Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αναφέρεται ο προφήτης Μωάμεθ στη Βίβλο;

Το Ισλάμ είναι η τρίτη αβρααμική θρησκεία μετά τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο ιδρυτής του Ισλάμ, ο Προφήτης Μωάμεθ, έδωσε στους ανθρώπους την αληθινή, ανόθευτη διδασκαλία για τον Θεό, γι' αυτό και αναφέρθηκε στη Βίβλο, ώστε οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί να προετοιμαστούν για την προφητεία του. Αναφέρεται πράγματι ο Μωάμεθ στη Βίβλο; Έχουν δίκιο οι μουσουλμάνοι;

Το Ισλάμ είναι η τρίτη αβρααμική θρησκεία μετά τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό.

Υπάρχει ένας στίχος στο ισλαμικό ιερό βιβλίο, το Κοράνι, που λέει ότι υπάρχει μια προφητεία για τον Μωάμεθ στη Βίβλο:

Θα το διατάξω για όσους φοβούνται τον Θεό, πληρώνουν ζακάτ και πιστεύουν στα σημάδια Μας, που ακολουθούν τον αγγελιοφόρο, τον αγράμματο προφήτη, του οποίου το αρχείο θα βρουν στο Ταυράτ και στο Ιντζίλ. (Κοράνι 7:156-157)

Ο αγράμματος προφήτης είναι ο Μωάμεθ. Σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση, ήταν πράγματι αγράμματος. Το Ταουράτ και το Ιντζίλ είναι η Τορά και το Ευαγγέλιο. Η Τορά είναι τα πρώτα 5 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, γνωστά ως Πεντάτευχο του Μωυσή. Το Ευαγγέλιο είναι τα 4 πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης, που περιγράφουν τη ζωή και το κήρυγμα του Ιησού Χριστού.

Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί παραμόρφωσαν σκόπιμα τα ιερά τους κείμενα με την πάροδο του χρόνου για να κρύψουν την αλήθεια της προφητείας για τον Μωάμεθ από τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι μουσουλμάνοι βρίσκουν στο υπάρχον κείμενο της Βίβλου λέξεις για τον κύριο προφήτη του Ισλάμ.

Οι ίδιοι οι Χριστιανοί, από την εποχή του θεολόγου Ιωάννη του Δαμασκηνού, έχουν μιλήσει για αυτό το πρόβλημα ως εξής: δεν υπάρχει καμία προφητεία για τον Μωάμεθ ως προφήτη στη Βίβλο, ή ο Μωάμεθ αναφέρεται μόνο ως ο μελλοντικός Αντίχριστος.

Δεν θα κολυμπήσουμε όμως στην άγρια ​​φύση των χριστιανο-μουσουλμανικών σχέσεων, αλλά θα περάσουμε αμέσως στο κείμενο της Βίβλου. Πού είναι ο Μωάμεθ;

Αντίχριστος και Σατανάς.

Δευτερονόμιο 18:18

Θα τους στείλω έναν Προφήτη σαν εσάς από τα αδέρφια τους. Θα βάλω τα λόγια Μου στο στόμα Του και θα τους μιλήσει ό,τι του διατάξω.

Αυτό είναι το πρώτο απόσπασμα της Βίβλου που θεωρείται προφητεία για τον Μωάμεθ στο Ισλάμ. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να γίνει λόγος εδώ για τον Μωάμεθ, ο οποίος ήταν ξένος σε σχέση με τον εβραϊκό λαό, και όχι από τα αδέρφια. Ο όρος «αδελφοί» στο Δευτερονόμιο εφαρμόζεται ειδικά στους εκπροσώπους του εβραϊκού λαού. Επιπλέον, υπήρχαν πολλοί προφήτες μεταξύ των Εβραίων μετά από αυτό το εδάφιο, και ο Μωάμεθ δεν είναι σίγουρα ο κύριος υποψήφιος.

Δευτερονόμιο 33:2

Είπε: Ο Κύριος ήρθε από το Σινά, ανέβηκε πάνω από το λαό Του από το Σείρ. έλαμψε από το όρος Paran. Ήρθε με μυριάδες αγίους από τα νότια, από τις πλαγιές του βουνού Του.

Μια πολύ περίεργη προφητεία, αλλά από μουσουλμανική σκοπιά, το όρος Σινά μιλάει για τον Μωυσή, το όρος Seir του Ιησού Χριστού και το όρος Paran του Μωάμεθ. Στην πραγματικότητα, εδώ μιλάμε για την ευλογία του Θεού στο μελλοντικό ισραηλινό κράτος, το οποίο ο Θεός ετοίμασε για τους Εβραίους. Επιπλέον, η σύνδεση του Seir με τον Ιησού και του Paran με τον Μωάμεθ είναι παράλογο.

Όλες οι άλλες προφητείες για τον Μωάμεθ στην Παλαιά Διαθήκη είναι της ίδιας αμφίβολης φύσης. Αλλά το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι η προφητεία από το Βιβλίο του Προφήτη Αγγαίο:

«...και θα ταρακουνήσω όλα τα έθνη, και ο επιθυμητός από όλα τα έθνη θα έρθει...» (Αγγαίος 2:7).

Με το Επιθυμητό, ​​οι Μουσουλμάνοι καταλαβαίνουν ακριβώς τον Μωάμεθ. Στα εβραϊκά, αυτή η λέξη γράφεται ως "hemda", έτσι οι μουσουλμάνοι τη βλέπουν ως σύμφωνο με τον Μωάμεθ. Ωστόσο, μια πιο ακριβής μετάφραση αυτού του στίχου λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιθυμητό εκεί, αλλά μιλάμε για θησαυρούς:

«Θα ταράξω όλα τα έθνη και οι θησαυροί τους θα έρθουν εδώ…»
Ο Προφήτης Μωάμεθ στο μυθικό Burak.

Ιωάννης 14:16

Η πιο κοινή προφητεία για τον Μωάμεθ, σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους, βρίσκεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη:

Και θα προσευχηθώ στον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλο Παρηγορητή, για να μείνει μαζί σας για πάντα, το Πνεύμα της αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, γιατί ούτε τον βλέπει ούτε τον γνωρίζει. και Τον γνωρίζετε, γιατί μένει μαζί σας και θα είναι μέσα σας.

Με τον Παρηγορητή (στα ελληνικά, «paraclete»), οι μουσουλμάνοι κατανοούν τον Μωάμεθ, επειδή στο Κοράνι, ο Μωάμεθ ονομάζεται επίσης Αχμάντ, το οποίο, σύμφωνα με τους μουσουλμάνους, είναι συνώνυμο με το ελληνικό «paraclete»:

Με έστειλε ο Αλλάχ σε εσάς για να επιβεβαιώσω την αλήθεια του τι συνέβη στο Ταυράτ πριν από εμένα και να μεταφέρω τα καλά νέα για τον Αγγελιοφόρο που θα έρθει μετά από εμένα, το όνομα του οποίου θα είναι Αχμάντ. (Κοράνι 61:6)

Από τον πρώιμο Χριστιανισμό, το «παράκλητο» ορίστηκε ως το Άγιο Πνεύμα, επειδή ήταν αυτός που άρχισε να ενεργεί μετά τον Ιησού ως το ενεργό πρόσωπο του Θεού. Ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ίδιο τον Ιησού στο 1 Ιωάννη.

Το Ισλάμ είναι η τρίτη αβρααμική θρησκεία μετά τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό.-4

Είναι αστείο, αλλά εκπρόσωποι του μανιχαϊσμού και του μοντανισμού αποκαλούσαν επίσης τους ηγέτες τους τον όρο «paraclete». Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι ακολουθούν τις παραδόσεις των προηγούμενων θρησκειών.

Έτσι, δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Μωάμεθ στη Βίβλο. Φυσικά, οι μουσουλμάνοι δεν συμφωνούν με αυτό, γιατί το Κοράνι δεν μπορεί να κάνει λάθη (στην πραγματικότητα, μπορεί, όπως και άλλα ιερά κείμενα). Ως εκ τούτου, συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτές τις προφητείες και εξηγούν τη μη προφανή τους με τις χριστιανικές προσπάθειες να διαστρεβλώσουν τη Βίβλο.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου