Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Πύρινος λόγος του Γέροντα: Ο Θεός με ό,τι κάνουμε τώρα, ούτε θα μας πνίξει ούτε θα μας κάψει αλλά…

 


Σε μια εποχή που πολλοί προσπαθούν να αφανίσουν την Πίστη μας, την Πατρίδα μας, την Οικογένεια, την Ηθική και ό,τι άλλο σωστό και ορθό με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές, χρειάζεται ακόμα περισσότερο να αγωνιστούμε για τη λαίλαπα που έρχεται.

Μεγαλώσαμε με Χριστό, ήθη, αξίες, Πατρίδα, οικογένεια, πρότυπα που δημιουργούσαν συγκροτημένους ανθρώπους χωρίς προβλήματα, χωρίς ψυχασθένειες, χωρίς καταθλίψεις, χωρίς βία ή αν υπήρχαν ήταν σε πολύ μηδαμινό ποσοστό. Και σήμερα βλέπουμε με τη δική τους ξένη δυτικόφερτη ψευτοπρόοδο που επιθυμούν να μας επιβάλλουν, η οποία στο πέρασμά της δημιουργεί όλα αυτά τα αίσχη που ζούμε σήμερα.

Τι άλλο περιμένουμε για να συγκλονιστούμε ώστε αφυπνισθούμε και να αντισταθούμε σε καθετί ανήθικο ή αμαρτωλό επιθυμούν να μας το περάσουν ως σωστό; Τι άλλο περιμένουμε να δούμε για να καταλάβουμε ότι σιγά σιγά ισοπεδώνουν τα παιδιά μας, τα παιδιά της αυριανής κοινωνίας;


 

Προσωπικά φωνάζω από τη δεκαετία του ‘80 για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, με εκατοντάδες κηρύγματα μέχρι και σήμερα και χιλιάδες έντυπα με άρθρα για να ξυπνήσω τις συνειδήσεις. Μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, εκδώσαμε και σύγχρονα τραγούδια τα οποία μιλούσαν για όλα αυτά που ζούμε σήμερα και που κάποιοι θέλουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα.

Geron Nektarios 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου