Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Να κάνουμε προσευχή, γιατί τώρα θα σακατευθούν πολλά παιδιά. Ο καλός Θεός όμως θα τα κρίνει ανάλογα. Θα δει σε ποια κατάσταση θα βρίσκονταν, αν δεν τους έκανε κακό το ελεεινό αυτό καθεστώς που έκανε την αμαρτία μόδα. Οι γονείς ο,τι δεν μπορούν να κάνουν, γιατί ξεπερνάει τις δυνάμεις τους, ας το αναθέτουν στον Παντοδύναμο Θεό. Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 

Παναγία φλεγόμενη βάτος_Icon of the Mother of God the Unburnt Bush_Богоматерь Неопалимая Купина_ 4 Σεπτεμβρίου-_1 

Συναξάριον Τοῦ Μηναίου.
Τῇ ΙΓʹ (13η) τοῦ μηνός Ἰουνίου, μνήμη τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Ἀκυλίνης τῆς ἐν Βύβλῳ τοῦ Λιβάνου ἀθλησάσης (293).
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ἀγίου μάρτυρος Διοδώρου, τοῦ ἐξ Ἐμέσης τῆς Συρίας, σταυρῷ τελειωθέντος.
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, οἱ ἅγιοι μύριοι (10.000) μάρτυρες, ξίφει τελειοῦνται.

Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις πατρὸς ἡμῶν Τριφυλλίου, τοῦ κληθέντος φωτολαμποῦς, α´ ἐπισκόπου Λήδρας, ἤτοι Λευκωσίας τῆς Κύπρου, μαθητοῦ τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνος. (~370)
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις πατρὸς ἡμῶν Ἀντιπάτρου, ἐπισκόπου Βόστρων τῆς Πετραίας Ἀραβίας. (458)
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις πατρὸς ἡμῶν Εὐλογίου, πατριάρχου Ἀντιοχείας, ἐν εἰρήνῃ τελειωθέντος. (607)
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τῆς ὁσίας μητρὸς ἡμῶν Ἄννης (†826), καὶ τοῦ υἱοῦ αὐτῆς Ἰωάννου τῶν ἐκ Λαρίσης μὲν καταγομένων, ἀσκησάντων δὲ θεοφιλῶς καὶ τελειωθέντων ἐν ἐρημονήσῳ τινί (θ´ αἰ.).
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ὁσίου πατρὸς ἡμῶν Ἰακώβου, ἀσκητοῦ, τοῦ ἐξ ἀπάτης τὸν Διάβολον ποτε προσκυνήσαντος καὶ εἶτα μετανοήσαντος.
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τῶν ὁσίων πατέρων ἡμῶν Ἀνδρονίκου (1395) μαθητοῦ τοῦ ἁγίου Σεργίου καὶ Σάββα (1410), ἡγουμένων τῆς ἐν Μόσχᾳ μονῆς τοῦ Σωτῆρος.
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ὁσίου πατρὸς ἡμῶν Φιλοθέου τοῦ ἐκ Σκλαταίνης (Ρίζωμα), νέου κτίτορος τῆς μονῆς Ἁγίου Στεφάνου ἐν Μετεώροις (1550)
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ ἁγίου νέου ἱερομάρτυρος Ἀνθίμου τοῦ Ἴβηρος, μητροπολίτου Βλαχίας. (1716)
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τῆς ὁσίας Ἀλεξάνδρας (Μελγκούνοβα), πρώτης ἡγουμένης τῆς μονῆς Ντιβέγιεβο ἐν Ῥωσίᾳ, ἐν εἰρήνῃ τελειωθεῖσα ἐν ἔτει 1789.
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου (Τριανταφυλλίδου), τοῦ νέου Ἐλεήμωνος, ἐκ Λωρίων τῆς Χαλδίας τοῦ Πόντου τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ἐν εἰρήνῃ τελειωθέντος ἐν ἔτει 1903.
Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, ἡ ἀνάμνησις τῆς εὑρέσεως τῶν λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος διακόνου Νικολάου, τοῦ ἐν Καρυαὶς Λέσβου, ἐν ἔτει 1960

Να εμπιστευθούν οι γονείς τα παιδιά τους στον Θεό
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Κολακεία της Παναγίας_ласкание Девы Марии_8_28_2Στο σπίτι είναι απαραίτητο να υπάρχη ατμόσφαιρα αγάπης και ειρήνης. Το παιδί, αν πάρη λίγη αγάπη από το σπίτι, και να ξεφύγη κάποια στιγμή, θα δη ότι δεν βρίσκει αλλού αγάπη, αλλά μόνον υποκρισία , και θα γυρίση πίσω. Αν όμως θυμάται άσχημες σκηνές μέσα στο σπίτι, μαλώματα και αντιδικίες, πώς να του κάνη καρδιά να γυρίση πίσω;

– Γέροντα, όταν το παιδί φύγη από το σπίτι, τί πρέπει να κάνουν οι γονείς;

– Να προσπαθήσουν να διατηρήσουν μια επαφή μαζί του, ώστε, όταν συνέλθη, να μπορέση να επιστρέψη στο σπίτι. Να του μιλήσουν με το καλό, να το προβληματίσουν, για να το βοηθήσουν. Αν λ.χ. το παιδί ξενυχτάη, να του πη η μητέρα: « Έλα εδώ, παιδάκι μου. Αν ήσουν εσύ στην θέση μου και αργούσαν τα παιδιά σου να γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι, θα μπορούσες να μην ανησυχής; ».
Και η πιο σοβαρή πτώση των παιδιών δεν πρέπει να φέρνη σε απόγνωση τους γονείς, γιατί στην εποχή μας η αμαρτία έγινε μόδα. Να έχουν δε πάντοτε υπόψιν τους και το εξής: Τα παιδιά της εποχής μας θα έχουν και ελαφρυντικά για τις αταξίες που κάνουν. Το επτά – βαθμός διαγωγής της σημερινής εποχής- έχει την αξία του δέκα, του άριστα ,της δικής μας εποχής. Φυσικά οι γονείς θα προσπαθήσουν να βοηθούν τα παιδιά τους, αλλά να μην ανησυχούν υπερβολικά.

Τα παιδιά θα βάλουν μυαλό αργότερα. Τώρα μπορεί να μην καταλαβαίνουν το καλό, γιατί το μυαλό τους δεν ωρίμασε. Είναι θολό και δεν έχουν την διαύγεια να διακρίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν και την ανεπανόρθωτη ζημιά που μπορούν να πάθουν.

Καλό είναι οι γονείς να δείχνουν στο παιδί ότι στενοχωριούνται για τις αταξίες που κάνει , αλλά να μην το πιέζουν και να προσεύχωνται. Η προσευχή που γίνεται με πόνο, φέρνει θετικά αποτελέσματα . Αν πάλι το παιδί κάνη κάποιο σφάλμα πολύ σοβαρό, τότε οι γονείς να επέμβουν με τρόπο. Αν δεν είναι σοβαρό, ας το παραβλέψουν λίγο, για να μην ερεθίσουν το παιδί και χειροτερέψουν την κατάστασή του, με αποτέλεσμα να απομακρυνθή από κοντά τους . Μόνο να προσεύχωνται στον Χριστό και την Παναγία να το προστατεύη.

Η προσευχή των γονέων, ιδίως της μάνας, επειδή είναι καρδιακή και έχει πόνο, εισακούεται. Όταν ήμουν στη Σκήτη των Ιβήρων, ήρθε τυχαίως ένας νεαρός και με βρήκε. Γύριζε στην Χαλκιδική , βρήκε μια παρέα με προσκυνητές που έρχονταν στο Άγιον Όρος και ήρθε και αυτός μαζί τους στο Κελλί. Πα- πα , ήταν άθεος, βλάσφημος, αναιδέστατος! Είχε μια δαιμονική εξυπνάδα και δεν πίστευε τίποτε. Τους έβριζε όλους, μικρούς- μεγάλους. Από δω- από κει τον έφερα, ήρθε σε ένα λογαριασμό. Τον κούρεψα κιόλας, γιατί είχε κάτι μακρυά μαλλιά!… «Κοίταξε, του λέω, ας είναι καλά η μάνα σου. Οι προσευχές της σε κουβάλησαν εδώ». «Ναι, Πάτερ, μου λέει. Γύριζα στην Χαλκιδική και ούτε κι εγώ δεν κατάλαβα πώς ήρθα εδώ». «Αν το μάθη η μάνα σου που ήρθες στο Άγιον Όρος, του λέω, και σε δη έτσι κουρεμένο, τι χαρά θα κάνη!». «Πού το κατάλαβες, Πάτερ; μου λέει. Πράγματι, χαρά που θα κάνη η μάνα μου να με δη έτσι αλλαγμένο!».  Ο Θεός τον τύλιξε από δω, τον τύλιξε από κει και τον πήγε στον… μάστορα! Πόση προσευχή θα έκανε η καημένη η μάνα του! 
Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή», Αγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου 

***

Ιωάννης Τριανταφυλλίδης εκ Χαλδίας του Πόντου_св. Иоанн Триандафиллидис-John Triantaphyllidis from Chaldia Pontos_20220311_150700 - ΑντιγραφήΑν τα παιδιά βοηθηθούν από μικρά και γεμίσουν Χριστό, θα είναι κοντά Του για πάντα. Και να ξεφύγουν λίγο, όταν μεγαλώσουν, λόγω της ηλικίας η μιάς κακής συναναστροφής, πάλι θα συνέλθουν. Γιατί ο φόβος του Θεού και η ευλάβεια, που πότισαν τις καρδιές τους στην μικρή ηλικία, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθούν.

Ύστερα, στην εφηβεία, που είναι η πιο δύσκολη ηλικία, η αγωνία των γονέων είναι μεγαλύτερη για τα παιδιά τους, μέχρι να τα μορφώσουν και να τα αποκαταστήσουν. Οι γονείς τότε ας κάνουν ο,τι μπορούν, για να τα βοηθήσουν, και ο,τι δεν μπορούν να κάνουν, γιατί ξεπερνάει τις δυνάμεις τους, ας το αναθέτουν στον Παντοδύναμο Θεό. Όταν εμπιστευθούν τα παιδιά τους στον Θεό, τότε ο Θεός είναι υποχρεωμένος να βοηθήση για πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως. Αν λ.χ. τα παιδιά δεν ακούν, να τα εμπιστευθούν στον Θεό, και όχι να βρίσκουν διάφορους τρόπους να τα ζορίζουν. Να πη η μητέρα στον Θεό: «Θεέ μου, δεν μ’ ακούν τα παιδιά μου. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Φρόντισέ τα Εσύ».

Και ακούς συχνά πολλούς γονείς να λένε: «Γιατί το δικό μας παιδί να πάρη κακό δρόμο; Εμείς εκκλησιαζόμαστε». Δεν δίνουν το κατσαβίδι στον Χριστό να σφίξη στα παιδιά λίγο καμμιά …βίδα· θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Και ενώ υπάρχει ο Θεός, που προστατεύει τα παιδιά, και ο Φύλακας Άγγελος είναι συνέχεια κοντά τους και τα προστατεύει και αυτός, αυτοί αγωνιούν, μέχρι που αρρωσταίνουν. Και παρόλο που είναι πιστοί άνθρωποι, φέρονται σαν να μην υπάρχη Θεός, σαν να μην υπάρχη Φύλακας Άγγελος, οπότε εμποδίζουν την θεία επέμβαση. Ενώ πρέπει να ταπεινώνωνται και να ζητούν βοήθεια από τον Θεό και ο Καλός Θεός θα προστατέψη τα παιδιά.
Από το βιβλίο Γέροντος Παισίου Αγιορείτου Λογοι Δ’ «Οικογενειακή ζωή»

Όταν τα παιδιά γίνουν πνευματικοί άνθρωποι, ούτε νόμους χρειάζονται ούτε τίποτε. «Δικαίοις νόμος ου κείται». Ο νόμος είναι για τους παρανόμους. Η πνευματική εξουσία είναι ανώτερη από τις ανθρώπινες εξουσίες.

***

Πως να διαπαιδαγωγήσουμε, Γέροντα, τα παιδιά μας;
Οι γονείς πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να ζήσουν μακριά από τον Χριστό. Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος, δεν υπάρχει άλλος. Άμα μεταδώσουν αυτό στα παιδιά τους, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Αυτή είναι όλη η διαπαιδαγώγηση.

Παΐσιος ο Αγιορείτης _ св. Паисий Святогорец_ St.Paisios of the Holy Mountain_Svjatojj_prepodobnyjj_ (2)αγιος παισιος μεταμορφωσ«Σκοτεινές δυνάμεις πάνε να γκρεμίσουν τα πάντα. Και πρώτα την παιδεία. Παλιά το σχολείο ήταν δίπλα στην Εκκλησία και ο δάσκαλος προτιμούσε να χάσει μία ώρα μάθημα για να λειτουργηθούν τα παιδιά· και ήταν αρνάκια. Τώρα έγιναν κατσικάκια· χτυπούν τους γονείς, χτυπούν αυτούς που κυβερνούν. Τα κάνουν όλα άνω-κάτω· συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα. Και τελικά όταν φτάσουν να ξεκοιλιάσουν αυτούς που κυβερνούν, τότε θα βάλουν και αυτοί μυαλό».
Συγχρόνως έδινε και ελαφρυντικά στα παιδιά: «Να κάνουμε προσευχή, γιατί τώρα θα σακατευθούν πολλά παιδιά. Ο καλός Θεός όμως θα τα κρίνει ανάλογα. Θα δει σε ποια κατάσταση θα βρίσκονταν, αν δεν τους έκανε κακό το ελεεινό αυτό καθεστώς που έκανε την αμαρτία μόδα»
(Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, Βασιλικά Θεσσαλονίκης 2015, σελ. 473-474).

***

Επιστολή πατρός Παϊσίου σχετικά με τα παιδιά
Τίμιος Σταυρός 16.6.77
Αγαπητέ μου αδελφέ κύριε Β.

Παναγια Πορταιτισσα_Icon-of-The-Mother-of-God-of-Iveron-Panagia-Portraitissai4 (1)issa«Χαίρε εν Κυρίω». Σχετικά με το παιδί σας πού μου γράφετε, έχω τη γνώμη ότι μια αυστηρή στάση θα το κάνει πολύ χειρότερα. Να του λέτε το καλό με καλό τρόπο και να μην το πιέζετε μετά αλλά να δείχνετε ότι στενοχωρείστε για τον δρόμο πού τραβάει (πράγμα πού θα φαίνεται μόνο του, γιατί ούτε η χαρά κρύβεται ούτε και η στενοχώρια) . Θα κάνετε εσείς το καθήκον σας με τις συμβουλές και μετά να το εμπιστευθείτε στον Θεό. Νομίζω ότι περισσότερα αποτελέσματα θα φέρει, όταν ο πόνος αξιοποιηθεί στην προσευχή, παρά να πονάτε για τις αταξίες του παιδιού επιμένοντας, γιατί το παιδί τώρα είναι αναστατωμένο από την σάρκα και υπό την επίδραση του πονηρού, γιατί του έδωσε δικαιώματα.

Μπόρα είναι και θα περάσει. Μην στενοχωρείστε, θα συνέλθει αργότερα. Ούτε και να το πάρετε κατάκαρδα, πού θα χάση την αγνότητα του και τι θα γίνει μετά, γιατί οι άνθρωποι της εποχής μας έχουν άλλο τυπικό, την αμαρτία την έκαναν μόδα. Ο Θεός να μας ελεήσει. Κοιτάξετε όσο μπορείτε να μην το αποπαίρνετε, όπως ανάφερα, για να μην κόψη το σχοινί και φυγή από την οικογένεια, γιατί θα συνέλθει μετά και δεν θα θέλει να πλησίαση από εγωισμό, οπότε θα χαθεί τελείως. Ως αναφορά για τον γιατρό πού μου γράφετε. Στην κατάσταση πού βρίσκεται και να παρουσίαζε και κάτι, νομίζω θα πάθη ζημιά, γιατί από το ένα μέρος ο μεγάλος εγωισμός του, από το άλλο μέρος ο λογισμός ότι κάτι έπαθε, μαζί με τις σαρκικές επιθυμίες πού δεν θα εκπληρώνονται, θα πάθη ένα τρακ, και θα γίνει χειρότερα, ενώ το παιδί δεν έχει τίποτα, παρά μόνο τη σαρκική παιδική τρέλα της ηλικίας, η οποία έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, γιατί άναψε μόνη της την πυρκαγιά με την απρόσεκτη ζωή της.
Εάν νομίζετε ότι κάτι έχει, και ο γιατρός σας λέγει να της δίνετε φάρμακα, δεν φέρω καμιά αντίρρηση, αλλά να κάνετε ένα μικρό διάστημα υπομονή, να παραβλέπετε τις αταξίες της, να σας πλησίαση λίγο περισσότερο, και με την πρώτη ευκαιρία πού θα σας δώσει η ίδια (ότι νιώθει λίγο αδιάθετη) ή έστω να βρείτε καμιά αφορμή με τρόπο, τότε να την πάτε στο γιατρό. Πάντως μη στενοχωρείστε, δεν θα αφήσει ο Θεός, ούτε και τις αμαρτίες των παιδιών της εποχής μας θα τις κρίνει με τις αμαρτίες των παιδιών της δικής μας εποχής.
Εύχεστε, και εγώ θα εύχομαι, και ο καλός Θεός να βοηθήσει και το παιδί σας και όλα τα παιδιά σας και όλα τα παιδιά του κόσμου.
Με αγάπη Χριστού Μον. Παΐσιος

Μετά την κοίμησή του θα συναριθμηθή με τους Αγίους. Εμείς είμαστε Άγγελοι του Θεού …, Άγιος Ιωάννης Τριανταφυλλίδης εκ Χαλδίας του Πόντου
https://iconandlight.wordpress.com/2020/06/12/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%ce%b7%ce%b8%ce%ae-%ce%bc%ce%b5/

Αγία Αλεξάνδρα – Αγάθη (Μελγκούνοβα) του Ντιβέγιεβο (1789)
https://iconandlight.wordpress.com/2018/06/12/24099/

Ἀπολυτίκιον τῆς Μάρτυρος.
Ἦχος δ´. Κατεπλάγη Ἰωσήφ.

ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλη τῇ φωνῇ· Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ, καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι, καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου· καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνήσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοι· ἀλλ᾿ ὡς θυσίαν ἄμωμον, προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσαν σοι· Αὐτῆς πρεσβείαις, ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον τῆς Μάρτυρος.
(Γερασίμου Μικραγιαννανίτου)
Ἦχος δ´. Ταχὺ προκατάλαβε.

Παρθένος ἀκήρατος, καὶ Ἀθληφόρος σεμνή, ἐδείχθης τοῖς πέρασι, τῇ ἀγαπήσει Χριστοῦ, Ἀκυλίνα θεόνυμφε· σὺ γὰρ καθάπερ ῥόδον, νοητὸν τεθηλυῖα, ἔπνευσαι ἐν ἀθλήσει τῆς ἁγνείας τὴν χάριν, πρεσβεύουσα τῷ Κυρίῳ, σῴζεσθαι ἅπαντας.

Ἀπολυτίκιον Αγίου Τριφυλλίου α´ ἐπισκόπου Λήδρας
Ήχος γ’.

Ζήλον πίστεως έχων, Παμμάκαρ, ανεβλάστησας καρπούς ωρίμους, των γαρ εχθρών κατήσχυνας τας φάλαγγας, και τον Βελίαρ, Τριφύλλιε, έκτεινας• Πάτερ όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέ τευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Ἀπολυτίκιον τοῦ Ἱεράρχου. Αγίου Τριφυλλίου α´ ἐπισκόπου Λήδρας
(Χαραλάμπους Μπούσια)
Ἦχος πλ. α´. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Παρακλήτου τὸ σκεῦος τὸ τιμαλφέστατον, καὶ τύπον βίου ἁγίου, φωτολαμπῆ ἀληθῶς, Ἱεράρχην Λήδρων ᾄσμασι τιμήσωμεν, θεῖον Τριφύλλιον πιστοί, τὸν τρυφῶντα νῦν χαρᾶς, ἀφθίτου ἐν πόλῳ δόξης, καὶ τὸν Χριστὸν δυσωποῦντα, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἀπολυτίκιον Ὁσίου Ἰωάννου (Τριανταφυλλίδου), τοῦ νέου Ἐλεήμωνος
Ἦχος α΄. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τῆς Χαλδίας τὸν γόνον Ὀρθοδόξων τὸ κλέϊσμα, τὸ τῆς εὐσεβείας ταμεῖον, Ἰωάννην ὑμνήσωμεν, τὸν χέοντα ἰάματα πιστοῖς, καὶ ἔλεος τοῖς τρέχουσιν αὐτῷ, καρποδότην διδαγμάτων τῶν θεϊκῶν, εἰρήνην τὸν παρέχοντα· δόξα σοι κράζομεν σοφέ, δόξα τῷ σὲ ἀναδείξαντι, πᾶσι τοῖς προσιοῦσί σοι πιστῶς, σκέπην παρήγορον.

Ἀπολυτίκιον Ὁσίας Ἄννης.
(ὑπὸ Ἱερομ.Ἀθανασίου Σιμωνοπετρίτου)
Ἦχος α´. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

κ Λαρίσης φυεῖσα, ἐρημόνησον ᾤκησας, ἅμα σῷ υἱῷ Ἰωάννῃ, μῆτερ Ἄννα τρισόλβιε· λιποῦσα γὰρ συζύγου τὴν στοργήν, ἐν ἔτεσι τριάκοντα πολλούς, ὑπὲρ φύσιν καθυπέμεινας πειρασμούς, ἐν πείνῃ καὶ γυμνότητι. Δόξα τῷ ἐνισχύσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ ἁγιάσαντι, καὶ χορηγήσαντι ὑμᾶς, ἱκέτας ἡμῖν Ὅσιοι.

Ήχος πλ. β’. Όλην αποθέμενοι

Μέγας μάρτυς γέγονας, των δωρεών Παρακλήτου, Σεραφείμ τρισόλβιε, ας Δεσπότης δίδωσι τοις φυλάττουσι, τα Αυτού, εντάλματα, καθαρά καρδία, και ποθούσιν εξομοίωσιν, προς το Αρχέτυπον, ως εν αληθεία επήγγελται. Όθεν ημών την αίτησιν, μη παρίδης Πάτερ ατέλεστον, αλλά σαίς πρεσβείαις, οικείωσον Χριστώ τω ποθητώ, ναούς ποιων Θείου Πνεύματος, εις ζωήν αιώνιον.

iconandlight.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου