Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Μια πραγματική φωτογραφία της Παναγίας πάνω από το ναό.

 

Η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έγινε στην πόλη Ζειτούν της Αιγύπτου. Το φαινόμενο καταγράφηκε το βράδυ της 2ας Απριλίου 1968, όταν ένας μουσουλμάνος μηχανικός λεωφορείων ονόματι Farouk Mohammed Atwa, ο οποίος δούλευε απέναντι από την κοπτική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στη Ζεϊτούν, πίστεψε ότι είδε μια γυναίκα να προσπαθεί να αυτοκτονήσει πηδώντας από ο ναός.

Φωτογραφία της Παναγίας πάνω από την εκκλησία της Παναγίας στο Ζεϊτούν, Κάιρο.

Άλλοι δύο άνδρες παρατήρησαν επίσης μια λευκή φιγούρα στην οροφή της εκκλησίας και το ανέφεραν στην αστυνομία. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος και η αστυνομία προσπάθησε να το διαλύσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό που είδαν οι μάρτυρες ήταν απλώς η αντανάκλαση του φωτός από τα φώτα του δρόμου.

Είναι όμως;

Ωστόσο, το πλήθος φέρεται να αντιλήφθηκε την εμφάνιση ως φαινομενική οπτασία της Παναγίας και ως εκ τούτου οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει το πλήθος ήταν ανεπιτυχείς. Η ίδια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε λίγα λεπτά.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Απριλίου, το φαινόμενο επαναλήφθηκε, και πάλι κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Μετά από αυτό, τα φαινόμενα έγιναν πιο συχνά, μερικές φορές δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για αρκετά χρόνια, λήγοντας το 1971.

Σύμφωνα με την κοπτική παράδοση, αυτό το μέρος είναι ένα από τα μέρη όπου έμεινε η Αγία Οικογένεια κατά τη διάρκεια της πτήσης τους στην Αίγυπτο.

Ο επικεφαλής της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, Πάπας Κύριλλος ΣΤ' της Αλεξάνδρειας, διόρισε μια επιτροπή από υψηλόβαθμους ιερείς και επισκόπους για να διερευνήσει το θέμα, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Γρηγόριο, στον κοπτικό πολιτισμό και την επιστημονική έρευνα. Στις 4 Μαΐου, ο Κύριλλος ΣΤ' δημοσίευσε επίσημη δήλωση επιβεβαιώνοντας τα φαινόμενα.

Οι μοναχές της Εταιρείας της Ιερής Καρδιάς παρακολούθησαν επίσης τις εμφανίσεις και έστειλαν λεπτομερή αναφορά στο Βατικανό, με αποτέλεσμα να φτάσει ένας απεσταλμένος στις 28 Απριλίου, ο οποίος επίσης είδε τις εμφανίσεις και έστειλε αναφορά στον Πάπα Παύλο ΣΤ'.

Η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έγινε στην πόλη Ζειτούν της Αιγύπτου.-2

Όταν η οπτασία εμφανίστηκε πάνω από την Κοπτική Εκκλησία, το Βατικανό άφησε την έρευνα στις κοπτικές αρχές. Στις 5 Μαΐου 1968, ο Πάπας Κύριλλος ΣΤ' της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενέκρινε την εμφάνιση.

Οι εμφανίσεις έγιναν επίσης μάρτυρες από τον Πρόεδρο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ και απαθανατίστηκαν από φωτογράφους εφημερίδων και την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έγινε στην πόλη Ζειτούν της Αιγύπτου.-3

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν κατάφεραν να βρουν εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Δεν βρέθηκε συσκευή ικανή να προβάλει εικόνα σε ακτίνα δεκαπέντε μιλίων, ενώ μεγάλος αριθμός φωτογραφιών από ανεξάρτητες πηγές υποδηλώνει ότι δεν είχε γίνει καμία φωτογραφική χειραγώγηση.

Ανίκανη να δώσει μια εναλλακτική εξήγηση για τα φωτεινά οράματα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση κατέγραψε το φαινόμενο ως πραγματικό.

Η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έγινε στην πόλη Ζειτούν της Αιγύπτου.-4
Οι κοινωνιολόγοι Ρόμπερτ Βαρθολομαίος και Έριχ Γκουντ θεωρούν τις εμφανίσεις του Ζεϊτούν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μαζικής υστερίας: «Φαίνεται ότι οι παρατηρητές της Παναγίας είχαν προδιάθεση από θρησκευτικές απόψεις και κοινωνικές προσδοκίες να ερμηνεύσουν φωτεινά φαινόμενα που σχετίζονται με την Παναγία».

Ωστόσο, αυτές οι ερμηνείες δεν συνάδουν με το γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν δει εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Αιγύπτιου Προέδρου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

Η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έγινε στην πόλη Ζειτούν της Αιγύπτου.-5

Επομένως, θα ήταν ανόητο να πούμε ότι ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ προσχώρησε στους Κόπτες απλώς και μόνο για χάρη της υποστήριξης του λαού. Επιπλέον, η δίωξη των χριστιανικών μειονοτήτων στην Αίγυπτο έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα ότι τόσο οι Μουσουλμάνοι όσο και οι Χριστιανοί μπορούν να έχουν την ίδια άποψη για τη Μαρία, ειδικά ότι η οπτασία συνέβη πάνω από την εκκλησία.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου