώπους να επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την πατρίδα …………«Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παϊσίου»Μ. Μιχαήλ…..Για την Βόρειο Ήπειρο Οι Βορειοηπειρώτες να μην φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούνε

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ……. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ…..

–  Κωνσταντινούπολη –  Κύπρος –   Πόντος –  Ανατολική Ρωμυλία –   Β. Ήπειρος –   Μοναστήρι

–  Μικρά Ασία –   Ίμβρος και Τένεδος

Για τους Έλληνες  δεν υπάρχουν χαμένες Πατρίδες. Υπάρχουν αλύτρωτες Πατρίδες που περιμένουν την δικαίωση.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ:

«Οι Σύμμαχοι, και ιδιαιτέρως οι Άγγλοι, επέδειξαν, κατά τας τραγικάς εκείνας στιγμάς, ανήκουστον αναισθησίαν. Τα πληρώματα των εν Σμύρνη ναυλαχούντων πολεμικών των, απέκοπτον τας χείρας και εύθραυον τας κεφαλάς των Ελλήνων, που ενόμισαν ότι ημπορούσαν, αποφεύγοντες την τουρκικήν μάχαιραν, να εύρουν άσυλον και προσωρινήνφιλοξενίαν εις τα πολεμικά σκάφη.  Έστρεψαν, μάλιστα, και τους προβολείς των πλοίων των επί της προκυμαίας της Σμύρνης, δια να απολαύσουν το μακάβριον θέαμα της ομαδικής σφαγής των Ελλήνων. Αφ’ ετέρου οι Γάλλοι, εις τα Μουδιανιά, έρριψαν ζεματιστό νερό εις όσους απεπειράθησαν να ανέβουν επί των πλοίων των! Τέλος, ο Αμερικανός πρόξενος εν Σμύρνη, όταν πήγε τότε εις γεύμα όπου ήτο προσκεκλημένος και ο Γάλλος πρόξενος, τον ήκουσε να δικαιολογείμε απερίγραπτον κυνισμόν της επιβράδυνσιν της αφίξεώς του: η λέμβος που τον έφερεν από το γαλλικόν πλοίον, προσέκρουσεν εις πτώματα Ελληνίδων γυναικών που έπλεον εις την παραλίαν!».

Κι όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται σε άλλη μαρτυρία, «τόσα πολλά ήταν τα πτώματα Ελλήνων που επέπλεαν στην παραλία, ώστε μπορούσες να περπατήσεις πάνω τους».

Τους επιπλέοντες τους αποτελείωναν οι Τούρκοι με σπαθιά και ξύλα. Αναρίθμητες οι υπάρξεις, προπαντός γυναίκες, παιδιά και γέροντες, εσφάγησαν μέσα σε αίσχιστες θηριωδίες…».

ΣΧΟΛΙΟ GEWKWN: Ενας από τους παππουδες μου καταγοταν από την Μικρα Ασια, και όταν με την δυναμη του Θεου την απελευθερωσουμε αν ειμαι στην ζωη θα παω εκει και όταν πατησω τα ιερα της χωματα θα φωναξω…….. ΠΑΠΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

ellinikiafipnisis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου