Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ιερόσυλοι έκλεψαν από παπά 2.800 ευρώ.

 


Ο άτυχος ιερέας απάντησε σε μήνυμα που δεν… έπρεπε!

Επιτήδειοι δεν είχαν ούτε ιερό ούτε… όσιο, καθώς άρπαξαν από παπά μέσω ηλεκτρονικής απάτης χιλιάδες ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου όταν ήρθε μήνυμα στο messenger της σελίδας στο facebook του Ιερού Ναού στον οποίο είναι εφημέριος ο συγκεκριμένος Ιερέας.

Όπως καταγγέλλει στο ekklisiaonline.gr, στο μήνυμα ήταν κάποιος με το όνομα META SUPPORT και του έγραφε πως , η σελίδας σας πρόκειται να τερματιστεί και είχε έναν σύνδεσμο (link) για να πατήσει να το διορθώσει.

Ο Ιερέας πάτησε τον σύνδεσμο, 2 μέρες μετά εμφανίσθηκε πάλι το ίδιο μήνυμα και αυτή τη φορά είχε ένα κυπριακό νούμερο. Παρότρυναν τον Ιερέα να καλέσει για να τον βοηθήσουν με τη σελίδα του Ιερού Ναού που όπως του έλεγαν είχε κολλήσει bug (Ιούς) και θα έπεφτε.

Στο τηλέφωνο του εμφανίστηκε κάποιος δήθεν τεχνικός του facebook ο οποίος του ζήτησε αρχικά 1.000 ευρώ για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Σε άλλη επικοινωνία δυο εβδομάδες μετά ο τεχνικός ζήτησε άλλα 1.600 ευρώ για υπηρεσίες και 200 για να κάνει έναν έλεγχο στη σελίδα! Ο Ιερέας καλόπιστα είχε δώσει τους κωδικούς στα social και του site του Ναού στους αγνώστους.

Τελικά μέσα Νοεμβρίου, όπως καταγγέλλει ο Ιερέας στο ekklisiaonline.gr, του έριξαν τελείως τη σελίδα του Ναού και τον μπλόκαραν στη σελίδα του facebook από διαχειριστή.

directus.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου