Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο π. ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ - Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ..!

 

https://youtu.be/n3MmGdsrwu0

      Ο π. Σάββας Αχιλλέως προλέγει κάθοδο Ρώσων στην Πόλη με συγκεκριμένο ηγέτη, τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Αυτός παρουσιάζει τον εαυτό του να έχει ηθικό πλεονέκτημα έναντι των Δυτικών. Και ίσως έχει δίκο, όπως λέει το Αυστραλέζικο Skynews!

PUTIN: Η αναγκαιότητα για στέρεη υποστήριξη στη σφαίρα ηθών, εθίμων και αξιών, αυξάνεται δραματικά στον μοντέρνο εύθραυστο κόσμο. Στην πραγματικότητα οι αξίες είναι προϊόν, μοναδικό προϊόν, της πολιτισμικής και ιστορικής ανάπτυξης κάθε έθνους.  

Η αμοιβαία πλοκή των εθνών τα πλουτίζει καθοριστικά, η ειλικρίνεια επεκτείνει τους ορίζοντές τους και επιτρέπει να ρίξουν μια νέα ματιά στις διικές τους παραδόσεις. Αλλά η διαδικασία πρέπει να είναι οργανική και ποτέ βιαστική. Οποιαδήποτε ξένα στοιχεία θα απορριφθούν, πιθανόν ωμά.

Όλες οι προσπάθειες για επιβολή κάποιων αξιών σε άλλους με αβέβαιο και απρόβλεπττο αποτέλεσμα μπορεί μόνο να περιπλέξει περισσότερο μια δραματική κατάσταση. Και συνήθως προκαλούν την αντίδραση και το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Βλέπομε με έκπληξη στις διεργασίες που προχωρούν στις χώρες που παραδοσιακά έμοιαζαν σαν οι σταθεροί-φορείς της προόδου. Βέβαια, τα κοινωνικά και πολιτιστικά σοκ που συμβαίνουν στις ΗΠΑ και τη Δυτ. Ευρώπη δεν είναι δουλειά μας. Μένομε μακριά από αυτό.

Κάποιοι στη Δύση πιστεύουν σε μια βίαιη εξάλειψη ολόκληρων σελίδων της ιστορίας τους, από μια «αντίστροφη αντιμετώπιση» (δηλ) ενάντια στην πλειοψηφία από τα ενδιαφέροντα μιας μειοψηφίας! Και την απαίτηση να αποβάλλουν τις παραδοσιακές έννοιες της μητέρας, πατέρα, οικογένειας και ακόμα του φύλλου.

Πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ορόσημα στην πορεία προς την κοινωνική ανανέωση.   Ακούστε, θέλω να επιστήσω την προσοχή μια επί πλέον φορά ότι έχουν κάποιο δικαίωμα να το κάνουν, αλλά εμείς μένομε έξω από αυτό. Όμως, θα θέλαμε επίσης να τους ζητήσουμε να μείνουν έξω από τις δικές μας δουλειές.

Έχομε διαφορετική άποψη, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία της Ρωσικής κοινωνίας. (Δηλ.) θα ήταν πιο σωστό να τεθεί έτσι, ότι έχει διαφορετική γνώμη σ' αυτό το θέμα. Πιστεύομε ότι πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας πνευματικές αξίες, τη δική μας ιστορική παράδοση και πολιτισμό του πολυεθνικού μας λαού.

Οι υποστηρικτές της "κοινωνικής προόδου" πιστεύουν ότι εισάγουν την ανθρωπότητα σε κάποιο είδος μιας νέας και καλύτερης συνειδητότητας. Ο Θεός μαζί μας, υψώστε τις σημαίες όπως λέμε, προχωράτε ευθεία μπροστά. Το μόνο πράγμα που θέλω να πω τώρα είναι ότι οι συνταγές τους δεν είναι καθόλου καινούργιες!

Μπορεί να είναι σαν έκληξη για κάποιους, αλλά η Ρωσία βρέθηκε ήδη εκεί. Μετά την επανάσταση του 1917, οι μπολσεβίκοι, στηριζόμενοι στα δόγματα των Μαρξ και Έγκελς, είπαν επίσης ότι θα άλλαζαν τις υπάρχουσες συμπεριφορές και έθιμα και όχι μόνο την πολιτική και την οικονομία.

Αλλά και την ίδια την αντίληψη της ανθρώπινης ηθικής και τα θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας, την καταστροφή πολύχρονων αξιών, της θρησκείας και των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων. Μέχρι να περιλαμβάνουν την ολική απόρριψη της οικογένειας (το είχαμε και μεις επίσης), ενθάρρυνση να καταδίδουν τους αγαπημένους τους.

Όλο αυτό διακηρύσσονταν πρόοδος και, με την ευκαιρία, ήταν πλατιά υποστηριζόμενο γύρω στον κόσμο τότε και ήταν της μόδας, όπως και τώρα!...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν μπορεί να έχει δίκιο λέει και το Skynews της Αυστραλίας: «Η Δύση αυτοκαταστρέφεται»!

    Μην ξεχνάμε ότι πρώτα πρέπει να γίνει μια ψεύτο-ειρήνη. Μετά όταν θα λένε ειρήνη και ασφάλεια, τότε αιφνίδιος έρχεται ο όλεθρος! (Α Θεσ. 5:3).


imdleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου