Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Γ.Μ : Θα έρθει ένα ψευτορωμαίικο μην το πιστέψετε…

 


Χαίρεται

Ποιό είναι αυτό το ψευτορωμαίικο ;

Λουκ. 21,19 ἐν τῇ ὑπομονῇ ὑμῶν κτήσασθε τὰς ψυχὰς ὑμῶν.

Κάθε ναός είναι ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ μέσα σε ένα περιβάλλον πειρασμών που ολοένα και δυναμώνουν ως κλοιός υπό τις ΜΕΘΟΔΙΕΣ του σατανά ,μέσα σε μία πειρασμική κατασταση .
Οι ναοί ,οι ενοριακοί ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ναοί ,έχουν αυτό τον σκοπό να βρίσκει ηρεμία ,παρηγορία ,να εργάζεται και να συνεργάζεται με το Άγιον Πνευμα , δια Ιησού Χριστού ,υπομονετικά κάθε πνευματικά κυνηγημένος .
Να αμύνεται ειρηνικά ,προστατευομενός ,κάθε οχλούμενος ενάντια στα πονηρά πνεύματα .
Μέσα στον ναό και με ΥΠΟΜΟΝΗ ,να κτίζεται ο δικός του εσωτερικό ναός του Αγίου Πνεύματος. .

Όταν κτυπούν οι καμπάνες καλούν τον κόσμο σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ , μας καλούν να καταφύγουμε μέσα στον ναό για ΘΕΡΑΠΕΙΑ της τραυματισμένης μας ψυχής ,μέσω των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη τον ναό ,εμείς τον έχουμε ,για να εισέλθουμε σε ένα πνευματικά προστατευμένο περιβάλλον και να εργαστούμε την ΝΟΗΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ μας με την βοήθεια και αόρατη άκτιστη ,συνδρομή του Αγίου Πνεύματος .

Αυτός είναι ο μοναδικός ορθός τρόπος αγιασμού ,δια των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Αποκ. 15,9 καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο εἰσελθεῖν εἰς τὸν ναὸν ἄχρι τελεσθῶσιν αἱ ἑπτὰ πληγαὶ τῶν ἑπτὰ ἀγγέλων.

Όλοι μας ΜΥΣΤΙΚΑ καλούμαστε στον ΝΑΟ ,από τις καμπάνες εσωτερικές ,εξωτερικές .
Καλούμαστε να συμμετάσχουμε με ΥΠΟΜΟΝΗ σε αυτήν την ΜΥΣΤΙΚΗ ,μυστηριακή διαδικάσία της κάθαρσης ,του πνευματικού λουτρού που επιτελείται στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ .
Χωρίς αυτήν την διαδικασία δεν καθαρίζεται ο άνθρωπος ,χωρίς να γίνει μέσα του κατακλυσμός ,το μαρτύριο της συνειδήσεως ,χωρίς να υπομένει μέσα στον ΝΑΟ .
Για αυτό γινόμαστε και παραμένουμε ΧΛΙΑΡΟΙ ,το ψευτορωμαίικo
Δεν ακολουθούμε με υπομονή τον δρόμο των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ και γίναμε το ψευτορωμαίικο .
Αλλά προτιμάμε άλλους δρόμους και καταλήγουμε στην φαρισαική πώρωση ,στην δεξία πτώση του αυτοδικαιωμένου ,σε έναν εύκολο δρόμο να μειώσω τον άλλον για να ανέβω εγώ .
Μας δίνεται χρόνος όσο υπάρχουν ανοικτές εκκλησίες ,όσο δεν υπάρχει διωγμός ,να μπούμε σε έναν ναό ,να συμμετάσχουμε με ΣΙΩΠΗ ΠΙΣΤΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Μυστήριο που εργάζεται ο Θεός μυστικά μέσα και πάνω μας με τρόπους ΑΚΤΙΣΤΟΥΣ ακατάληπτους ,ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ .

καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο εἰσελθεῖν εἰς τὸν ναὸν…

Όταν έκλεισαν οι ναοί και σταμάτησε η Θεία κοινωνία ,βιώσαμε έναν ΤΥΠΟ των εσχάτων ,βιώσαμε μια εσχατολογική κατασταση
Μην ψάχνετε κοσμικές ,επιφανειακές αιτίες ,αλλά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ που περιέχονται στην Αγία Γραφή ,στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ .
Γιατί ; όταν οι ναοί ήταν ανοικτοί δεν τους χρησιμοποιούσαμε όσο και όπως έπρεπε ,έτσι μας δόθηκε μιά προειδοποίηση .
Τότε φώναζε και απειλούσε το ψευτορωμαίικο ,αντί να αναζητήσει τις εύθύνες του ,γιατί επέτρεψε ο Θεός το κλείσιμο των εκκλησιών ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΗΜΩΝ….

Αποκ. 14,6 Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον πετόμενον ἐν μεσουρανήματι, ἔχοντα εὐαγγέλιον αἰώνιον εὐαγγελίσαι ἐπὶ τοὺς καθημένους ἐπὶ τῆς γῆς καὶ ἐπὶ πᾶν ἔθνος καὶ φυλὴν καὶ γλῶσσαν καὶ λαόν,

Ο Ναός την ώρα των Μυστηρίων γίνεται ένα ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ .
Σε αυτό το νοητό εργαστήριο όπου το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ εργάζεται πάνω σε κάθε δηλητηριασμένη ,τραυματισμένη ψύχη ,που δέχθηκε την κλήση από τον ἄγγελον πετόμενον ἐν μεσουρανήματι, ἔχοντα εὐαγγέλιον αἰώνιον και την αποδέχθηκε
Αυτήν την ψυχή την θεραπεύει σταδιακά ,εξωτερικά δεν φαίνεται τίποτα ,γιατί είναι ΜΥΣΤΙΚΗ η διαδικάσία .
Διώχνοντας το σκοτάδι ,κάθε ψέμα το αντικαθιστά με την ΑΛΗΘΕΙΑ ,κάνοντας έναν κρυφό ΜΥΣΤΙΚΟ θεραπευτικό άκτιστο διάλογο με την ασθενή ψυχή .

Αυτό κάνει η Θεία ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ εν Αγίω Πνεύματί δια Ιησού Χριστού ,συνδιαλλέγεται με την ψυχή .
Την γεμίζει ΑΛΗΘΕΙΑ ,την φωτίζει ,διώχνοντας τα ψέματα των δαιμόνων που την γέμισαν με ψέματα και πλάνες για πρόσωπα και καταστάσεις .
Είναι άκτιστη η όλη διαδικάσία ,δεν γίνεται αντιληπτή ,παρά μόνο εκ των καρπών της .

Λουκ. 18,10 ἄνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι…

Όταν θα ξανακλείσουν οι ναοί και οὐδεὶς ἐδύνατο εἰσελθεῖν εἰς τὸν ναὸν τότε θα είναι η ώρα των επτά πληγών .
Τότε θα είναι η ώρα της Οργης του Θεού ,που μας έδωσε τον χρόνο ,τον χώρο ,τον τόπο και τον τρόπο της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ για να μπορέσουμε να μετανοήσουμε και εμείς αδιαφορήσαμε .

Γεν. 2,15 Καὶ ἔλαβε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἔπλασε, καὶ ἔθετο αὐτὸν ἐν τῷ παραδείσῳ τῆς τρυφῆς, ἐργάζεσθαι αὐτὸν καὶ φυλάσσειν.

Ο κάθε ναός ,κάθε εκκλησία είναι ένας επίγειος πνευματικός προστατευμένος,φυλασσόμενος παράδεισος .
Χώρος που ο Θεός οικονόμησε η ΑΓΑΠΗ του για εμάς ,για να ησυχάζουμε και να εργαζόμαστε ἐργάζεσθαι αὐτὸν καὶ φυλάσσειν.
Εμείς να βάλουμε την Θέληση ,να βιάσουμε τον εαυτό μας με υπομονη μέσα σε αυτόν τον παράδεισο και εκείνος θα μας μετουσιώσει σε αγίους ,σε ναούς του Αγίου Πνεύματος .
Αυτός είναι ο ορθός ,ταπεινός τρόπος του Ρωμαίικου .

Ψευτορωμαιική σωτηρία …

Εμείς όμως αρνούμαστε , αδιαφορούμε ,δεν θελουμε ούτε αυτόν τον παράδεισο ,τον βλασφημούμε ,τον κοροιδεύουμε ,τον καταστρέφουμε με την συμπεριφορά μας ,σε κάθε ευκαιρία .
Επιλέγουμε ομιλίες ,συνάξεις , πλανεμένους φίλους ,γέρους , συσσωρεύουμε γνώσεις Ανταλλάσουμε βίντεο ,ομιλίες , είμαστε σε viber ομάδες κ.α που όμως δεν είναι μυστικές ,αλλά διανοητικές ,σαρκικές εργασίες .
Εκτός από ένα μικρό ποίμνιο που ακόμα ακούει την κλήση του παραδείσου ,τις καμπάνες και προσέρχεται για να εργαστεί και να τον φυλάξει και μπορεί να μην έχει κινητό ,να μην ξέρει το ιντερνετ και το viber να μην μπαίνει σε site ..
Έτσι έρχεται η ώρα που κλείνει o ναός και δεν δέχεται πλέον κανέναν όταν δεν υπάρχουν μύστες .
όσο όμως υπάρχουν εκκλήσίες ανοικτές και τελούν ΜΥΣΤΗΡΙΑ τότε υπάρχει ακόμα χρόνος ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ,τότε ακόμα ο παράδεισος λειτουργεί και μας δέχεται

Όταν θα κλείσει αυτός ο επι γής παράδεισος τότε θα ξεκινήσει και η καταστροφή του κόσμου .

Ακόμα όμως παραμένει ανοικτός και μας περιμένει , σε κάθε γειτονιά ,σε κάθε ενορία .
Θα έλθει και η ώρα που ο Θεός θα οικονομήσει με το σχέδιο να το κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο και να τρέξουμε να τον γεμίσουμε και πρώτα πρώτα την Αγία του Θεού Σοφία …

Ρωμαίικο και ψευτορωμαίικο

Το ψευτορωμαιικό είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η εσωτερική αλλαγή ,η πνευματικότητα ,ο αγιασμός της ψυχής επιτυγχάνεται προτεσταντικά ,με τις γνώσεις ,τα πτυχία ,τις γνωριμίες ,δια των θέσεων και αξιωμάτων με κοσμικό τρόπο ,με μια εξωτερική επίπλαστη ευγένεια .
Τους ακολουθούν κατα χιλιάδες στα social media σε ιστοσελίδες ,είναι κοσμικοί αλλά και ρασοφόροι είναι αυτοί που το δείχνουν εύκολο χωρίς πόνο …
κραυγάζουν και δεν δέχονται διόρθωση ,είναι γλυκανάλατοι ,αλλά έτοιμοι να πετάξουν δηλητήριο σε όποιον τους αμφισβητήσει και τους διορθώσει ,προσπαθήσει να τους νουθετήσει.
Είναι αυτοί που διδάσκουν το Ευαγγέλιο αλλά δεν το βιώνουν ,που δεν έχουν καρπούς του Αγίου Πνεύματος ,που δεν ακολούθησαν τον δρόμο των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ της σιωπής και υπομονής του Μαρτυρίου της συνείδησης ,της μόνωσης ,της ησυχίας ,της ξενιτείας αλλά της εκκοσμίκευσης .της λατρείας του κόσμου .τον εύκολο δρόμο ενός ψευτικου αγιασμού

οὐ πολλοὶ σοφοὶ κατὰ σάρκα, οὐ πολλοὶ δυνατοί, οὐ πολλοὶ εὐγενεῖς,

Το Ρωμαίικο είναι οι αόρατοι Μύστες ,ασκητές , στον μοναχισμό , αλλά και στον κόσμο
Αυτοί που ζουν ανάμεσα μας δεν τους βλέπουμε γιατί δεν κραυγάζουν ,δεν έχουν πτυχία και κοσμικές διακρίσεις ,αλλά είναι αόρατοι ,αφανείς για τον κόσμο .
Αλλά ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ δια Ιησού Χριστού εν Αγίω Πνεύματί με υπομονή και ταπείνωση προετοιμάζονται για να γεμίσουν την Αγία του Θεού Σοφία
Όταν για αυτούς θα μας την δώσει ο Θεός πίσω ,αυτοί θα φανερώσουν και θα εξουδετερώσουν την κατάλληλη ώρα τον πραγματικό τον κρυφό εχθρό ,το ψευτορωμαίικο

Α Κορ. 1,26 Βλέπετε γὰρ τὴν κλῆσιν ὑμῶν, ἀδελφοί, ὅτι οὐ πολλοὶ σοφοὶ κατὰ σάρκα, οὐ πολλοὶ δυνατοί, οὐ πολλοὶ εὐγενεῖς,
Α Κορ. 1,27 ἀλλὰ τὰ μωρὰ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα τοὺς σοφοὺς καταισχύνῃ, καὶ τὰ ἀσθενῆ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς ἵνα καταισχύνῃ τὰ ἰσχυρά
Α Κορ. 1,28 καὶ τὰ ἀγενῆ τοῦ κόσμου καὶ τὰ ἐξουθενημένα ἐξελέξατο ὁ Θεός, καὶ τὰ μὴ ὄντα, ἵνα τὰ ὄντα καταργήσῃ,

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αίτωλος μας προειδοποίησε , για αυτό το ψευτορωμαίικο ,για αυτούς που αλλού λέει το κακό θα σας έρθει από τους μορφωμένους .
θα μας προτείνουν έναν εύκολο τρόπο σωτηρίας ,εκτός ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ έναν ΓΝΩΣΤΙΚΟ τρόπο αλλά όχι ΜΥΣΤΙΚΟ που τον επιτελεί το ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ αλλά οι γνώσεις ,η διάνοια του ανθρώπου ….

Αποκ. 2,17 Ὁ ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.

Η σωτηρία της ψυχής επιτελέιται ΜΥΣΤΙΚΑ δια των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.
και όχι πίσω από κάποιον πλανεμένο γέρο ,ψευδοπροφήτη ,ψευδοχριστό , Θεολόγο ,πωρωμένο ,σύγχρονο φαρισαίο ψευτορωμιό ,έναν κρυμμένο γνωστικό .

Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας

Γ.Μ

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου