Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Εκπρόσωποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ξεκίνησαν τη διαδικασία αποχώρησης από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

 Εκπρόσωποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ξεκίνησαν τη διαδικασία αποχώρησης από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko στον αέρα του εθνικού τηλεμαραθώνιου:

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας ανέφερε ότι εκπρόσωποι της UOC άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ


Ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της χώρας Oleksandr Tkachenko σημείωσε ότι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας εργάζονται επί τόπου.
ΜΟΣΧΑ, 23 Μαρτίου.  Οι εκπρόσωποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) ξεκίνησαν τη διαδικασία αποχώρησης από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko στον αέρα του εθνικού τηλεμαραθώνιου.
"Η διαδικασία αποχώρησης του UOC από τη Λαύρα [Kiiv-Pechersk] βρίσκεται σε εξέλιξη. Βγαίνουν λέβητες, τραπέζια, καρέκλες. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει", είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι "υπάρχουν εκπρόσωποι του Υπ. Εσωτερικών Υποθέσεων και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας [επιτόπου], γίνονται έλεγχοι στην έξοδο από τη Λαύρα».
Σύμφωνα με τον Tkachenko, «αν η επιτροπή διαπιστώσει ότι κάτι λείπει στη Λαύρα, τότε οι εκπρόσωποι της UOC θα λογοδοτήσουν βάσει του νόμου».
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ηγούμενος του μοναστηριού, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπίλ Πάβελ, δήλωσε ότι αστυνομικοί βρίσκονταν σε υπηρεσία στο έδαφος της Λαύρας, καθώς και γύρω από αυτήν.
Στις 10 Μαρτίου, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη λύση της συμφωνίας με την UOC για την επ' αόριστον μίσθωση της Λαύρας, όπου βρίσκεται η κατοικία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, και ζήτησαν από τους μοναχούς να εγκαταλείψουν το μοναστήρι πριν από τις 29 Μαρτίου. Βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα προσέφυγαν την περασμένη εβδομάδα στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ζητώντας να διασφαλιστεί η απέλαση των μοναχών και να μεταφερθούν τα ιερά της Λαύρας, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων των ασκητών, στο κράτος.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Παύλος δήλωσε ότι οι μοναχοί δεν μπόρεσαν να φύγουν από το μοναστήρι στον καθορισμένο χρόνο, αφού δεν είχαν άλλο δωμάτιο. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι αρχές θα μπορούσαν να τους διώξουν με τη βία.

hellenicrevenge.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου