Ο πατέρας Cleopa Ilie, 10 Απριλίου 1912 – 2 Δεκεμβρίου 1998 ήταν ηγούμενος της Μονής Sihăstria .

Ήταν γνωστός πνευματικός εκπρόσωπος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στις 2 Δεκεμβρίου 2021 συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα Κλεόπα και προτάθηκε για αγιοποίηση το 2025. Ήταν ένας μοναδικός «Αββάς» της ρουμανικής πνευματικότητας.

Τα τελευταία χρόνια πριν την Κοίμηση του έλεγε δημόσια στις ομιλίες του τα παρακάτω λόγια:

Η πλημμύρα της φωτιάς θα βλέπετε να διαφημίζεται στις εφημερίδες, έρχεται, χτυπάει την πόρτα, Κανείς δεν θα ξεφύγει γιατί θα έρθει όπως η αστραπή του ουρανού, όπως λέει ο Σωτήρας: Αγρυπνάτε και προσευχηθείτε γιατί δεν γνωρίζετε την ημέρα ή την ώρα κατά την οποία θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου.

Ξέρεις σε τι εποχές ζούμε; Είμαστε οι τελευταίοι! Πρέπει να κλαίμε όλη μέρα! Αλλά δεν το νιώθουμε. Ζούμε στο ασυνείδητο, ότι έτσι ζούσαν και οι πριν από τον κατακλυσμό. Έτσι είναι τώρα

Και όπως στις ημέρες του Νώε, οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, αγόραζαν, καθόντουσαν, παντρεύονταν μέχρις ότου ο Νώε μπήκε στην κιβωτό και ήρθε το νερό και τους έπνιξε όλους, έτσι θα είναι η έλευση του Υιού.

Αλλά μετά ήρθε το νερό να τους πνίξει, αλλά τώρα δεν έρχεται το νερό, αλλά φωτιά. Τι είδους φωτιά; Δεν είναι φωτιά από το ξύλο που φτιάχνουμε. Είναι φωτιά δισεκατομμύρια φορές ισχυρότερη.

Ξέρεις τι μας έρχεται; Δεν θα πιστεύουμε αυτά που θα λέει ο Τύπος για τον ερχομό αυτής της φωτιάς. Αλλά τι θα λένε οι εφημερίδες που δεν έλεγαν οι Άγιοι Προφήτες χιλιάδες χρόνια πριν, ότι ο κόσμος τελειώνει με τη φωτιά. Για χιλιάδες χρόνια έλεγαν.

Υπολογίζουν την ισοδύναμη ισχύ και δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να πεθάνει πολλές χιλιάδες φορές. Κάποια στιγμή θα υπάρχει σκόνη και στάχτη. Πύραυλοι, μόνο από ένα ατομικό υποβρύχιο, ένα σωρό πυραύλων, μπορούν να καταστρέψουν την Ευρώπη τρεις φορές, κάνοντάς την ραδιενεργό έρημο. Δεν θα υπάρχουν πια χωριά, πόλεις, δάση, βουνά, λόφοι. πίσσα και γυαλί και κρύσταλλο. Και ξέρεις πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό; Λίγα δευτερόλεπτα.

Τώρα θα εκπληρωθεί η προφητεία του μεγάλου Προφήτη που λέει: Ο Θεός στον καιρό που θα έρθει θα καταστρέψει τους λαούς του κόσμου σε μια στιγμή.

Τώρα θα εκπληρωθεί αυτό που λέει ο μεγάλος Προφήτης Ησαΐας: Στον καιρό που έρχεται, ολόκληρη η γη θα πυρποληθεί από τη φωτιά του θυμού του Θεού. Η γη θα είναι επίσης της κόλασης. Βουνά και λόφοι θα λιώσουν σαν κερί, τα δάση θα καούν σαν σανό. Οι λαοί της γης θα λιώσουν σαν σταγόνες σε μια μπανιέρα. Θα είναι το υπόλοιπο της γης τόσο σπάνιο όσο η πέτρα του ζαφείρι και όσο ο χρυσός του Οφίρ. Και θα φύγουν σαν τρομακτικά αέρια στον κόσμο, και κανείς δεν θα καταλάβει πού ήταν η χώρα του. Όπου υπήρχε μια πόλη σαν το Βουκουρέστι, βλέπεις ένα σωρό από κρύσταλλα. Όπου υπήρχε δάσος, θα δεις πίσσα και κρύσταλλο. Τίποτα δεν επιλέγεται από αυτόν τον κόσμο.

Τώρα θα εκπληρωθεί η προφητεία του μεγάλου Προφήτη Ζαχαρία, που λέει: Ιδού, έρχεται η ημέρα της οργής του Κυρίου, που καίγεται σαν φούρνος, χωρίς έλεος, όταν όλοι οι λαοί του κόσμου θα καούν σαν τα αγκάθια του βασιλιά. . Όλοι οι κανόνες και οι τιμωρίες αυτού του κόσμου από την αρχή του έρχονται αμείλικτα με έλεος.

Τώρα θα εκπληρωθεί η μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος, που αναφέρθηκε χίλια χρόνια πριν από την έλευση του Χριστού, από τον μεγάλο και άγιο Προφήτη Δαβίδ, που λέει: Τα βουνά σαν κερί έλιωσαν ενώπιον του Κυρίου, ότι έρχεται, είναι έρχεται να κρίνει τη γη.

Ο θεϊκός Χρυσόστομος και ο Μέγας Βασίλειος, εξηγεί γιατί είπε δύο φορές έρχεται: Μια φορά δείχνοντας την πρώτη έλευση, όταν ο Χριστός ήρθε για τη σωτηρία μας και υπέφερε για εμάς και πέθανε για εμάς. Και μετά, δείχνοντας τη δεύτερη έλευση, όταν έρχεται να κρίνει. Δεν έρχεται πια να υποφέρει. Γι’ αυτό το Άγιο Πνεύμα λέει σε πολλά σημεία: ότι έρχεται, έρχεται.

Ακούστε τι λέει στο δέκατο κατισμό, ψαλμός 74: Ας λιώσει η γη και όλοι όσοι ζουν σε αυτήν. Ακούτε τι λέει στον ψαλμό 9, πόσο αλήθεια μιλάει για την κατάρρευση αυτού του κόσμου από ατομική φωτιά; Λέει: Τα έθνη έχουν βυθιστεί στη διαφθορά που έχουν κάνει.

Κάποιοι κατασκευάζουν ατομικές βόμβες για να καταστρέψουν άλλους και εκείνοι σκέφτονται να αντεπιτεθούν. Ετοιμάζονται κι αυτοί, έτσι δεν είναι; Δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Κάνω το ίδιο. Όλοι όμως βουλιάζουμε. Σε τι? Στο χάος που κάνουν τα χέρια μας.

Και ακούς τι λέει το Άγιο Πνεύμα στον δεύτερο στίχο; Στα έργα των χεριών του πιάστηκε ο αμαρτωλός. Ακουσες; Οι αμαρτωλοί πιάνονται στα έργα των χεριών τους.

Το έκανες για να καταστρέψεις άλλον, κι εκείνος για να σε καταστρέψει. Έτσι πιάνονται όλοι οι λαοί του κόσμου στην ίδια κούρσα.

Αν διαβάζετε στην Αγία Γραφή θα καταλαβαίνατε. Μην καταλαβαίνετε στριμμένα και στραβά σαν τους σεχταριστές, να διαστρέφουν την πίστη του λαού. Ο μεγάλος Απόστολος Πέτρος ο Μέγας, στη Δεύτερη Επιστολή, κεφάλαιο II, λέει τα εξής: Στον καιρό που θα έρθει, θα υπάρξουν περήφανοι άνθρωποι, πονηροί, αγέρωχοι, πρόστυχοι, ασυγκράτητοι, υβριστές, κουτσομπόληδες, αναιδείς, χλευαστές, άπιστοι, ανυπάκουος στους γονείς και στους άλλους.

Και τότε τα στοιχεία θα πάρουν φωτιά: αέρας, νερό και γη. Και η γη και όλα τα πράγματα που είναι επάνω της στο σύνολό της θα καούν στη φωτιά. Επαναλάβετε δύο φορές.

Και ο Μέγας Απόστολος Παύλος, το στόμα του Χριστού και το σκεύος της εκλογής, πιο φωτισμένος μιλάει για το τι μας περιμένει. Ακούστε στην πρώτη προς Θεσσαλονικείς επιστολή: Β’ Θεσ. 5, 3: Όταν λένε ειρήνη, ειρήνη, καταστροφή θα έρθει χωρίς νέα. και δεν θα γλιτώσουν, όπως δεν γλιτώνει η γυναίκα από τον πόνο του τοκετού.

Από όλα αυτά, και δεν έχω χρόνο να αναφέρω όλους τους προφήτες που προείπε το τέλος χιλιάδες χρόνια πριν, καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος τελειώνει με τη φωτιά. Όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει.

Αλλά ακούτε τι λέει η Γραφή; «Δεν είστε από τους γιους της απώλειας, αφήστε τον καιρό να σας κυριεύσει απροετοίμαστους. Είστε οι γιοι του φωτός. Ο καθένας να προσέχει τον εαυτό του, πώς περνάει».

Είναι η ζωή του άγια, αγνή; Ομολογητική, Είναι συμφιλιωμένος με όλους, Είναι ο άνθρωπος αληθινός γιος της Εκκλησίας του Χριστού, Δεν είναι σεχταριστικός, Δίνει ελεημοσύνη, Πηγαίνει στην εκκλησία, Ομολογεί χριστό, Μεγαλώνει παιδιά με φόβο Θεού, Δεν βρίζει, Δεν είναι μεθυσμένος; Δεν είναι πόρνος; Δεν είναι κλέφτης; Δεν είναι καπνιστής; Δεν είναι βλάσφημος με κανέναν τρόπο; Γιατί δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος για μετάνοια.

Είδατε τις βροντές και τις αστραπές χθες; Έχετε ακόμη χρόνο για μετάνοια όταν έρθει ο κεραυνός; Έτσι έρχεται αυτός ο πόλεμος. Τρελός. Δεν θα προλάβεις να αναβοσβήσεις το φως.

Όσο ο Θεός δίνει και υπάρχει ειρήνη, υπάρχουμε στη γη. Η 2.000 ετών εκκλησία μας προσεύχεται για ειρήνη στις μεγαλύτερες λειτουργίες της. Δεν ξεκινά το Όρθρο, τον Εσπερινό ή τη Θεία Λειτουργία μέχρι να προσευχηθεί πρώτα για ειρήνη. Δεν ακούς στην εκκλησία; «Με ειρήνη στον Κύριο, ας προσευχηθούμε! Για την άνωθεν ειρήνη και για τη σωτηρία των ψυχών μας, ας προσευχηθούμε στον Κύριο! Για την ειρήνη όλου του κόσμου, για την ευημερία των αγίων Εκκλησιών του Θεού και για την ένωση όλων, ας προσευχηθούμε στον Κύριο!». Στη μικρή λιτανεία: «Ξανά και ξανά με ειρήνη στον Κύριο ας προσευχηθούμε!». Στο τέλος λέει ξανά: «Πάμε έξω με την ησυχία μας!».

Η εκκλησία προσεύχεται. Έτσι το διδάσκει ο Χριστός, ο Βασιλιάς της ειρήνης. Πολλοί όμως μπαίνουν στην Εκκλησία του Χριστού με τα αυτιά τους και δεν ακούν, γιατί το μυαλό τους είναι στις δουλειές. Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η Εκκλησία μεσολαβεί, έχοντας την Κεφαλή της στον ουρανό, τον Χριστό. Αλλά είναι πολύ λίγοι στην εκκλησία σε σύγκριση με πόσοι είναι έξω από την εκκλησία.

Πήγαινε σε ένα χωριό που ζουν 7-8.000, 10.000 άνθρωποι και θα δεις στην εκκλησία 300, 400. Οι υπόλοιποι δεν είναι στην εκκλησία. Για να δούμε πόσο λίγοι είναι αυτοί που προσεύχονται!

Και επομένως διδάξτε στα παιδιά σας και σε όλους, όσο μπορούμε, να προσευχόμαστε στον Θεό να διατηρήσει την ειρήνη στη γη. Τώρα δεν είναι πια έτσι, που πεθαίνει ο μπροστά στο μέτωπο και μένω εγώ σπίτι. Όταν ξεκινά η ατομική φωτιά και ο αέρας παίρνει φωτιά, ένα μανιτάρι υψώνεται 10.000 μέτρα από το έδαφος και μας καταστρέφει με τέσσερις τρόπους:

Πρώτα με τον ήχο . Αν εκραγεί μια ατομική βόμβα στο Piatra Neamț, θα πεθαίναμε εδώ από το βρυχηθμό, γιατί δεν έχουν μείνει υγιή τύμπανα, βροντάει τόσο δυνατά.

Μας σκοτώνει με τη ζέστη , γιατί έχει τόσα εκατομμύρια βαθμούς, που είναι αδύνατο να το πούμε. Αυτός ο χάλυβας στους 1.400 βαθμούς ρέει σαν νερό πηγής, τι γίνεται στους 10 εκατομμύρια βαθμούς; Ποιο μυαλό μπορεί να μετρήσει;

Μετά μας σκοτώνουν με το φως . Τόσο πολύ φως ακτινοβολεί όταν εκρήγνυται μια ατομική βόμβα που αν ανοίξεις τα μάτια σου μια φορά, δεν θα τα έχεις για πάντα.

Και το τέταρτο, μας σκοτώνουν με ατομική ακτινοβολία .

Εκείνοι που θα είναι τότε με το όπλο νετρονίων, αυτοί θα αποκαλούν θάνατο και ο θάνατος θα φύγουν από αυτούς. Όσοι θα βρεθούν κοντά στο κέντρο της έκρηξης θα πεθάνουν αμέσως, αλλά όσοι θα βρεθούν στην περιφέρεια, σε απόσταση από το κέντρο της βόμβας, αυτά τα κόκκαλα θα λιώσουν.

Οι άνθρωποι θα γίνονται σαν σαύρες που περπατούν στη γη και κλαίνε για θάνατο και θάνατος δεν έρχεται. Τα πιο τρομερά μαρτύρια! Αποκαλυπτικές βόμβες!

Κοίτα, τώρα έχω μια εφημερίδα. Έχουμε 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη. Και αυτό το πυρηνικό απόθεμα όλων των εθνών που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια μπορεί να καταστρέψει 300 δισεκατομμύρια ανθρώπους ταυτόχρονα. Και έχουμε μόνο 4,5 δις.

Όλες αυτές οι γενιές που είναι τώρα, αλίμονο και πικρό τι μας περιμένει. Γνωρίζετε ότι ο Θεός περιορίζει τη δύναμη των εθνών για να μην αρχίσουν. Φοβούνται την ισορροπία δυνάμεων που έχουν τις περισσότερες βόμβες στον κόσμο και την τεχνική. Το έλεος του Θεού! Και όταν ο θεός θα πάρει αυτόν τον φόβο, είδατε τι είναι γραμμένο στην Αποκάλυψη: Ο Θεός έστειλε έναν άγγελο για να πάρει την ειρήνη από τη γη. Και ο μεγάλος πόλεμος, ο Αρμαγεδδών, άρχισε μεταξύ όλων των λαών της γης. Και τότε δεν υπήρχε πια χώρα και δεν υπήρχε πια έθνος για να μην είναι σε αναταραχή και πόλεμο. Ειρήνη με τον Θεό.

Ας προσευχηθούμε στον Πανάγιο Θεό να δώσει ειρήνη στη γη, γιατί έχουν ετοιμαστεί τόσα είδη οπλισμών, που αν αρχίσει ο πόλεμος, εμείς οι φτωχοί Λαοί όλου του κόσμου σε μια στιγμή έχουμε γίνει κρυστάλλινοι.

Το είπα για να καταλάβουμε σε τι εποχές ζούμε. Ευτυχισμένος είναι αυτός που θα βρει τον θάνατο κάνοντας το θέλημα του Θεού. Αμήν.

investigation94.wordpress.com