Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Χαράρι: «Σε μερικά χρόνια η ΑΙ θα γράψει νέες “Αγίες Γραφές”», vid.

 «Νέα είδη ύπαρξης μπορεί να έρθουν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη»!!!















Στις…νέες θρησκείες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον από την τεχνητή νοημοσύνη έριξε το βάρος σε μία από τις ομιλίες του ο θεωρητικός της νέας εποχής, Γιουβάλ Νόα Χαράρι.

Στο παρακάτω απόσπασμα που εξασφάλισε και μετέφρασε το ΕΛ θα δούμε τον εκπρόσωπο του σκότους, που έχει βγάλει «hoax» ακόμα και τον ίδιο τον Χριστό, καλώντας τους ανθρώπους να ζήσουν σε αυτόν εδώ τον κόσμο, να “προβλέπει” πως η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ικανή να γράφει νέες «Αγίες Γραφές»:

«Δημιουργούμε τώρα νέες οντότητες σαν την τεχνητή νοημοσύνη. Η ΑΙ δεν αναπνέει. Όταν σκέφτομαι τη σχέση μου με την ΑΙ ή με νέες υπάρξεις που ίσως έρθουν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη (για ποιούς μιλάει εδώ;;;;;;), ένα από τα πράγματα που συλλογίζομαι είναι:

“Για στάσου, αυτή δεν είναι μία οντότητα που αναπνέει. Έτσι μετά από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια που ίσχυε η παράδοση της αναπνοής, εδώ υπάρχει κάτι που δεν αναπνέει. Ποιό είναι το αντίκτυπο ως προς το πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο;”

Τώρα η ΑΙ μπορεί να δημιουργήσει ιστορίες, μυθολογίες και θρησκείες. Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα δούμε θρησκείες των οποίων οι Γραφές, τα ιερά κείμενα, θα είναι γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη»:

freepik photo

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου