Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

η συνθήκη του Μοντραί θα γίνει συνθήκη της Κωνσταντινούπολης και θα υπογραφεί με συμβολαιογράφο την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ.

 


ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ κράτος η Ουκρανία και  αμέσως μετά ανοίγουν τα κλεισμένα ΣΤΕΝΑ. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναλύσεις επί αναλύσεων και ξαφνικά οι αναλυτές μας μεταφέρουν στα προφητευόμενα υπό των Αγίων Πατέρων.

Τώρα πως τα γνώριζαν αυτοί οι ταπεινοί και απλοικοί  πριν τόσα πολλά χρόνια είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τους γεωστρατηγικούς αναλυτές, όπως και γιατί ο Πούτιν επιβράδυνε την επίθεση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση για να μεταφέρουμε μια ερώτηση που κάναμε εμείς σε μια προσευχόμενη ψυχούλα και την απάντηση που λάβαμε.

- Πάτερ μου γνωρίζουμε γιατί έτσι μας διαφήμιζαν τόσο καιρό,  ότι η ρωσική υπεροπλία είναι αήττητη και σήμερα  πως  τα βρήκαν σκούρα οι Ρώσοι στην Ουκρανία ;

- άκου να σου πω , τίποτε δεν προδιαγράφεται με την ανθρώπινη λογική.

 - οι  Ρώσοι καθυστερούν για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες δηλ. εκατόμβες αθώων συνανθρώπων μας.

- σκέψου τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαν όλα τα όπλα τους; και παρόλα αυτά  όμως θρηνούμε αθώες ψυχές.

- με αφορμή αυτή την καθυστέρηση οι Δυτικοί εξοπλίζουν την Ουκρανία με απίθανα και τελευταίας  τεχνολογικής ακρίβειας στρατιωτικό υλικό και ταυτόχρονα χλευάζουν τους Ρώσους  με την καθυστέρηση  τους να τελειώσουν μια αρχή γρηγορότερα.

- Ουδείς όμως μπορεί να το καταλάβει ότι η Ουκρανία έγινε μια τεράστια παγίδα για να πέσουν Ρώσοι και Δυτικοί και έτσι να εμπλακούν τόσα κράτη για να ξεκινήσει ο μεγάλος πόλεμος"

Δηλ. σύμφωνα με παραπάνω που ακούσαμε  διαφαίνεται ότι η ξαφνικά έπεσε όλη η ανθρωπότητα μέσα σε αυτή την παγίδα που φαίνεται να μην έχει πάτο.

Φυσικά εκτός από εμάς μέσα σε αυτή την παγίδα έπεσε και η πολυδιαφημιζόμενη παγκοσμιοποίηση που απέδιδε τους καρπούς της με την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη.

Μετά από πολλά χρόνια ίσως να μάθουμε που διαφώνησαν ΗΠΑ - Ρωσία- Κίνα στο μοίρασμα του κόσμου σύμφωνα με τους κανόνες που έβαζε η παγκοσμιοποίηση τους.

Η προσοχή της στρατιωτικής  ρωσικής μηχανής αυτές τις ώρες δεν βρίσκεται τόσο στο Κίεβο όσο στην Ελληνιστική  Οδησσό και την ακτογραμμή της.

Εκεί θα γίνουν οι σκληρότερες μάχες και αποβάσεις, ώστε  με την κατάληψη των περιοχών αυτών πέριξ της Μαύρης Θάλασσας  η Ουκρανία να καταστεί ένα περίκλειστο κράτος δίχως καμία πρόσβαση προς την Θάλασσα.

Αυτό δεν συμφέρει σε κανένα ιδιαίτερα στις φιλοδυτικές χώρες που βρέχονται από την Μαύρη θάλασσα και για αυτό βλέπουμε η Βουλγαρία , η Ρουμανία να εξοπλίζονται μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και να γίνονται " αστακοί" .

Δεν πρόκειται να είναι εύκολη η κατάληψη της Οδησσού γιατί θα δούμε  φοβερές αερομαχίες Νατοικών και Ρωσικών Πολεμικών μαχητικών πάνω από την Μαύρη Θάλασσα και θα επαληθευτεί στο έπακρο ο όσιος γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός με τα προφητικά στιχάκια του.

Επίσης θα δούμε την Βουλγαρία να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα και την τουρκία να βράζει γιατί θα πρέπει να επιλέξει  ξεκάθαρα τι θέση πρέπει να πάρει.

ΚΑΙ θα πάρει θέση υπέρ του ΝΑΤΟ γιατί πάντα την "αγαπούσε" το ΝΑΤΟ και τις έδινε " διπλωματικά δώρα" για να επισπεύσει τις αποφάσεις της.

Ακόμα και να καταλάβει η Ρωσία όλη την ακτογραμμή της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα θα ήταν " δώρο- άδωρον" όταν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου οριστικά και αμετάκλητα για αυτήν κατόπιν ειλημμένης απόφασης της τουρκίας που ουσιαστικά θεωρείται βάσει της Συνθήκης του Μοντραί " ο λιμενάρχης των ΣΤΕΝΩΝ" .

Με την συναισθηματική  φόρα και τις απώλειες που θα μετρούν οι Ρώσοι δεν θα το έχουν καθόλου δύσκολο να κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα συμφέροντα τους , όπως μας προειδοποίησε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν τρεις και δεκαετίες.

ο ΑΓΙΟΣ είπε και κάτι άλλο...

" θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα συμφέροντας τους και δίχως να το θέλουν θα βοηθούν εμάς" 

Γιατί θα βοηθούν εμάς; 

τι θα πάθουμε εμείς ενώ είμαστε καθόλα τυπικοί με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ;

 Και αυτά μας τα είπαν οι άγιοι , τουλάχιστον τα γνωρίζουμε καλά και θα είμαστε αναπολόγητοι αν πάθουμε πολλά από την τουρκική αδιαλλαξία και υποκρισία. 

Το είχαμε γράψει πριν πολλά χρόνια , κάποιοι αναγνώστες μπορεί να το θυμούνται δηλ. ότι η επόμενη συνθήκη  τύπου Μοντραί για τα Στενά θα είναι η ¨συνθήκης της Κωνσταντινούπολης " με άλλους αντισυμβαλλόμενους και με συμβολαιογράφο την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ .

Να μας συμπαθούν κάποιοι που τότε τα περιγελούσαν αυτά αλλά και σήμερα δεν τα κατανοούν. 

" ο Λιμενάρχης των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου δεν είναι η τουρκία, αλλά η ΠΑΝΑΓΙΑ" αυτά θα βιώσουμε.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου