Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αέρα ανανέωσης θέλει να δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

 ΣΧΟΛΙΟ: Oταν οι θαυματουργές εικόνες που δακρύζουν για τα όσα συμβαίνουν σήμερα,και οι Λειτανείες των Αγίων μας θεωρούνται ξενόφερτα ήθη,τότε λυπάμαι αλλά είσαστε ανάξιοι να λεγόσαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Νομίζω ότι όλα έχουν κάποια όρια και χρειάζεται άμμεση παρέμβαση από το Θεό,διαφορετικά ο χώρος της Ορθοδοξίας πηγαίνει προς τη διάλυσή του.

kiproy georgios

Ζητήματα όπως αυτό του προσηλυτισμού, της μεταφοράς λειψάνων στην Κύπρο ή τις εικόνες σε εκκλησίες που «δακρύζουν» και άλλα ξενόφερτα «ήθη» θέλει να αντιμετωπίσει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Από τις πρώτες του δηλώσεις είναι εμφανές πως θέλει να δώσει αέρα ανανέωσης στην Εκκλησία της Κύπρου στρέφοντας την προς τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποίμνιο και η κυπριακή κοινωνία σήμερα.

Προτεραιότητα για τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας, είναι για παράδειγμα το θέμα της υπογεννητικότητας για το οποίο μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι προτίθεται να ανοίξει κύκλο διαβούλευσης με τις οργανώσεις πολυτέκνων ώστε η Εκκλησία να προσφέρει οικονομική στήριξη μίνιμουμ 100 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί μετά το δεύτερο.

Ήταν άλλωστε μια προεκλογική εξαγγελία του Γεώργιου, ως επίσης και η συνέχιση αλλά και εντατικοποίηση του έργου του προκάτοχου όσον αφορά τη δημιουργία φοιτητικών εστιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ανέφερε επίσης στο ΡΙΚ ότι προτίθεται να θέσει στην Ιερά Σύνοδο το θέμα των προσηλυτισμών ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες γονέων προεκλογικά πράγμα που αποφάσισε να θέσει μετεκλογικά.

Ευρύτερα ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας τόνισε την ανάγκη η κυπριακή Εκκλησία να επιστρέψει στην παράδοση της όσον αφορά τον μοναχισμό, η οποία παράδοση δίνει μεγάλη ελευθερία σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

Χαρακτηρίζει επίσης ξενόφερτη τη συχνή περιφορά λειψάνων και εικόνων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά τα φαινόμενα.

«Πολλές φορές αυτό γίνεται και για οικονομικούς λόγους αλλά πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, διότι αποτελεί επηρεασμό από ξένες εκκλησίες και πρέπει να διαφυλάξουμε την παράδοση μας.

Θα το επιληφθούμε ως Ιερά Σύνοδος ώστε να βρούμε ένα μέτρο. Δεν μπορεί αυτό να συνεχίζεται έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο ίδιος εμφανίστηκε υπερασπιστής της ανάγκης διαχωρισμού του κράτους και της πολιτείας, προσθέτοντας ότι δεν διεκδικεί να έχει άποψη για τους διορισμούς Υπουργών Παιδείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως αυτά γίνονταν στο παρελθόν.

Τέλος σε ότι αφορά το κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος αρκέστηκε να πει πως είμαστε όλοι Κύπριοι, τόσο οι Τουρκοκύπριοι, όσο και οι Αρμένιοι, οι Λατίνοι και οι Μαρωνίτες οι οποίοι καλούμαστε να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε και να ζήσουμε στο νησί. Εχθρός μας τόνισε χαρακτηριστικά, είναι η κατοχή.


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου