Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Προχωρούν οι εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Πατρών - Πώς είναι σήμερα η εκκλησία - ΦΩΤΟ.

Ο σεισμός του 2008 "χτύπησε" και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Πατρών και ακόμα οι Προχωρούν οι εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Πατρών - Πώς είναι σήμερα η εκκλησία - ΦΩΤΟ Πανηγύριζε χθες
εργασίες για την αναστήλωσή του, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο φαίνεται πως πια έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο ναός χθες 16 Αυγούστου πανηγύριζε και οι πύλες του ήταν ανοικτές. Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του ναού έχουν προχωρήσει και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι πρώτες αγιογραφίες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Ο Άγιος Γεράσιμος "δεσπόζει" στην Ακτή Δυμαίων. Είναι ένας από τους πιο παλαιούς ναούς με ένα όμορφο ανθοστόλιστο προαύλιο. Το 1878 η Αγγελική Γεωργακοπούλου δώρησε στην θέση Γυρί, όπως λεγόταν τότε η περιοχή, δύο στρέμματα αμπελιού, για να χτιστεί ναός για τον Αγιο Γεράσιμο. Η δωρεά έγινε προς την ''Φιλανθρωπική Εταιρεία ο Αγιος Γεράσιμος'' που είχε συσταθεί από το 1874 και το 1893 μετονομάστηκε σε ''Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων''. Ο Ναός χτίστηκε το 1891 σε σχέδιο του μηχανικού του Δήμου Δ.Λυκούδη που ήταν Κεφαλλονίτης αναφέρει το http://laiki-patrwn.blogspot.gr/2014/10/blog-post_67.html.
τον Ιανουάριο του 2013 ο Σύλλογος των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού, που χαρακτηρίστηκε σεισμόπληκτος.
Οι εργασίες άρχισαν με χρήματα του Συλλόγου και συνεχίζονται με την οικονομική συνεισφορά των μελών και ενοριτών.Οι θείες λειτουργίες, τα μυστήρια, οι τελετές συνεχίζονται κανονικά στον λυόμενο ναό , δίπλα στον κύριο.
Πληροφορίες 2610 278055
Αριθμός λογαριασμού τραπέζης ALPHA BANK
530-002101-393004

Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων "Ο Άγιος Γεράσιμος".
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου