Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πάει για 2ο γύρο όχι εκλογών .. αλλά σεισμών ο Ερντογάν. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ξαναπροκάλεσε επαιρόμενος για την κατάκτηση της Αγια Σοφιάς!

 

Πάει για 2ο γύρο όχι εκλογών .. αλλά σεισμών ο Ερντογάν. Ανήμερα της εθνικής επετείου 25ης

Μαρτίου ξαναπροκάλεσε : «Ενώνοντας την Αγία Σοφία, το κειμήλιο της Κατάκτησης, με τους Azan-ı Muhammedis, η Τουρκία κατοχύρωσε την πολιτική και οικονομική της ανεξαρτησία σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε κατά την ομιλία του στην 52η Γενική Συνέλευση του Science Spreading Foundation. «Λυπάμαι μόνο όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη θαυμάσια χαρά του έθνους μας» τόνισε σύμφωνα με την yeni safak.

Στις 29/3/23 σε νέες του δηλώσεις ξανάπιασε την Αγια Σοφιά στο στόμα του προς άγρευση ψήφων. Δήλωσε :”[Ο Temel Karamollaoğlu πρόεδρος του κόμματος Felicity] είπε, “Η Αγία Σοφία είναι μεγάλη, ας την κάνουμε μουσείο. Λέει, 60 χιλιάδες άνθρωποι θα γεμίσουν το Τζαμί Camlica. Δεν σταμάτησε εδώ. Δεν το περιμέναμε. κάτι τέτοιο από τον κύριο. Karamollaoğlu, ντροπή σου. Λέει ας χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος της Αγίας Σοφίας ως μουσείο.”

Στο μεταξύ στο προεκλογικό αγώνα παίζει τόσο αυτός όσο και οι οπαδοί του το χαρτί της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξού και η ανάρτηση ΦΩΤΟ.. Πολλοί είναι αυτοί που προπαγανδίζουν λέγοντας ”θα ψηφίσω Ερντογάν γιατί έκανε τζαμί την Αγια Σοφιά”.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου