Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Μητρ.Μόρφου: Δεν πάει στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου-Οι αναφορές σε Ουκρανία.

 

 Σε σημερινή ανακοίνωση της η Μητρόπολη Μόρφου αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου δε θα παραστεί στην ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέροντας ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του.

«Πληροφορούμε το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεί στην τελετή της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινό κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει, δε, ότι ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλος, καθώς και ή συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι». Προσθέτει, ακόμα, ότι από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έχει απαγορευθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να τελεί ακολουθίες.

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα».

sigmalive.com 

1 σχόλιο: