Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ξεμπλοκάρεται η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών στον Άγιο Νικόλαο.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε την Παρασκευή τη δημιουργία του νέου διοικητικού συμβουλίου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, το οποίο θα έχει την ευθύνη και φροντίδα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και τη διαχείριση των σχετικών κεφαλαίων.Ξεμπλοκάρεται η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών στον Άγιο Νικόλαο 
Η ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου – που θα είναι 20μελές – θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου - ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 2018 -  στην έδρα της Αρχιεπισκοπής και θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του σώματος για τα θέματα που χρήζουν αμέσου αντιμετωπίσεως.

Τα επόμενα βήματα θα είναι η συμπλήρωση του συμβουλίου του νέου ανεξάρτητου οργανισμού που δημιουργήθηκε, με την επωνυμία «Φίλοι του Αγίου Νικολάου», το οποίο έχει ήδη συσταθεί με σκοπό να συγκεντρώνει, να επενδύει, να προσφέρει και να εκταμιεύει κεφάλαια για την κατασκευή και τη βελτίωση του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το πολύ τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την σημερινή κατασκευάστρια εταιρεία SKANSKA, που όπως φαίνεται θα εξοφληθεί και θα αναλάβει άλλη εταιρεία. Οι ίδιες πηγές υπολογίζουν ότι το συνολικό κόστος για την αποπληρωμή της SKANSKA και την ολοκλήρωση του έργου δεν θα ξεπεράσει τα 38 εκατομμύρια. Ρόλο - κλειδί θα έχει έμπειρος Αμερικανός τεχνοκράτης με τον οποίο γινόντουσαν συζητήσεις εδώ και αρκετό διάστημα, ωστόσο πριν αποδεχθεί ανέμενε τις εκθέσεις της ερευνητικής επιτροπής και της PWC.
reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου