Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Η αστυνομία σφράγισε τη Λαύρα Κιέβου για πιστούς κι αυτοί κοινωνούσαν κι εξομολογούνταν μέσω κιγκλιδώματος! Ούτε οι μελλοθάνατοι δεν κοινωνούν πίσω από τα κάγκελα..! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Η καθεστωτική αστυνομία έκλεισε την είσοδο στην εκκλησία στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

,έκλεισαν τους πιστούς έξω της Λαύρας και οι πιστοί κοινωνούσαν μέσω του κιγκλιδώματος. Μεσαίωνας…..Μετά το σφράγισμα των ναών επί κόβιντ και την απαγόρευση θείας λατρείας και του εορτασμού Πάσχα, της τέλεσης των μυστηρίων ως και της θρησκευτικής κήδευσης το Κίεβο συνεχίζει την ίδια γραμμή της δίωξης των χριστιανών και της Ορθοδοξίας με Ζελένσκι στο τιμόνι ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.. Οι θρησκευτικές ελευθερίες στο Κίεβο παραβιάζονται με τον πιο ασύστολο τρόπο. Ούτε οι μελλοθάνατοι δεν κοινωνούν πίσω από τα κάγκελα..αναπολόγητοι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της τερατωδίας….

Το φιλοευρωενωσιακό καθεστώς καταπατά την ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Στις 21 Απριλίου 2023, εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εμπόδιζαν τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να συμμετάσχουν σε θεία λειτουργία σε μία από τις εκκλησίες στο έδαφος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου ενημερώνει σχετικά το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του UOC.

Την Παρασκευή, το πρωί, εκπρόσωποι της αστυνομίας προσήλθαν στο ναό της Εικόνας της Θεοτόκου ‘Η Ζωοδόχος Πηγή’, όπου τελούνταν Λειτουργία με την ευκαιρία της πατρογονικής εορτής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πολύς κόσμος βρισκόταν μέσα στην εκκλησία.

Η αστυνομία έκλεισε την είσοδο στο έδαφος της εκκλησίας και, έτσι, απέτρεπε απροκάλυπτα τους πιστούς να λάβουν μέρος στη θεία λειτουργία. Οι ενορίτες που δεν είχαν μπει νωρίτερα έπρεπε να προσευχηθούν πίσω από τους τοίχους. Αργότερα, οι ιερείς βγήκαν στο προαύλιο της εκκλησίας για να πάρουν μέρος στα Μυστήρια όποιος ήθελε. Έπρεπε να λάβουν την εξομολόγηση των πιστών κατά το ρώσικο τυπικό και να τους κοινωνήσουν μέσω ενός κιγκλιδώματος.

Επί του παρόντος, για άγνωστους λόγους, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου επιτρέπουν στους ανθρώπους να εισέλθουν στο έδαφος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου μόνο αφού επιδείξουν τα διαβατήριά τους.

Την ίδια ώρα δίκαζαν πάλι τον ηγούμενο της μονής Μητροπολίτη Πάβελ που του έβαλαν το ηλεκτρονικό βραχιόλι σαν το ληστή τον πάνε και μετά ανόμων ελογίσθη.. ενώ δίκαζαν και την ακτιβίστρια Βικτωρία τη δικηγόρο που την τσουβάλισαν στα μπουντρούμια. Ιεροδικεία, θρησκευτική αστυνομία Κίεβου, διωγμοί…

σήμερα στο Εφετείο

Στο Εφετείο Κιέβου ξεκίνησε η ακροματική διαδικασία σχετικά με την έφεση της υπεράσπισης του ηγούμενου Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ Μητροπολίτη Παύλου. Ο Μητροπολίτης Πάβελ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό ρολόι ψηφιακής επιτήρησης από τις αρχές Απριλίου.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου