Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ: Καθολική Σχολή αποκαθηλώνει όλα τα αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας και κάθε χριστιανικό σύμβολο για να μην αισθάνονται άσχημα οι «άλλοι»

Η Σχολή του San Domenico (Αγίου Δομήνικου), ένα καθολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο San Anselmo της Καλιφόρνιας, έχει αφαιρέσει τη συντριπτική πλειονότητα των χριστιανικών αγαλμάτων και εικόνων του ως μια προσπάθεια να γίνει πιο «inclusive» (περιεκτικό) και να «συμπεριληφθούν όλες οι θρησκείες».
Η εικονομαχική αυτή απόφαση έρχεται ενώ μαίνεται στις ΗΠΑ ο πόλεμος για να σβηστεί από τους δημόσιους χώρους κάθε ιστορικό σύμβολο που κάποιοι βρίσκουν «προσβλητικό». Η διεύθυνση του San Domenico δήλωσε ότι το στρατηγικό τους σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση της λέξης "Καθολική" από τη δήλωση της αποστολής του σχολείου, δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα αυτού του μήνα στο Charlottesville ή την ευρύτερη αντιπαράθεση για τα ιστορικά μνημεία.

"Οι Αμερικανοί δυσκολεύονται με τις αλλαγές", δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του San Domenico Amy Skewes-Cox, αρνούμενη ότι το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση όλων - πλην 18 – των 180 θρησκευτικών συμβόλων του σχολείου ως κάτι που έχει να κάνει με την εκστρατεία κατά των μνημείων της Συνομοσπονδίας. "Αν περπατήσετε στην πανεπιστημιούπολη το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι τρία ή τέσσερα αγάλματα του Αγίου Δομίνικου ή του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα θέλαμε, κάποιος να αισθανθεί αποξενωμένος, αν ανήκει σε άλλη θρησκεία».

Τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν περιλαμβάνουν και ένα άγαλμα της Παναγίας που κρατάει τον Χριστό που έστεκε στην κεντρική αυλή του σχολείου. "Είμαστε συγκλονισμένοι που τα αγάλματα τα έριξαν στο υπόγειο", δήλωσε η Kim Pipki, μια μητέρα που ήδη απέσυρε το παιδί της από το San Domenico.

Και άλλοι γονείς ήταν επίσης αναστατωμένοι. Μια άλλη μητέρα, η Shannon Fitzpatrick, το περιέγραψε ως εξής:

«Το να θέλουν να κάνουν το ίδρυμά τους πιο ‘περιεκτικό’ μου φαίνεται ότι σημαίνει ότι φοβούνται και ντρέπονται να εορτάσουν την 167χρονη παράδοση και κληρονομιά του Σαν Ντομένικο ως μιας Δομινικανής καθολικής σχολής».

Η απομάκρυνση ιστορικών συμβόλων και αγαλμάτων ως προσπάθεια κατευνασμού των φερόμενων προσβεβλημένων μειονοτήτων είχε πάρει την μορφή υστερίας από την αριστερό πολύ πριν από το Charlottesville. Μετά το μένος κατά μνημείων της Συνομοσπονδίας, που φαινομενικά ήταν η αιτία της τρέλας αυτής, στο μάτι μπήκαν οι  έχοντες σκλάβους πρόεδροι των ΗΠΑ George Washington, Thomas Jefferson, Andrew Jackson, αλλά και αυτός ακόμα ο Χριστόφορος Κολόμβος!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
redskywarning.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου