Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Πόλεμοι και συγκρούσεις μεταξύ των εθνών. Τι είπε ο Ιησούς για αυτό;



Βλέποντας τη σειρά των γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, είμαι ακόμη πιο πεπεισμένος ότι κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά σε ένα μεγάλο και ένδοξο γεγονός - τη δεύτερη έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Βλέποντας τη σειρά των γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, είμαι ακόμη πιο πεπεισμένος ότι κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά σε ένα μεγάλο και ένδοξο γεγονός - τη δεύτερη έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στη Βίβλο, ο Ιησούς απαρίθμησε τα σημάδια που θα προανήγγειλαν την επιστροφή Του. Και σε αυτό το σύντομο άρθρο θέλω να σας μιλήσω για μερικά από τα σημάδια που εμφανίζονται όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες - πολέμους, συγκρούσεις και εξεγέρσεις. Γιατί ο Κύριος μας έδωσε αυτή τη γνώση και τι πρέπει να κάνουν οι πιστοί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή;

Γιατί ο Ιησούς λέει αυτά τα γεγονότα;

Τα σημάδια που απαριθμεί ο Ιησούς στα Ευαγγέλια συμβαίνουν παντού. Το ρολόι των εσχάτων καιρών εξαντλείται, και πλησιάζουμε γρήγορα στο τέλος της εποχής της Εκκλησίας.

Ωστόσο, ο Ιησούς μας είπε για όλα αυτά τα σημάδια όχι για να μας φοβίσει, αλλά για να μας προετοιμάσει και να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να ζούμε αυτές τις τελευταίες από τις τελευταίες ημέρες. Η Βίβλος λέει:

«Διότι ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα φόβου, αλλά δύναμης και αγάπης και φρόνημα» (Β΄ Τιμόθεο 1:7).

Είναι αλήθεια ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην πορεία, αλλά η Γραφή λέει επίσης ότι...

«Όλα αυτά τα νικάμε με τη δύναμη Εκείνου που μας αγάπησε» (Ρωμαίους 8:23)

Η λέξη «ξεπερνάω» είναι η ελληνική λέξη hupernikao , η οποία προέρχεται από τις λέξεις huper και nikao . Η λέξη huper σε αυτή την περίπτωση σημαίνει «πάνω», «να είσαι πιο ψηλά», «υπερβαίνει κάτι» και μεταφέρει την ιδέα της ανωτερότητας.

Περιγράφει κάτι σπουδαίο, πρωταρχικό, εξαιρετικό, πρώτης τάξεως, επιλεκτικό - κάτι που είναι μεγαλύτερο, υψηλότερο, καλύτερο. που είναι ανώτερο από τους άλλους, δεν έχει όμοιο, έχει αξεπέραστες ιδιότητες, δεν έχει ανάλογα ανάμεσα σε ανθρώπους ή φαινόμενα. Το δεύτερο μέρος της λέξης 
(nikao) περιγράφει τον νικητή, θριαμβευτή, κατακτητή, κύριο. Ολόκληρη η λέξη hupernikao περιγράφει έναν αξεπέραστο νικητή, έναν αήττητο κατακτητή, έναν μεγάλο θριαμβευτή - αυτό που μπορεί να ονομαστεί "απίστευτη νικηφόρα δύναμη".

Αυτοί είμαστε πραγματικά!

Πόλεμοι και πολεμικές φήμες

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της δεύτερης παρουσίας που ανέφερε ο Ιησούς:

«Προσέξτε να μην τρομάξετε, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά το τέλος δεν είναι ακόμη· διότι έθνος θα εγερθεί εναντίον έθνους, και βασιλεία εναντίον βασιλείας...» (Ματθαίος 24:6-7, βλέπε επίσης Μάρκο 13:7-8· Λουκάς 21:9-10)

Στις μέρες μας ξεσπούν πόλεμοι εδώ κι εκεί. Αλλά δεν πρέπει να τρομοκρατούμαστε και να στενοχωρηθούμε, γιατί ο Κύριος είπε ότι «όλα αυτά πρέπει να γίνουν », που σημαίνει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης! Δεν πρέπει να ανησυχούμε ή να φοβόμαστε, γιατί ο Επουράνιος Πατέρας μας θα μας φροντίσει, όποια κατάσταση κι αν προκύψει, όποια νέα κι αν ακούσουμε, όποιους πολέμους κι αν κάνουν τα έθνη μεταξύ τους. Ο Ιησούς μας είπε να κρατήσουμε ειρήνη και ησυχία γιατί όλα όσα συμβαίνουν είναι σημάδι της σύντομης έλευσης Του!

Εθνοτική αντιπαράθεση

«Έθνος θα εγερθεί εναντίον έθνους, και βασιλεία εναντίον βασιλείας»  είναι ένα άλλο σημάδι για το οποίο μίλησε ο Ιησούς (βλέπε Ματθαίος 24:7). Η λέξη έθνος – « λαός », σημαίνει « εθνοτική ομάδα ».

Αυτός ο στίχος μπορεί να μεταφραστεί ως: 
«Μια εθνική ομάδα θα ξεσηκωθεί εναντίον μιας άλλης εθνικής ομάδας». Αυτή είναι μια προφητεία του Ιησού ότι πριν από τη δεύτερη παρουσία Του, εθνοτικές ομάδες που στερούνται για πολύ καιρό την ελευθερία της εθνικής έκφρασης θα απαιτήσουν αυτονομία και ανεξαρτησία. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, διαφορετικές εθνότητες διεκδικούν τα δικαιώματά τους και διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.

Αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων παρατηρείται σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχει ένας αγώνας μεταξύ μαύρων και λευκών, Ιρλανδών και Άγγλων και οι ομοφυλόφιλοι του δυτικού κόσμου απαιτούν να αναγνωριστούν ως «εθνική μειονότητα» με τα δικά τους δικαιώματα.

Με τις λέξεις 
«έθνος θα εγερθεί εναντίον έθνους», ο Ιησούς προέβλεψε ότι πριν από τον ερχομό Του θα επικρατούσε χάος και άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και εθνικοτήτων θα φώναζαν για τα δικαιώματά τους και θα πολεμούσαν για αυτά. Αυτή είναι μια εικόνα ενός κόσμου που καταρρέει.

Αναταραχή

Ένα άλλο σημάδι της επερχόμενης έλευσης του Χριστού είναι η σύγχυση:

«Όταν ακούτε για πολέμους και αναταραχή, μη τρομάζετε...» (Λουκάς 21:9)

Η λέξη « σύγχυση » σημαίνει « σύγχυση, αταξία, αναρχία, αναταραχή ».

Ο σημερινός κόσμος είναι πιο μπερδεμένος και ταραγμένος από ποτέ. Ακόμη και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα που συνδέονται με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια.

Σε όλο τον κόσμο, το ποσοστό εγκληματικότητας αυξάνεται με τέτοιο ρυθμό που οι αρχές δημόσιας τάξης και πολιτικής ασφάλειας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους παραβάτες και οι φυλακές δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους κρατούμενους. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα εξαπλώνονται με τέτοιο ρυθμό που ορισμένες χώρες της Κεντρικής Αφρικής θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες δεκαετίες εάν δεν σταματήσει η διαδικασία. Λόγω της εσωτερικής αταξίας και των εχθροπραξιών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εθνικής κατάρρευσης. Το νομισματικό σύστημα ξεφεύγει από τον έλεγχο και προφανώς δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να γνωρίζει πού κατατίθενται τα χρήματα και πώς να οργανώσει τον έλεγχό του. Παντού επικρατεί αναρχία, σύγχυση και αστάθεια.

Αλλά ο Ιησούς επαναλαμβάνει: μην αφήσετε αυτό να σας τρομάξει! Ο Κύριος ελέγχει τα γεγονότα, και ό,τι συμβαίνει είναι σημάδι του ερχομού Του. 
Ο Ιησούς θα έρθει ως Κυβερνήτης και θα αποκαταστήσει την τάξη. Το χάος και η αναταραχή θα σταματήσουν.

Πώς να διατηρήσετε την ειρήνη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές;

Τα καλά νέα είναι ότι παρά όλα όσα συμβαίνουν, παρά όλα όσα βλέπουμε ή ακούμε στο τέλος της εποχής μας, δεν πρέπει να φοβόμαστε, γιατί η ειρήνη του Θεού μπορεί να προστατεύει τις καρδιές και το νου μας εν Χριστώ Ιησού.

Με την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος, ο Απόστολος Παύλος έγραψε:

«Και η ειρήνη του Θεού, η οποία υπερβαίνει κάθε νόηση, θα φυλάξει τις καρδιές και τα νου σας εν Χριστώ Ιησού» (Φιλιππησίους 4:7).

Η λέξη « κρατώ » σε αυτόν τον στίχο είναι η ελληνική λέξη φρούρεο . Αυτή είναι μια μετάφραση ενός στρατιωτικού όρου που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν πολεμιστή που κρατούσε πιστά το ρολόι του στις πύλες της πόλης: φρουρούσε και έλεγχε όλους όσους έμπαιναν και έβγαιναν από την πόλη. Αυτοί ήταν πολεμιστές που παρακολουθούσαν τις πύλες της πόλης. Και χρειαζόταν η έγκρισή τους για να μπουν στην πόλη. Αυτή η λέξη σημαίνει επίσης «να προστατεύεις και να διαφυλάξεις ό,τι σου έχει εμπιστευτεί υπό την ευθύνη και τη φροντίδα σου».

Η χρήση της λέξης 
φρουραίο από τον απόστολο Παύλο , που εδώ μεταφράζεται ως « κρατώ », μας δείχνει ότι αν επιτρέψουμε στην ειρήνη του Θεού να λειτουργήσει μέσα μας, αυτή θα φρουρήσει στην πόρτα της καρδιάς και του μυαλού μας. Και όπως οι πολεμιστές του 1ου αιώνα που στάθηκαν στις πύλες της πόλης και αποφάσισαν ποιον να αφήσουν και ποιον να μην μπει, η ειρήνη του Θεού θα φρουρήσει την καρδιά και το μυαλό μας και θα κρατήσει μακριά τους εισβολείς, συμπεριλαμβανομένων όλων των μορφών φόβου, πανικού και φρίκη. Η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος θα απαγορευτεί!

Ταυτόχρονα, η ειρήνη του Θεού θα παρέχει πρόσβαση σε όλα τα καλά πράγματα που αναφέρονται στον λόγο του Θεού. Θα ανοίξει με χαρά τις πόρτες και θα πει: 
«Δύναμη του Θεού, καλώς ήρθες! Αίμα Χριστού, καλώς ήρθες! Αγάπη του Θεού, καλώς ήρθες!» Η ειρήνη του Θεού θα πει: "Ελάτε μέσα!" – ό,τι είναι έντιμο, δίκαιο, αγνό, ευγενικό, καλής φήμης, ενάρετο και αξιέπαινο (βλέπε Φιλιππησίους 4:8). Εάν η ειρήνη του Θεού λειτουργεί στη ζωή μας, τότε, παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας, θα διατηρήσει την καρδιά και το νου μας στον Χριστό Ιησού.

Πολλά από αυτά που προέβλεψε ο Ιησούς συμβαίνουν ήδη ή αρχίζουν να συμβαίνουν στην εποχή μας. Παρόλο που οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες σε όλη τη γη είναι πολύ ασταθείς, μπορούμε να χαρούμε γιατί όλα δείχνουν την επικείμενη επιστροφή του Ιησού!

Γνωρίζουμε ότι μια μέρα ο Κύριος και Σωτήρας μας, ο Βασιλιάς των βασιλιάδων και ο Κύριος των κυρίων θα επιστρέψει στη γη, θα σταματήσει την καταστροφή και το κακό με μια λέξη του στόματός Του και θα ιδρύσει το Βασίλειο της χαράς Του. Έρχεται μια υπέροχη στιγμή! Η γη περίμενε αυτή τη μεγάλη και ένδοξη στιγμή από τη δημιουργία!


Επίσκοπος Ρικ Ρένερ.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου