Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κρήτη:Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στα Χανιά.

Στην Ιερά Μητρόπολη Χανίων φτάνει σήμερα για προσκύνημα και ευλογία των πιστών το άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων σήμερα στις 11 το πρωί υπό του Σεβασμιότατου Δαμασκηνού παρουσία Σιμωνοπετριτών Πατέρων.
Κάθε δύο ώρες θα πραγματοποιείται σήμερα Ιερά Παράκληση ( 13:00, 15:00, 17:00 ) ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει Ιερά Αγρυπνία.
Αύριο Τετάρτη το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί Ιερά Παράκληση και στις 12 το μεσημέρι Ιερόν Ευχέλαιο.
Στις 2 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων, όπου στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η υποδοχή του στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα, όπου θα παραμείνει μέχρι να αναχωρήσει για το Ηράκλειο.
Το χέρι είναι άφθαρτο, διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας.
iellada.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου