Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: Ποιος παίρνει σειρά για το Κρεμλίνο.


  • ΣΧΟΛΙΟ :Καυτό θέμα που αφορά πότε θα γίνουν οι εξελίξεις με την κάθοδο των Ρώσων στα Ιεροσόλυμα,όπως και τα γεγγονότα της Κωνσταντινούπολης.Κατά τον Αγαθάγγελο ο διάδοχος του Πούτιν θα μπει στην Κωνσταντινούπολη και θα την παραδώσει στους Ελλήνες,αφού την κρατήσει για 5-6 μήνες.Κατά τον Λέοντα τον Σοφό,ο Πούτιν θα κατέβει στα Ιεροσόλυμα,ενώ ο Μεντβέντεφ θα είναι πρωθυπουργός!.Η απόφαση του Πούτιν αν θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2018 θα παίξει καθοριστικό ρόλο,αν τα γεγγονότα γίνουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ή θα περιμένουμε μετά το 2023!

poutin-perpatima-708
Η Ρωσία βαδίζει ολοταχώς προς τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Πολλοί διερωτώνται αν ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ή θα τον διαδεχθεί κάποιος νέος υποψήφιος. Οι περισσότεροι θεωρούν βέβαιο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και συνεπώς δεν υπάρχει νόημα να ασχολείται κανείς αυτή την στιγμή με το θέμα της διαδοχής.
Ακόμα και οι αντίπαλοι του, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος άλλος αξιόλογος αντίπαλος που θα μπορούσε να τον διαδεχθεί. Ο ίδιος ο Πούτιν τηρεί σιγή ιχθύος, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θέσει υποψηφιότητα. Στην ουσία με τα δημοσιεύματα που βλέπουν κατά καιρούς τη δημοσιότητα δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα ασαφές ακόμη σκηνικό γύρω από το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα αρκετοί να διερωτώνται, αν πράγματι το Κρεμλίνο έχει φτάσει σ” ένα σημείο, να ορίσει τον διάδοχο του Πούτιν. Ωστόσο, αν δει κανείς όλες τις δημοσκοπήσεις, που αφορούν τη δημοτικότητα του Πούτιν, εύκολα συμπεραίνει ότι δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Ανεξάρτητα όμως από τις ποικίλες εικασίες και προβλέψεις που διατυπώνονται στο ζήτημα αυτό, το «Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης», έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα γνωστών πολιτικών, με κριτήριο την δημοτικότητα που έχει ο κάθε ένας στην ρωσική κοινωνία, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι διάδοχοι του Πούτιν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kommersant», ο πιο κοντινός άνθρωπός στον Πούτιν, από τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, που βρέθηκε στην πρώτη θέση των υποψηφίων είναι ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ.
Τα πρόσωπα που συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των υποψηφίων διαδόχων του Πούτιν, σύμφωνα με τους αναλυτές του Ιδρύματος, θα αποτελέσουν τον μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό για το διάστημα 2018-2024. Παράλληλα αναλύουν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του καθενός όπως και τη συχνότητα των συναντήσεων του καθενός με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. .
Με βάση λοιπόν τα κριτήρια αυτά, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο νυν δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Ακολουθούν ο κυβερνήτης της περιοχής της Τούλας Αλεξέι Ντιούμιν, ο υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου και η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι που ηγείται του Μετώπου κατά της Διαφθοράς καταλαμβάνει την 18η θέση, παρότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον πρόεδρο Πούτιν.
 Όπως γράφει η εφημερίδα «Kommersant «, ο διευθυντής του Ιδρύματος ανάπτυξης της Κοινωνίας των πολιτών Κονσταντίν Κόστιν, απευθυνόμενος σ ένα φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν νεαροί πολιτειολόγοι κατά την διάρκεια του Αυγούστου είχε πε:. «Όλοι φοβούνται παρά πολύ να μιλήσουν για το θέμα αυτό, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι μετά από 10—15 χρόνια στην Ρωσία θα υπάρχει άλλος πρόεδρος, άλλη κυβέρνηση, άλλοι άνθρωποι θα βρίσκονται σε κυβερνητικά αξιώματα». Παρότι δεν καθίσταται σαφές αν ο Κονσταντίν Κόστιν, με τη διατύπωση του αυτή εννοούσε ότι η θητεία του νυν προέδρου θα διαρκέσει άλλη μια δεκαπενταετία, ο πολιτειολόγος Κονσταντίν Καλάτσεφ θεωρεί ότι το «Ίδρυμα Πολιτικής της Αγίας Πετρούπολης» παρουσίασε τα πάντα με λεπτότητα και προσεκτικά.
Ο ίδιος ο Κονσταντίν Καλάτσεφ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Vedomosti, λέει επίσης ότι το «ζήτημα των διαδόχων το Πούτιν το τελευταίο διάστημα άρχισε να συζητείται όλο και πιο συχνά και αυτό δεν είναι ότι το καλύτερο για τις εκλογές του Μαρτίου. Θεωρεί μάλιστα ότι «υπάρχει αντίληψη ότι ο Πούτιν στην πραγματικότητα έχει εξαντλήσει την ημερησία του διάταξη, έχει μπει στην Ιστορία και στην συνέχεια πρέπει κάτι να αλλάξει» αφού όπως λέει «o Πούτιν και το σενάριο μιας καινοτόμου ανάπτυξης φαίνονται πως είναι πράγματα σχεδόν ασυμβίβαστα».
Από την πλευρά του ωστόσο ο πολιτειολόγος Αντρέι Καλιάντιν από το Ινστιτούτο Εμπειρογνωμόνων Κοινωνικών Ερευνών, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, υποστηρίζει ότι το ζήτημα αυτό δεν συζητείται καθόλου. Κατά την άποψη του οι προοπτικές διαδοχής του προέδρου ανάγονται στο μέλλον, και μόνο οι πολιτειολόγοι και κανένας άλλος διακινδυνεύουν να κάνουν τέτοιες προβλέψεις έως το 2024. Κι αυτό, γιατί όπως υποστηρίζει ο Καλιάντιν, πρώτον, κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα καθώς όλα θα αλλάξουν μερικές φορές, δεύτερον, «το να συζητάς το θέμα του διαδόχου, τη στιγμή που ο πρόεδρος είναι εν ζωή, είναι υγιής και δραστήριος πάει πολύ» και τρίτον, αν υπάρξει τέτοια περίπτωση, τότε ούτως ή άλλως όλα θα γίνουν σύμφωνα με κάποιο απρόβλεπτο σενάριο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου