Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το ερώτημα γιατί επισπεύσθηκαν οι τουρκικές εκλογές θα απαντηθεί μετά την εν δυνάμει Ελληνοτουρκική σύρραξη.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
« το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον»  
Οι μεγάλοι συναντώνται αλλά ο ΘΕΟΣ αποφασίζει. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
ΑΓΚΥΡΑ 3 Απριλίου.
Η Ελλάδα ζούσε στην παραζάλη της απαγωγής– ομηρείας των δυο Στρατιωτικών μας και
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  του σωτηρίου έτους 2018 ο Ορθόδοξος ηγέτης της Ρωσίας κ. Πούτιν επισκέπτεται και συναντάει τον νεοθωμανό σουλτάνο στο παλάτι του στην Άγκυρα , Μεγαλοβδομαδιάτικα,  την ημέρα που  στην Εκκλησία ακούγεται το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  με την προδοσία του ΚΥΡΙΟΥ μας από  τον  Ιούδα. 

ΤΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ υπήρχε για αυτήν την συνάντηση; 
Η βιτρίνα έλεγε: 
« Όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, Πούτιν και Ερντογάν αναμένεται να εγκαινιάσουν σήμερα τα έργα για τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ακούγιου, στην επαρχία της Μερσίνης, που έχουν αναλάβει ρωσικές εταιρείες. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μαζί με την απόφαση που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο η τουρκική κυβέρνηση για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400. Μια απόφαση που θορύβησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ» http://www.kathimerini.gr/03.04.2018 
Ο σουλτάνος συνεχίζει τις επόμενες μέρες το ίδιο βιολί των προκλήσεων και παραβιάσεων στο ΑΙΓΑΙΟ μέχρι που τον συναντάει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. 
ΑΓΚΥΡΑ 16 Απριλίου.
« Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, ο Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και είχε επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας της χώρας Νουρετίν Τσανικλί. 
Στις συναντήσεις αυτές, ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου συζήτησε το θέμα της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί την 11η-12η Ιουλίου του 2018, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.» https://www.amna.gr/ 
Σε λίγες ώρες η ΕΚΠΛΗΞΗ, ο Ερντογάν επισπεύδει τις τουρκικές εκλογές. 
ΑΓΚΥΡΑ 18 Απριλίου.
 Τα ξένα ΜΜΕ ομιλούν  για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία. 
Και αρχίζουν οι αναλυτές να εξηγούν τις αιτίες για τον αιφνιδιασμό αυτό. 
« Οι 4 λόγοι που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές την Τουρκία της Asli Aydintasbas»  
Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις στη Συρία και τα ιστορικά γεγονότα που επικεντρώνονται γύρω από τη Συρία και το Ιράκ, σημαίνουν ότι έχει γίνει απαραίτητο για την Τουρκία να ξεπεράσει την αβεβαιότητα το συντομότερο δυνατό, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην «αβεβαιότητα” της χώρας που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μεταξύ ενός κοινοβουλευτικού συστήματος και του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος που ψηφίστηκε στο δημοψήφισμα του περασμένου έτους. 
Οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου, και η απροσδόκητη κίνηση του Erdogan να εδραιώσει την εξουσία του, βασίζεται σε μια στρατηγική αποφυγής των κινδύνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ΑΚΡ στο προσεχές μέλλον. 
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο Erdogan και το ΜΗΡ επέλεξαν τη διεξαγωγή εκλογών 17 μήνες πριν από το πρόγραμμα: 
  1. Ο Erdogan θέλει να αδράξει την ημέρα και να εκμεταλλευτεί το εθνικιστικό κύμα που ανεβαίνει από το Αφρίν.
  2. Παρατεταμένα οικονομικά προβλήματα: Η τουρκική οικονομία δείχνει σοβαρά σημάδια ευπάθειας τα οποία η κυβέρνηση μπορεί να καλύψει για μερικούς μήνες ακόμη -αλλά όχι μέχρι και το Νοέμβριο του 2019. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή πλήττεται από το επιλεγμένο μοντέλο υψηλής ανάπτυξης τουErdogan, το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλό πληθωρισμό, υψηλά επιτόκια, υψηλές κυβερνητικές δαπάνες, υψηλή ανεργία, και υψηλό έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών -όλα έγιναν χειρότερα από την αδυναμία της Τουρκίας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
  3. Κατάσταση της αντιπολίτευσης: Ως συνήθως, η τουρκική αντιπολίτευση είναι διαιρεμένη. Στην θεωρία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αρκετές ψήφους για να αποτελέσουν μια πραγματική πρόκληση στους ΑΚΡ-ΜΗΡ. Αλλά στην πραγματικότητα είναι πολιτικά κατακερματισμένη, ιδεολογικά διαφοροποιημένη και αντιμετωπίζουν πραγματικά νομικά εμπόδια που καθιστούν δύσκολη την οργάνωσή τους.
4.Νέοι εκλογικοί νόμοι: Η Τουρκία προσφάτως πέρασε κάποιους ιδιαίτερα αμφιλεγόμενους εκλογικούς νόμους που επιτρέπουν στις δυνάμεις ασφαλείας να βρίσκονται δίπλα στις κάλπες (πρόβλημα αυτό για τα κουρδικά χωριά) και δίνουν τη δυνατότητα στην τοπική εκλογική επιτροπή να μεταφέρει τις κάλπες σε διαφορετικές περιφέρειες εάν αισθανθούν ότι είναι απαραίτητο.»   
http://www.ecfr.eu/article/commentary_4_factors_that_led_to_turkeys_snap_electionhttp://www.capital.gr/ 
Εκτός όμως  από τους διεθνείς  αναλυτές υπάρχουν και « οι αναλυτές της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»  
ΓΈΡΟΝΤΑΣ  
« η επίσπευση των τουρκικών εκλογών ήταν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΟΥ για να ¨μαζευτούν¨ τα γεγονότα»  
Κοινώς να τρέξουν πιο γρήγορα , να κουνηθούν από την δαιμονική τελμάτωση. 
Λίγες ώρες πριν την προκήρυξη των τουρκικών εκλογών οι Βρυξέλλες « προκηρύσσουν»  θέσεις για τις νέες ταυτότητες. 
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 17 Απριλίου 
« Νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσιάζει στις Βρυξέλλες τα νέα σχέδια, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο.»  https://www.athina984.gr/ 
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ  
Στην Σιντική Σερρών ο γνωστός στο πανελλήνιο Παπά Γιάννης ο Καλαίδης λίγο πριν το 2009. 
ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΔΗ   
«ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε :    
τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε…  
Γι’ αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί – εγώ είμαι ο τελευταίος – και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!» 
17 Απριλίου 2012 3:41 μμ 
Permalinkhttp://hggiken.pblogs.gr/ ΗΓΓΙΚΕΝΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ  
Από το «ΗΓΓΙΚΕΝ», 01/03/2015 Τα παρακάτω διαδραματίστηκαν το 2005:
Δεν νομίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τι έρχεται και πως ο ΑΡΧΗΓΟΣ και ο ΤΕΛΕΙΩΤΗΣ της Ανθρώπινης Ιστορίας Κύριος ημών Ιησούς Χριστός  κατευθύνει τα πράγματα. 
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου