Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ποιος ήταν ο Νώε που έζησε 950 χρόνια;

 

Λέγεται ότι στην αρχαιότητα, μερικοί άνθρωποι ζούσαν απίστευτα μεγάλη ζωή.

Σήμερα, όταν μιλάμε για ανθρώπους που αγαπούν για περισσότερα από 200 χρόνια, πόσο μάλλον 900 χρόνια, βάζουμε αμέσως το σκεπτικιστικό μας καπέλο και λέμε ότι μια τόσο μεγάλη ζωή είναι αδύνατη.

Καλώς ήρθατε στο κανάλι "The Other Side of History|Legends"

Παρόλα αυτά, τα αρχαία κείμενα λένε το αντίθετο.

Στο μακρινό παρελθόν, είκοσι άρρενες πρόγονοι ζούσαν μεταξύ του Αδάμ, που θεωρούνταν ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, και του Αβραάμ, του ανθρώπου που πιστώθηκε ότι δημιούργησε τη Διαθήκη.

Από αυτή την αρχαία ιστορία μπορούμε να επιλέξουμε δέκα Πατριάρχες, οι οποίοι συχνά αποκαλούνται Πατριάρχες της Προκατακλυσμιαίας περιόδου επειδή ζούσαν στη Γη πριν ο Μεγάλος Κατακλυσμός σαρώσει τη γη.

Για όσους είναι καινούργιοι στο κανάλι, προτείνω να εγγραφείτε και να πείτε ένα «μπράβο»... Γενικά, όλοι πρέπει να υποστηρίζουν το κανάλι!

Μακροζωία των προγόνων του Νώε.

 Ο Μαθουσάλα θεωρήθηκε ο άνθρωπος με μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ζωές στην ιστορία της Γης και έζησε απίστευτα 969 χρόνια πριν από την καταστροφή που προκλήθηκε από τον Μεγάλο Κατακλυσμό.

Ο Μαθουσάλα ήταν ο παππούς του Νώε.

Ο Νώε αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη στο Πρώτο Βιβλίο των Χρονικών, καθώς και στα βιβλία Τωβίτ, Σοφία, Σιράχ, Ησαΐας, Ιεζεκιήλ, 2 Έσδρας, 4 Μακκαβαίων. στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά, Εβραίους, Α' Πέτρου και Β' Πέτρου.

Σύμφωνα με το Tanakh και τη Βίβλο, ο Νώε, μαζί με τη σύζυγό του, τους γιους του Σημ, Χαμ και Ιάφεθ, και τις νύφες του, ήταν ένας από τους οκτώ επιζώντες του μεγάλου κατακλυσμού που προκάλεσε ο Θεός για να καταστρέψει τους σκληρούς απογόνους του Αδάμ και Εύα.

Όταν ο Νώε ήταν 600 ετών, ο Θεός τον διέταξε να κατασκευάσει μια τεράστια κιβωτό, φτιαγμένη από ξύλο γόφερ, η οποία χρησίμευε για να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς και κάθε είδους ζώα στη Γη, κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, ο Νώε θεωρείται επίσης από τις Αβρααμικές θρησκείες ως ο πατέρας της ανθρωπότητας μέσω των απογόνων των τριών γιων του.

Σύμφωνα με αρχαία κείμενα, ο Νώε ήταν ο δέκατος και τελευταίος από τους υπερμακρόβιους προκατακλυσμιαίους πατριάρχες: ο Νώε πέθανε 350 χρόνια μετά τον κατακλυσμό σε ηλικία 950 ετών. Η Αγία Γραφή και άλλα αρχαία κείμενα εξηγούν πώς ο Νώε ήταν ο τρίτος μακρύτερος άνθρωπος σε ολόκληρη τη Βίβλο, ξεπερνώντας ακόμη και τον Αδάμ, ο οποίος έζησε μέχρι τα 930 χρόνια. Εξάλλου, ανάλογα με τη μακρόχρονη ζωή του, απέκτησε τρία παιδιά ηλικίας άνω των 500 ετών.

Αν και αρκετοί επιστήμονες αρνούνται να αποδεχθούν την ύπαρξη μιας «παγκόσμιας πλημμύρας», υπάρχουν στοιχεία για τεράστιες πλημμύρες, καθώς διάφοροι αρχαιολόγοι επισημαίνουν μια ιστορική πλημμύρα κάπου μεταξύ 5.000 και 7.000 ετών πριν που επηρέασε εδάφη που εκτείνονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Η θάλασσα σε αυτό που πολλοί αποκαλούν το λίκνο του πολιτισμού, ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη.

Τελικά, οι γιοι του Νώε έγιναν οι πρόγονοι μιας νέας ανθρωπότητας.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν μια ηθικά ανανεωμένη ανθρωπότητα, όπως θα ερχόταν να το αποδείξει η Βαβυλώνα.

Η ανθρώπινη καρδιά θα συνεχίσει να είναι επιρρεπής στην αμαρτία.

Παρόλα αυτά, ο Θεός συνέχισε να εργάζεται σε όλη την ιστορία για να ολοκληρώσει το σχέδιο λύτρωσής Του.

Ιστορικά, είναι ευρέως γνωστό ότι μετά τον Νώε, το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου μειώθηκε απότομα σε «μόνο» 120 χρόνια, όπως βλέπουμε στο παράδειγμα του Μωυσή.

Αυτό το ιστορικό γεγονός εγείρει μια σειρά ερωτημάτων.

Ποιοι ήταν αυτοί οι λεγόμενοι προκατακλυσμιαίοι πατριάρχες; Γιατί και πώς μπόρεσαν να ζήσουν για εκατοντάδες χρόνια;

Ιστορία και μακροζωία των πρώτων βασιλιάδων.


 

 Στο βιβλίο της Γένεσης δίνονται οι εξής ζωές στους πατριάρχες: Αδάμ 930 χρόνια, Σεθ 912, Ενός 905, Κενάν 910, Μαχαλαλεήλ 895, Ιαρέντ 962, Ενώχ 365 (δεν πέθανε, αλλά τον πήρε ο Θεός), Μεθουσάλα 969, Λαμέχ 777, Νώε 950.

Ήταν διαφορετικοί από τους απλούς ανθρώπους; Ίσως γενετικά διαφορετικό; Είναι ενδιαφέρον ότι αποδείξεις υπερμακράς διάρκειας ζωής εμφανίζονται σε πολλά διαφορετικά αρχαία κείμενα.

Για παράδειγμα, ο Βασιλικός Κανόνας του Τορίνο περιγράφει στις δύο τελευταίες γραμμές της στήλης ένα είδος περίληψης ολόκληρου του εγγράφου, όπου μπορούμε να διαβάσουμε: «... Σεβασμιώτατε Shemsu-Hor, 13.420 χρόνια. Κανόνες πριν από το Shemsu-Khor για 23.200 χρόνια. Συνολικά 36.620 χρόνια».

Επιπλέον, ο διάσημος κατάλογος των Σουμερίων βασιλιάδων, όπως ο Βασιλικός Κανόνας του Τορίνο, περιγράφει απίστευτα μακροχρόνιες βασιλείες:

«Αφού κατέβηκε το βασίλειο από τον ουρανό, το βασίλειο πέρασε στον Έριντουγκ. Στο Ερίντουγκ, ο Αλουλίμ έγινε βασιλιάς. βασίλεψε για 28.800 χρόνια. Ο Αλαλγιάρ κυβέρνησε για 36.000 χρόνια. 2 βασιλιάδες? βασίλεψαν για 64.800 χρόνια».

Λοιπόν, ποια στη Γη ήταν τα πλάσματα που περιγράφηκαν ως οι υπερμακρόβιοι προκατακλυσμιαίοι πατριάρχες; Απλοί άνθρωποι με παρερμηνευμένη ή κακώς μεταφρασμένη διάρκεια ζωής;

Ή μήπως, όπως έχουν προτείνει πολλοί συγγραφείς, τα πλάσματα που περιγράφονται στη Λίστα των Σουμερίων Βασιλέων, στον Βασιλικό Κανόνα του Τορίνο και οι υπερανθεκτικοί πατριάρχες του προκατακλυσμού δεν ήταν απλοί άνθρωποι, αλλά πλάσματα όχι μόνο από τη Γη;

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου