Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Απειλείται γενική ανάφλεξη στη Συρία: Δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου.

 ΣΧΟΛΙΟ : Είχαμε ειδοποιήσει έγκαιρα με το άρθρο μας Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΓΟΝΟΤΑ.ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.και το  Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι τα γεγγονότα θα ξεκινήσουν στις 18 Μα'ί'ου!Τώρα περιμένουμε το επίσημο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου.

"Κεραυνοί" Χαμενέι προς ΗΠΑ - Ισραήλ: "Θα σας πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα"

 

Τις πρώτες φωτιές γενικευμένου πολέμου στης Συρία άναψαν τα τελευταία πλήγματα του Ισραήλ σε ιρανικές βάσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως σε λίγες ώρες θα προχωρήσει σε διάγγελμα ανακοινώνοντας «δραματικά νέα» για το Ιράν σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας. Ενώ την ίδια στιγμή ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλι Χαμενέι υποσχέθηκε αντίποινα για τις επιδρομές του Ισραήλ σε ιρανικές βάσεις στην Συρία:
«Τελείωσε η εποχή που χτυπάς και φεύγεις, τα πλήγματα σας θα πληρωθούν με πλήγματα», είπε ο Χαμενέι.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να διευρύνουν την περιφερειακή κρίση προκαλώντας τον αντίπαλο της Τεχεράνης στην περιοχή, τη Σαουδική Αραβία, να αντιμετωπίσει το Ιράν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.
«Ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουν το Ιράν είναι να προκαλέσουν άπειρους ηγέτες της περιοχής (…) Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προκαλέσουν τη Σαουδική Αραβία κατά της Τεχεράνης (…). Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερη περιφερειακή κρίση (…) να ωθήσουν τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν εναντίον μουσουλμάνων», σημείωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Διάγγελμα Νετανιάχου
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, στο διάγγελμά του στις 8 το απόγευμα, ο Νετανιάχου θα επικεντρωθεί στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και όχι στις πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι της Συρίας. Το Τελ Αβίβ φαίνεται ότι βρίσκεται και πίσω από τις νέες επιθέσεις.
Η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν προκαλεί τριβές μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να ζητεί την αυστηροποίησή της, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα αποχωρήσει από τη συμφωνία.
Σε «αχαρτογράφητα νερά» 
Ο μεγάλος κίνδυνος ιρανικών αντιποίνων κατά του Ισραήλ μετά από την χθεσινή αεροπορική επίθεση έχει προκαλέσει φρενίτιδα προετοιμασιών στο Τελ Αβίβ και έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας.

Ο Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας μετά από τις χθεσινές εκρήξεις στο συριακό έδαφος , φοβούμενος ιρανικά αντίποινα καθώς και νέα δράση της Χεζμπολάχ ,αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.
Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ πραγματοποίησε συνάντηση έκτακτης ανάγκης σήμερα Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις που τίναξαν στον αέρα στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία.
Η ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκλήθηκε στις 1:30 μ.μ. στην έδρα του ισραηλινού γενικού επιτελείου IDF στο συγκρότημα Kirya στο Τελ Αβίβ.
Πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από τη Χάμα και το Χαλέπι στη Συρία είχαν πληγεί από πυραύλους περίπου στις 10:30 μ.μ. την Κυριακή το βράδυ .
Μεταξύ των στόχων που φέρεται να επλήγησαν ήταν μια εγκατάσταση γνωστή και ως «Ταξιαρχία 47», που αποτελεί βάση που χρησιμοποιείται από την Ιρανινή Επαναστατική Φρουρά και από τις τοπικές παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Κάποιες αρχικές εκτιμήσεις κατέγραψαν τον αριθμό των νεκρών σε 40, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Λονδίνο ισχυρίστηκε ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις , προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους θανάτους αφορούσαν «ξένους μαχητές» , με αναφορά στα ιρανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην Συρία.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA του Ιράν επιβεβαίωσε αρχικά ότι οι ιρανικές δυνάμεις είχαν πληγεί, αναφέροντας 18 νεκρούς. Το πρακτορείο ειδήσεων όμως Tasnim της Τεχεράνης ανακοίνωσε αργότερα επικαλούμενο ανώτατη ιρανική πηγή, ότι απορρίπτεται οποιαδήποτε ιρανική απώλειες σε σχέση με τις επιθέσεις .
Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη παρουσίασε την Πέμπτη μια αεροφωτογραφία μιας ιρανικής βάσης έξω από τη Δαμασκό για την οποία είπε ότι η Τεχεράνη την χρησιμοποίησε για να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαχητές για τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζει στη Συρία.
«Υπάρχουν περισσότεροι από 80.000 εξτρεμιστές από όλη τη Μέση Ανατολή οι οποίοι είναι μέλη των πολιτοφυλακών σιτιών στη Συρία υπό ιρανικό έλεγχο», δήλωσε ο Danny Danon στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Άλλα αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υπεύθυνες για τις επιθέσεις πυραύλων και μπορεί να τα μαχητικά να απογειώθηκαν από αεροδρόμια της Ιορδανίας.
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου