Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βρέθηκε το Αγίασμα της Αγ. Παρασκευής στο Αμύνταιο – Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Ι.Μ Φλωρίνης.

 Βρέθηκε το Αγίασμα της Αγ. Παρασκευής στο Αμύνταιο – Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Ι.Μ Φλωρίνης

Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας βίωσαν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και μετά από προσευχές και παρακλήσεις προς την Αγία Παρασκευή, την προστάτιδα του Αμυνταίου βρέθηκε και άρχισε να αναβλύζει εκ νέου το Αγίασμα.

Κατά την διάρκεια της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής δεν είχε προβλεφθεί να επανασυνδεθεί το Αγίασμα που ανέβλυζε σε μόνιμη βάση.

Μετά από τεχνικές εργασίες σε μέρος όπου η ίδια η Αγία κατ’ επέκταση με θαυμαστό τρόπο υπέδειξε, επανήλθε και ανέβλυσε το Αγίασμα της ευλογώντας τον λαό της πόλης. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάδειξη του Αγιάσματος, με την κατασκευή ειδικού χώρου (δεξαμενής) όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

«Παρέμεινε η λαχτάρα κι ο πόθος να διορθωθεί η παράβλεψη και ν’ αποκατασταθεί εκ νέου το Αγίασμα της Αγίας. Γι’ αυτό η τοπική εκκλησία, κατέφυγε στις πρεσβείες της Αγίας, ζητώντας μέσα από προσευχές και παρακλήσεις. Καθώς σ’ αυτήν καταφεύγει πάντοτε η πόλις του Αμυνταίου. Κι εκείνη στέκεται προστάτις κι αμέσως τρέχει και βοηθά, δείχνει σε κάθε στιγμή την παρουσία της», αναφέρεται στο λογαριασμό του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στο facebook.


Με την ευλογία και κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου επικεφαλής της διαδικασίας υπήρξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου π. Γεώργιος Μογλενίδης. Ο εμπνευστής και εισηγητής της συγκεκριμένης προσπάθειας, ήταν ο Ηλίας Μογλενίδης Λαϊκός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με την προτροπή και οργάνωση του οποιου ξεκίνησε το όλο εγχείρημα.

Δοξάζουμε τον εν Τριάδι Θαυμαστό εν τοις Αγίοις Θεό. Τον Ενανθρωπήσαντα για την δική μας σωτηρία και Αναδείξαντα τους Αγίους του προστάτες και βοηθούς στην κατά Θεόν εξέλιξη μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων .

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου