Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Το Βατικανό ετοιμάζεται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ελλάδα τί κάνει;
Το γεγονός ότι η Ελλάδα αφενός μεν είναι μία μικρή χώρα και αφετέρου δεν συμμετέχει στον Συνασπισμό των χωρών του ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές, έχει συντελέσει στο να μην μπει ακόμη η χώρα μας στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, όταν στην χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Σύριων προσφύγων, μεταξύ των οποίων φυσικά βρίσκονται και φανατικοί μουσουλμάνοι, πολύ πιθανόν και τζιχαντιστές, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα κτυπήσουν και στην χώρα μας;
Πόσο προετοιμασμένη είναι η χώρα μας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Πόσο παρακολουθούνται οι χώροι λατρείας μας από πλευράς ασφαλείας;
Το Βατικανό πάντως ετοιμάζεται…
Την εκτίμηση ότι «ίσως είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να γίνει μια επίθεση στη Ρώμη» έκανε ο επικεφαλής της Παπικής Ελβετικής Φρουράς, Κριστόφ Γκραφ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες στην περίπτωση που μπει στο στόχαστρο το Βατικανό.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στους χώρους λατρείας σε όλη την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου και του Βατικανού, από πέρσι το καλοκαίρι, όταν φορτηγό στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας της Γαλλίας παρέσυρε και σκότωσε 86 ανθρώπους.
Φράγματα, περιπολικά και στρατιωτικά οχήματα έχουν τοποθετηθεί γύρω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ώστε να καταστεί δυσκολότερο για κάποιο αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα και να εξαπολύσει επίθεση σαν εκείνη της Βαρκελώνης.

Η Ελβετική Φρουρά είναι θεσμός που υπάρχει από τον 16ο αιώνα και αριθμεί περίπου 110 άνδρες, Ελβετούς πολίτες, οι οποίοι μαζί με μια αστυνομική δύναμη, έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια του πάπα και του Βατικανού.
Νωρίτερα, απειλές κατά της Ιταλίας και του πάπα Φραγκίσκου εξαπέλυσε εκ νέου το Ισλαμικό Κράτος, μέσω ενός βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, όπως γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Stampa.
Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει την φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) ως τη Ρώμη».
Στο ίδιο βίντεο, τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του ποντίφικα. «Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στην Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.
Παράλληλα, μέσω του φιλικού προς το Ι.Κ. ιστότοπου Telegram, το Ισλαμικό Κράτος υποδεικνύει στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.
Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει την δράση των τρομοκρατών και αναρτεί τις πληροφορίες στον ιστότοπό της, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μαχητές του («μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία, κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου