Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Λάβρος ο Αμβρόσιος: Ο Άκης Σκέρτσος αποτόλμησε ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

 


Γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - «Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν όχι μόνον την αμώμητον πίστιν μας, αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα! Και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και μερικοί Κυβερνητικοί Παράγοντες, κατά την προεκλογικήν περίοδον πωλούν τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΑ!!!!!!

Η κατάστασις αυτή, λοιπόν, διεγείρει την συνείδησίν μας και μας εξαναγκάζει να διακόψουμε την σιωπήν μας και να υψώσουμε φωνήν διαμαρτυρίας! Να πάρουμε δηλ. το όπλο μας και να ρίψουμε και πάλιν μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι! Γι’ αυτό και ξαναπαίρνουμε τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα! Εάν κάποιους τούς κτυπήσουν και τους τραυματίσουν οι σφαίρες μας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ!

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Άκη Σκέρτσου,
Ο οποίος «ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ»
ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, των Ναζί !!!!!!

Η ΕΙΔΗΣΙΣ:
‘Οπως είναι γνωστό σ΄εμάς, που ανήκουμε στη γενηά της Γερμανικής κατοχής, οι Γερμανοί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κατέστρεψαν την Ελλάδα! Εγκρέμισαν, ό,τι εύρισκαν όρθιο! Στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, επί παραδείγματι, στις 13 Δεκεμβρίου του έτους 1943, εφόνευσαν όλους τους άρρενας κατοίκους και κατέκαυσαν ολοσχερώς τα Καλάβρυτα! Στο χωριό Ριόλος της Αχαΐας, όπου είχαν καταφύγει οι αείμνηστοι γονείς μου, Γεώργιος και Νικολίτσα, από την πόλη των Πατρών, όπου ήταν η κατοικία μας, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ από την πείνα της Κατοχής, παιδάκι εγώ τότε, ενθυμούμαι, ότι κατέκαυσαν ολοζώντανη την Φαρμακοποιό του Ριόλου, την αείμνηστη Αντιγόνη Βαβαρούτα, γυναίκα του επίσης αείμνηστου Παναγιώτου Βαβαρούτα, ιατρού του χωριού κατά την εποχή εκείνη.
Η Ελληνική Κυβέρνησις, λοιπόν, προ πολλών ετών έχει διατυπώσει το αίτημα καταβολής αποζημιώσεως εκ μέρους της Γερμανίας και αναμένει…..!
Στο Διαδίκτυο διαβάζουμε τα εξής: «Το ποσό που υπολογίζεται πως χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισ. αφορούν στο «αναγκαστικό» δάνειο που χορηγήθηκε στους ναζί. Την ανακοί-νωση έκανε στην επιτροπή της Βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας.
«Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής.
Το πρώτο ελληνικό επιχείρημα αφορά τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκτός από τις απώλειες στο μέτωπο, περίπου 20.000 πολίτες σκοτώθηκαν και τα ναζιστικά στρατεύματα ισοπέδωσαν πόλεις και χωριά. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Καλαβρύτων και του Διστόμου.

Η σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων Bundesarchiv.
Το δεύτερο επιχείρημα της Αθήνας αφορά το κατοχικό δάνειο. Σύμφωνα με την Σύμβαση της Χάγης το 1907, η κατεχόμενη χώρα όφειλε να πληρώνει τα έξοδα διαβίωσης των στρατευμάτων κατοχής. Ωστόσο τα στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα ξεπέρασαν κατά πολύ το όριο που είχε τεθεί, ενώ εκτιμάται ότι άρπαξαν και το ποσό των 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στη βόρεια Αφρική. Η υπόδουλη Ελληνική Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραδώσει αυτά τα χρήματα.
Τι συμφωνήθηκε μετά τον πόλεμο.
Σειρά συμφωνιών υπεγράφησαν μεταπολεμικά, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ωστόσο, η αποφασιστική συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος καθυστέρησε αρκετά, γιατί η Χώρα ήταν διαιρεμένη.
Η Δυτική Γερμανία προχώρησε στην καταβολή ατομικών αποζημιώσεων συμπεριλαμβανομένων 115 εκατομμυρίων Γερμανικών μάρκων σε Έλληνες που ήταν θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.
Τι ζητεί η Ελλάδα;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, που επικαλείται με την σειρά του Ελληνικά δημοσιεύματα, εκτιμάται ότι η Γερμανία οφείλει 108 δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές σε υποδομές και 54 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.
Η συνολική οφειλή ανέρχεται στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αν-τιπροσωπεύει το 80% του ΑΕΠ και θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος των δανείων ύψους 240 δισεκατομμυριών ευρώ, που έλαβε η Ελλάδα, στο πλαίσιο των μνημονίων.
Ασαφές παραμένει το ζήτημα των τόκων επί αυτών των ποσών».
(βλ. https://gr.euronews.com/2015/04/07/ greeces-claim-for-war-reparations-from-germany-explained).
Έτσι, λοιπόν, το πρόβλημα της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό! Παραμένει δε ανοικτό πολύ περισσότερο σήμερα, καθώς η φτώχεια και η δυστυχία σήμερα επεκτείνονται και κατακτούν τον Ελληνικο Λαό! «Στη φτώχεια 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι ….» ζουν σήμερα στη Χώρα μας, καθώς έγραφε χθες η Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (σελ. 1η) και συμπληρώνει: «Ζούν με πολλές στερήσεις. Οι πιο ευάλωτοι είναι οι άνεργοι και οι γυναίκες. Πικρή η αλήθεα….Η νοικοκυρά παλεύει για να μη λιγοστέψει το φαγητό στο πιάτιο, όσο φτωχικό κι αν είναι. Η φτώχεια κυριαρχεί σε πολλά σπίτια…. »
Παρά ταύτα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος -και Υπηρεσιακός Υπουργός- κ. Άκης Σκέρτσος αποτόλμησε ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Με Δηλώσεις του, οι οποίες είδαν το φώς της δημοσιότητος την Παρασκευή 12η Μαΐου τρ. έτους εδήλωσεν, ότι: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση, που αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο….Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα, που αφορούν στο παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Εμείς είμαστε Κυβέρνηση, οπου κοιτάμε προς τα εμπρός»!!!!
Αυτό, λοιπόν, λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ, ΔΗΛ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!!!!!
Ναι, Κύριε Υπουργέ! Εσείς κοιτάτε προς τα εμπρός, γι’ αυτό και δεν βλέπετε την φτώχεια, την δυστυχία, την πείνα, την ανεργία, την διάλυση των Νοσηλευτικών Μονάδων και την εγκληματικότητα, που βασανίζουν τον σύγχρονο Έλληνα! Κοιμάσθε, λοιπόν, τον ύπνο του δικαίου!
Και το ερώτημα είναι: ποιος θα σας ξυπνήση;
Ευτυχώς ακούσθηκε μια φωνή! «ΚΕΡΑΥΝΟΙ από την Πρύτανη κα ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΙΒΑΝΗ», που είναι Πρύτανις στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Με Δηλώσεις της χαρακτήρισε «ως εθνική ντροπή» τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ αυτές, τις ΣΚΕΡΤΖΟΖΙΚΕΣ αυτές ΔΗΛΩΣΕΙΣ! ( βλ. Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.05.2023, σελίς 06).
Από τη θέση αυτή, λοιπόν, συγχαίρουμε την Διεύθυνση της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την προβολή του προβλήματος, αλλά συγχρόνως και την Διεύθυνση της Εφημερίδος ΕΣΤΙΑ, η οποία με άρθρο της στην 1η σελίδα γράφει τα εξής: «Η Ελλάς παραιτείται από τις Γερμανικές αποζημιώσεις», αλλά συγχρόνως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ με τα εξής φοβερά λόγια: «ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ της Ελλάδος ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ Γερμανικών αποζημιώσεων ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ (δηλ. ξεπούλησε) ο εκτελών χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ουσιαστικώς είπε, ότι δεν είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες ….». Και η Εφημερίς καταλήγει με τα εξής αξιοπρόσεκτα λόγια: «Τον περασμένο Μάρτιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντηση με τον Καγκελλάριο Όλαφ Σόλτς στο Βερολίνο του έθεσε το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου, λέγοντας ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ μεταξύ των δύο Χωρών. Αλλά και ο Προκάτοχός της κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει υπερασπισθεί με θέρμη το αίτημα για την καταβολή των αποζημιώσεων» (βλ. Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 12.05.2023. σελ. 1 και 3).
Κι εμείς, λοιπόν, κ. Υπουργέ σας ερωτώμεν: Με ποιό δικαίωμα ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, το οποίον πολύ σωστά διετύπωσε η Κα Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Σείς τί είσθε; ΥΠΕΡ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Ντροπή Σας! Είσθε ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ!

Αγαπητοί μου Αδελφοί Αναγνώστες,
Η Ελλάδα μας πωλείται! Η Ελλάδα μας πτωχεύει! Η Ελλάδα μας κατακτάται από τούς μετανάστες ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ! Η Ελλάδα μας μεταλλάσσεται! Από Κοιτίδα της Ορθοδοξίας μεταβάλλεται σε μια Πολυεθνική και κυρίως σε μια Χώρα Μουσουλμανική! Σε λίγο καιρό τα Τζαμιά του Μωάμεθ θα υψώνωνται μεγαλοπρεπώς στη Χώρα μας! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ Εφημερίδων, γιά να πεισθήτε. Και, εάν θέλετε, ξυπνήστε, από τον λήθαργο!

«Εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα αὐτοῖς, ἁμαρτίαν οὐκ εἶχον· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχουσι περὶ τῆς ἁμαρτίας αὐτῶν».
(Ιωάνν. ιε’, 17 – ιστ΄, 2).
Δηλ. η ελαχιστότης μου σας είπε ό,τι έπρεπε! Σας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου! Τώρα πλέον η αμαρτία θα είναι δική σας!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου